Leidinggeven op basis van vakmanschap

Leidinggeven op basis van vakmanschap

Jij plant en verdeelt werkzaamheden in de veiligheidsbranche. Daarnaast adviseer je over de personeelsbehoefte en begeleid je medewerkers.

Tijdens de opleiding ‘Leidinggeven op basis van vakmanschap’ leer je basis van het leidinggeven aan anderen. Daarnaast heb je kennis van zaken aangaande personeelsbeleid en HRM. Er wordt van je verwacht dat je leidinggevende taken uitvoert en dat je in staat bent om anderen aan te sturen. Flexibiliteit helpt je hierbij o.a. in het samenwerken met medewerkers. Je dient je personeelsbeleid aan te passen aan de omstandigheden en je kunt op een actieve manier je medewerkers motiveren. Hierbij neem je initiatief en je draagt hier verantwoordelijkheid voor.

Tijdens de opleiding leer je theoretisch én praktisch over verschillende leiderschapsstijlen en over groepsdynamica. Ook ga je projectmatig te werk. Dit resulteert in een grote verantwoordelijkheid bij het maken van projectplannen voor evenementen waarbij beveiliging nodig is. Hierin stuur je anderen aan.
Binnen het éénjarige traject dat je bij ons de opleiding volgt ga je minimaal 250 uur stage lopen. Je stage kan je volgen bij één van onze stagepartners.

Keuzedelen
Tijdens je opleiding volg je ook keuzedelen. Met een keuzedeel geef je je diploma iets extra’s, je laat zien waar je interesse ligt en waar je goed in bent. Je volgt een keuzedeel op school of in de praktijk of in combinatie. De keuzedelen worden op je diploma vermeld. Je laat zo aan werkgevers en vervolgonderwijs zien waarin jij je gespecialiseerd hebt. Je vergroot hiermee je kansen op toelating tot een hogeschool of een baan.

Wij bieden de volgende keuzedelen aan:
(onder voorbehoud van wijzigingen)

  • Voorbereiding HBO
  • Persoonlijk profileren

Waar kun je werken?
Na het behalen van je diploma kun je als leidinggevende aan de slag in de veiligheidsbranche of doorstromen richting het HBO.

Praktische informatie

Vooropleiding

  • Mbo niveau 3, Handhaving Toezicht en Veiligheid
  • Mbo niveau 3, Aankomend onderofficier grondoptreden
  • Mbo niveau 3, Beveiliger 3

Intake

Tijdens een kennismakingsgesprek wordt bepaald of je toelaatbaar bent tot de opleiding of dat je het advies krijgt een andere studiekeus te maken.

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten:

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Leerjaar Onderwijsbenodigdheden:
Boeken, readers, licenties e.d.
Onderwijsbenodigdheden:
Kleding, schoenen e.d.
Vrijwillige bijdrage
Excursies e.d.
Kosten per leerjaar Totale kosten opleiding
1 278,7 278,7

Informatie per locatie

Orde en Veiligheid Helenastraat 11

Niveau 4
1 jaar
augustus
bol

Hier kun je deze opleiding volgen

Helenastraat 11

Bekijk deze locatie

Veder studeren?

Na het behalen van je diploma kun je doorstromen richting het HBO.

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Aankomend onderofficier grondoptreden

Niveau 3, bol Meer over deze opleiding

Handhaver toezicht en veiligheid

Niveau 3, bol Meer over deze opleiding

Contact

Wil je een kijkje nemen in onze school?

We hebben een 360 graden filmpje voor je opgenomen zodat je een kijkje kan nemen in onze school. Wacht dus niet langer en ga naar dit filmpje een loop zelf door de school:

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088-6663255 of uniform@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?