Gespecialiseerd kok

Gespecialiseerd kok

Als gespecialiseerd kok is het jouw passie om van ieder gerecht iets bijzonders te maken.

Ben jij gediplomeerd zelfstandig werkend kok en wil jij in een specialiteitenrestaurant op hoog niveau koken? Dan is de mbo-opleiding Gespecialiseerd kok, dé opleiding voor jou.

Om deze opleiding te volgen moet je het MBO diploma Zelfstandig werkend kok behaald hebben. In deze tweejarige BBL-opleiding waarbij je werken en leren combineert, ontwikkel je dan je vaardigheden naar een hoger niveau.
Je werkt vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf in het hogere segment. Eén dag in de week kom je naar school voor theorie- en praktijklessen. Daarnaast krijg je workshops van gastdocenten uit de praktijk.

Als gespecialiseerd kok werk je in een keuken waar je bijzondere, creatieve of luxe gerechten bereidt. De gerechten die jij serveert zijn verrassend en origineel, deze stem je af op de wensen van de gast. Je zorgt voor de goede naam van het restaurant waar je werkt en het is jouw passie om van ieder gerecht iets bijzonders te maken. Je bent veel bezig met vernieuwen van recepturen en op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in het vakgebied.

Je functioneert op hoog niveau en werkt zo efficiënt mogelijk. In de keuken geef je leiding en stuur je medewerkers aan. Dat betekent dat je goed met mensen moet kunnen omgaan.

Waar kun je werken?

Je bent werkzaam bij (top)bedrijven in de horeca.

Wist je dat...

we voor de opleiding Gespecialiseerd kok samenwerken met topkoks uit het bedrijfsleven?

Praktische informatie

Vooropleiding

  • mbo-diploma Zelfstandig werkend kok, niveau 3

Kosten

In de tabel hieronder vind je de specifieke schoolkosten voor de opleiding. Algemene informatie over de kosten vind je hier.

Intake

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt o.a. gevraagd waarom jij graag deze opleiding wilt gaan doen en wat je al weet van het beroep. Daarnaast wordt het doorstroomformulier met jou besproken.

Informatie per locatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening Helenastraat 15

Niveau 4
2 jaar
augustus
bbl

Horeca en Facilitaire dienstverlening Koningin Marialaan 9

Niveau 4
2 jaar
augustus
bbl

Op deze locatie vinden de praktijklessen plaats.

Hier kun je deze opleiding volgen

Koningin Marialaan 9

Bekijk deze locatie

Helenastraat 15

Bekijk deze locatie

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 1426 of info.horeca.fd@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?