Ondernemer Handel

Ondernemer Handel

Hou jij van afwisseling, dat geen dag hetzelfde is? Ben je ondernemend en klantgericht of wil je dit leren? Dan past deze opleiding bij jou!

Tijdens de opleiding Ondernemer Handel blijf je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in het bedrijfsleven. Je leert hoe je een eigen bedrijf moet opzetten en leiden en hoe je jouw bedrijf succesvol maakt. Je schrijft een bedrijfsplan en leert hoe je een bedrijf winstgevend maakt in een veranderende wereld. Hierbij houd je de concurrentie, trends en ontwikkelingen goed in de gaten. Je leert nieuwe klanten te benaderen en huidige klanten te behouden.

Je combineert een ambitieuze, resultaatgerichte en ondernemende houding met commercieel inzicht en creativiteit.
Geen werkdag is hetzelfde en daar word jij enthousiast van. De ene dag ben je bezig met het schrijven van een bedrijfsplan en de andere dag ben je bezig met de werving van nieuwe medewerkers. Denk ook aan de ontwikkeling en verbetering van je producten en diensten en het maken van een marketingplan voor de verkoop hiervan. Natuurlijk vraag je ook advies aan de specialisten om je heen. Dit, en nog veel meer, leer je allemaal op deze opleiding. En de afwisseling? Daar krijg jij energie van!

Tijdens de opleiding leer je:
• Hoe je een bedrijfsplan en financieel plan schrijft;
• Hoe je trends en ontwikkelingen in de gaten houdt;
• Hoe je balans houdt tussen de wensen van het bedrijf, de klant en de maatschappij;
• Hoe je een product of dienst ontwikkelt en in de markt zet;
• Hoe je social media op de juiste wijze inzet.

Waar kun je werken?

Je kunt een eigen bedrijf starten, maar je kunt ook als accountmanager aan de slag. Droom je van een toekomst als eigenaar van een bedrijf, met een eigen bedrijfspand en medewerkers? Of wil je aan de slag als ontwikkelaar en verkoper van een online app? Dit maak je allemaal mogelijk met de opleiding Ondernemer Handel!

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma kader, gemengde of theoretische leerweg
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
  • mbo- diploma Verkoopspecialist, niveau 3

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Eigenschappen

Voor deze opleiding heb je een goede motivatie nodig. Je hebt daarnaast een servicegerichte instelling. Je beschikt over uitstekende communicatieve en commerciële vaardigheden. Je kunt zelfstandig werken.

Vrijstelling

Soms is het mogelijk vrijstelling te krijgen voor één of meer onderdelen. Dat hangt af van je werkervaring, diploma’s of eerder gevolgde opleidingen en cursussen.

Intake

Na je aanmelding krijg je een thuisopdracht opgestuurd en nodigen we je twee keer uit op school. De eerste keer word je uitgenodigd voor een algemene introductie en het maken van een test. Deze test is voor jou en de school belangrijk om de begeleiding goed te starten als je aan de opleiding begint.

De tweede keer nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek waarbij de opdracht en de uitkomst van de test worden besproken en natuurlijk kan je dan ook vragen stellen over de opleiding.

Informatie per locatie

Business & Law Vaz Diasdreef 5

Niveau 4
3 jaar
augustus
bbl & bol

Hier kun je deze opleiding volgen

Vaz Diasdreef 5

Bekijk deze locatie

Verder studeren?

  • hbo Commerciële Economie
  • hbo Small Business en Retailmanagement

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Store Manager

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Contact

School for Business & Law

Kom dan naar één van onze Open Dagen of stuur een e-mail naar info.mbs@rocmondriaan.nl of bel ons via 088 666 3360.

Op zoek naar een specifieke opleiding?