Logistiek supervisor

Logistiek supervisor

Jij zorgt dat alles op rolletjes loopt!

Kun jij goed organiseren? Heb je van nature een professionele, resultaatgerichte instelling? Ben je een echte teamplayer die open en toegankelijk is?
Kun jij goed omgaan met mensen en deze waar nodig motiveren?
Dan is deze opleiding op je lijf geschreven!

Als logistiek supervisor werk je vanuit het kantoor én op de werkvloer van verschillende soorten bedrijven. Je stuurt het werk aan en hebt veel contact met teamleiders, collega’s van andere teams en hun leidinggevenden.
Jij zorgt ervoor dat werk, de beschikbaarheid en capaciteiten van medewerkers optimaal op elkaar zijn afgestemd. Daarnaast zorg je voor een efficiënte en kostenbewuste manier van werken. Zo doe je bijvoorbeeld ook voorstellen om het logistieke beleid te verbeteren.
Als logistiek supervisor weet je dan ook dat goed contact met collega's belangrijk is. Je luistert naar hen, stelt vragen en benut hun ervaringen.

Een logistiek supervisor heeft een professionele, resultaatgerichte instelling, stelt hoge eisen en handelt daarnaar. Hij pakt zaken voortvarend op, werkt goed en makkelijk samen met interne en externe relaties.

Kortom: De logistiek supervisor heeft een aansturende maar ook uitvoerende rol. Hij is verantwoordelijk voor zijn eigen taken en de resultaten van zijn teams.
Hij is sociaalvaardig, flexibel en assertief. Hij kan probleemoplossend inspelen op onverwachte situaties. Hij komt afspraken na en vindt goede logistieke dienstverlening heel belangrijk.

Waar kun je werken?

Banen zijn er bij transportbedrijven, groothandels en magazijnen, maar ook bij grote organisaties als ziekenhuizen, hogescholen of universiteiten.

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma kader, gemengde of theoretische leerweg
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
  • mbo-diploma, niveau 3

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. Voor een bbl-opleiding niveau 4 bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het cursusgeld € 624,-.

Bijkomende kosten

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding van de school waar je de opleiding gaat volgen. Heb je hierover al vragen voordat je je gaat aanmelden? Neem dan contact op. We helpen je graag.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Leermiddelen: (boeken, readers, licenties) afhankelijk van het leerjaar waar je in zit tussen de € 25,- en € 600,-.

Kleding: vaak in het eerste leerjaar tussen de € 35,- en € 200,-.

Vrijwillige bijdrage: (excursies e.d.) afhankelijk van het leerjaar waar je in zit tussen de € 12,- en € 35,-.

Intake

Na je aanmelding krijg je een thuisopdracht opgestuurd en nodigen we je twee keer uit op school. De eerste keer word je uitgenodigd voor een algemene introductie en het maken van een test. Deze test is voor jou en de school belangrijk om de begeleiding goed te starten als je aan de opleiding begint.

De tweede keer nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek waarbij de opdracht en de uitkomst van de test worden besproken en natuurlijk kan je dan ook vragen stellen over de opleiding.

Eigenschappen

Je bent mondeling, schriftelijk, communicatief en contactueel vaardig. Ook ben je sociaal, stressbestendig en sta je stevig in je schoenen.

Toelatingsvoorwaarden

Welke extra toelatingsvoorwaarden zijn er?

  • een positieve verklaring omtrent gedrag

Informatie per locatie

Retail en Logistiek Delft Brasserskade 1

Niveau 4
3 jaar
augustus
bbl

De opleiding Logistiek supervisor bieden we in de bbl variant en kun je starten in augustus en februari.

Hier kun je deze opleiding volgen

Brasserskade 1

Bekijk deze locatie

Verder studeren?

  • hbo Logistiek Management

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via 088-6663635 of retail.logistiek@rocmondriaan.nl

Op zoek naar een specifieke opleiding?