Eerste medewerker fastservice

Eerste medewerker fastservice

Als eerste medewerker fastservice ondersteun je de manager.

Je coördineert de werkzaamheden en overlegt over de voorraden en het menu. Verder stuur je de medewerkers aan. Je kunt goed problemen oplossen, werkt snel en alles wat je doet is erop gericht dat de gasten het naar hun zin hebben: een tevreden klant komt terug. Bij de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening word je vakkundig opgeleid voor deze veelzijdige baan.

Als eerste medewerker fastservice heb je een voorbeeldfunctie naar de medewerkers toe. Je kunt delegeren en bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk. De opleiding duurt 2 jaar en begint met een introductieperiode.
Individueel of in groepjes leer je de theorie en krijg je praktijk-en instructielessen. Verder leer je het vak tijdens je bpv - beroeps praktijk vorming - (stage).

Leren en werken?

Helaas kun je je niet meer aanmelden voor de bbl-opleiding Eerste medewerker fastservice (leren en werken). Neem voor meer informatie contact op met de school.

Waar kun je werken?

Je vindt werk in een fastfoodrestaurant, pannenkoekenhuis, bedrijfskantine,
lunchroom, strandpaviljoen, cateringorganisatie of afhaalrestaurant.

Praktische informatie

Vooropleiding

  • mbo-diploma, niveau 2
  • vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten.

Basisuitrusting:
Voor je opleiding gebruik je vakspecifieke gereedschappen: voor de kappersopleiding heb je bijvoorbeeld kappersscharen nodig en voor de koksopleiding koksmessen. De school zorgt ervoor dat die basisuitrusting aanwezig is. Je kunt er ook voor kiezen om die basisuitrusting zelf te kopen, omdat je bijvoorbeeld je eigen kappersscharen of koksmessen wilt hebben. Dat is niet verplicht, maar is een eigen vrijwillige keus. Let op: in de tabel zijn wel bedragen opgenomen bij de onderwijsbenodigdheden voor bijvoorbeeld de kappersschaar of koksmessen maar die hoeven dus niet verplicht aangeschaft te worden.

Onderwijsbenodigdheden:
Voor elke opleiding heb je persoonlijke spullen nodig om het onderwijs te volgen, zoals: boeken, laptop, softwarelicenties of werk- of sportkleding en schoenen. Deze onderwijsbenodigdheden schaf je zelf aan, we proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. We werken samen met een leverancier maar je mag de spullen ook elders kopen.

Vrijwillige bijdrage:
Een vrijwillige bijdrage vragen we voor activiteiten, zoals excursies, studiereizen of feesten. Doe je mee aan de activiteit, dan betaal je de kosten die ervoor gerekend worden. Mocht je niet deelnemen dan krijg je een alternatief programma aangeboden. Deelname aan de activiteit is vrijwillig. Meedoen aan de activiteiten is geen voorwaarde om je diploma te behalen.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:


Leerjaar Onderwijsbenodigdheden: boeken, readers, licenties e.d. Onderwijsbenodigdheden: kleding, schoenen e.d. Vrijwillige bijdrage excursies e.d. Kosten per leerjaar Totale kosten opleiding
2 155 155
155

Intake

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt o.a. gevraagd waarom jij graag deze opleiding wilt gaan doen en wat je al weet van het beroep. Daarnaast wordt het doorstroomformulier met jou besproken.

Eigenschappen

Je bent een snelle werker en kunt inspelen op plotselinge drukte. Je vindt het geen probleem om 's avonds of in het weekend. Ook ben je gastvrij en kun je samenwerken in een team. Verder is het belangrijk dat je een goede lichamelijke conditie hebt en over reken- en taalvaardigheid beschikt.

Informatie per locatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening Helenastraat 15

Niveau 3
2 jaar
augustus
bol

Wij bieden de opleiding aan in bol en bbl. De opleidingsduur is 2-3 jaar.

Horeca en Facilitaire dienstverlening Koningin Marialaan 9

Niveau 3
2 jaar
augustus
bol

Op deze locatie vinden de praktijklessen plaats.

Hier kun je deze opleiding volgen

Koningin Marialaan 9

Bekijk deze locatie

Helenastraat 15

Bekijk deze locatie

Verder studeren

Leidinggevende bediening

Niveau 4, bbl, bol Meer over deze opleiding

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 3301 of info.horeca.fd@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?