Logistiek supervisor

Logistiek supervisor

Kun jij goed organiseren? Heb je van nature een professionele, resultaatgerichte instelling? Ben je een echte teamplayer die open en toegankelijk is? Kun jij goed omgaan met mensen en deze waar nodig motiveren? Dan is deze opleiding op je lijf geschreven!

Als logistiek supervisor werk je vanuit het kantoor én op de werkvloer van het warehouse, het magazijn. Je stuurt het werk aan en hebt veel contact met teamleiders, collega’s van andere teams en hun leidinggevenden.
Je bent verantwoordelijk voor het logistiek proces in het warehouse; van goederen ontvangst, orders verzamelen tot het verzenden van deze orders.
En doe je ook voorstellen om het logistieke beleid te verbeteren.

Als logistiek supervisor weet je dan ook dat goed contact met collega's belangrijk is. Je luistert naar hen, stelt vragen en benut hun ervaringen.

Een logistiek supervisor zorgt ervoor dat het logistiek proces in het warehouse efficiënt verloopt en dat de medewerkers het naar hun zin hebben. Dat doe je door ervoor te zorgen dat de pompwagens, heftrucks en scanners enz. er zijn en het goed doen en er veilig gewerkt kan worden.
Kortom: De logistiek supervisor heeft een aansturende maar ook uitvoerende rol. Hij is verantwoordelijk voor zijn eigen taken en de resultaten van zijn teams.

De supervisor vindt het belangrijk om een planning te hebben maar ziet de uitdaging als er bijgestuurd moet worden en wil niets anders dan de klus met zijn team klaren!

Waar kun je werken?

Banen zijn er bij transportbedrijven, groothandels en magazijnen, maar ook bij grote organisaties als ziekenhuizen, hogescholen of universiteiten.

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma kader, gemengde of theoretische leerweg
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
  • mbo-diploma, niveau 3

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Leerjaar Onderwijsbenodigdheden:
Boeken, readers, licenties e.d.
Onderwijsbenodigdheden:
Kleding, schoenen e.d.
Vrijwillige bijdrage
Excursies e.d.
Kosten per leerjaar Totale kosten opleiding
jaar 1 € 374,47 € 30,00 € 75,00 € 479,47
jaar 2 € 44,27 € 44,27
jaar 3 € 155,70 € 155,70 € 679,44

Intake

Na je aanmelding krijg je een thuisopdracht opgestuurd en nodigen we je twee keer uit op school. De eerste keer word je uitgenodigd voor een algemene introductie en het maken van een test. Deze test is voor jou en de school belangrijk om de begeleiding goed te starten als je aan de opleiding begint.

De tweede keer nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek waarbij de opdracht en de uitkomst van de test worden besproken en natuurlijk kan je dan ook vragen stellen over de opleiding.

Eigenschappen

Je bent mondeling, schriftelijk, communicatief en contactueel vaardig. Ook ben je sociaal, stressbestendig en sta je stevig in je schoenen.

Toelatingsvoorwaarden

Welke extra toelatingsvoorwaarden zijn er?

  • een positieve verklaring omtrent gedrag

Informatie per locatie

Business & Logistics Brasserskade 1

Niveau 4
3 jaar
aug, feb
bbl

Hier kun je deze opleiding volgen

Brasserskade 1

Bekijk deze locatie

Verder studeren?

  • hbo Logistiek Management

Contact

School for Business & Logistics

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen of neem direct contact met ons op via studentenadministratie.bl@rocmondriaan.nl. Je kunt ons ook bereiken op 088 666 3635.

Op zoek naar een specifieke opleiding?