Gespecialiseerd kok

Gespecialiseerd kok

Als gespecialiseerd kok is het jouw passie om van ieder gerecht iets bijzonders te maken.

Ben jij gediplomeerd zelfstandig werkend kok en wil jij in een specialiteitenrestaurant op hoog niveau koken? Dan is de mbo-opleiding Gespecialiseerd kok, dé opleiding voor jou.

Om deze opleiding te volgen moet je het MBO diploma Zelfstandig werkend kok behaald hebben. In deze tweejarige BBL-opleiding waarbij je werken en leren combineert, ontwikkel je dan je vaardigheden naar een hoger niveau.
Je werkt vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf in het hogere segment. Eén dag in de week kom je naar school voor theorie- en praktijklessen. Daarnaast krijg je workshops van gastdocenten uit de praktijk.

Als gespecialiseerd kok werk je in een keuken waar je bijzondere, creatieve of luxe gerechten bereidt. De gerechten die jij serveert zijn verrassend en origineel, deze stem je af op de wensen van de gast. Je zorgt voor de goede naam van het restaurant waar je werkt en het is jouw passie om van ieder gerecht iets bijzonders te maken. Je bent veel bezig met vernieuwen van recepturen en op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in het vakgebied.

Je functioneert op hoog niveau en werkt zo efficiënt mogelijk. In de keuken geef je leiding en stuur je medewerkers aan. Dat betekent dat je goed met mensen moet kunnen omgaan.

Waar kun je werken?

Je bent werkzaam bij (top)bedrijven in de horeca.

Wist je dat...

we voor de opleiding Gespecialiseerd kok samenwerken met topkoks uit het bedrijfsleven?

Praktische informatie

Vooropleiding

  • mbo-diploma Zelfstandig werkend kok, niveau 3

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten.

Basisuitrusting:
Voor je opleiding gebruik je vakspecifieke gereedschappen: voor de kappersopleiding heb je bijvoorbeeld kappersscharen nodig en voor de koksopleiding koksmessen. De school zorgt ervoor dat die basisuitrusting aanwezig is. Je kunt er ook voor kiezen om die basisuitrusting zelf te kopen, omdat je bijvoorbeeld je eigen kappersscharen of koksmessen wilt hebben. Dat is niet verplicht, maar is een eigen vrijwillige keus. Let op: in de tabel zijn wel bedragen opgenomen bij de onderwijsbenodigdheden voor bijvoorbeeld de kappersschaar of koksmessen maar die hoeven dus niet verplicht aangeschaft te worden.

Onderwijsbenodigdheden:
Voor elke opleiding heb je persoonlijke spullen nodig om het onderwijs te volgen, zoals: boeken, laptop, softwarelicenties of werk- of sportkleding en schoenen. Deze onderwijsbenodigdheden schaf je zelf aan, we proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. We werken samen met een leverancier maar je mag de spullen ook elders kopen.

Vrijwillige bijdrage:
Een vrijwillige bijdrage vragen we voor activiteiten, zoals excursies, studiereizen of feesten. Doe je mee aan de activiteit, dan betaal je de kosten die ervoor gerekend worden. Mocht je niet deelnemen dan krijg je een alternatief programma aangeboden. Deelname aan de activiteit is vrijwillig. Meedoen aan de activiteiten is geen voorwaarde om je diploma te behalen.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:


Leerjaar Onderwijsbenodigdheden: boeken, readers, licenties e.d. Onderwijsbenodigdheden: kleding, schoenen e.d. Vrijwillige bijdrage excursies e.d. Kosten per leerjaar Totale kosten opleiding
2 185 185
3 100 100
285

Intake

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt o.a. gevraagd waarom jij graag deze opleiding wilt gaan doen en wat je al weet van het beroep. Daarnaast wordt het doorstroomformulier met jou besproken.

Informatie per locatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening Helenastraat 15

Niveau 4
2 jaar
augustus
bbl

Horeca en Facilitaire dienstverlening Koningin Marialaan 9

Niveau 4
2 jaar
augustus
bbl

Op deze locatie vinden de praktijklessen plaats.

Hier kun je deze opleiding volgen

Koningin Marialaan 9

Bekijk deze locatie

Helenastraat 15

Bekijk deze locatie

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 1426 of info.horeca.fd@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?