
Allround vakkracht onderhoud en klussenbedrijf
Wil je zelfstandig onderhoudswerkzaamheden, reparaties en verbouwingen uitvoeren, dan is dit jouw opleiding.
Ben je als servicemedewerker gebouwen aan het werk in de bouw en wil je graag verder leren? Dan is de opleiding Allround vakkracht onderhoud en klussenbedrijf echt iets voor jou! Dit is een eenjarige 'kop opleiding' na de niveau 2 opleiding Servicemedewerker gebouwen.
Als Allround vakkracht onderhoud en klussenbedrijf zorg voor het onderhoud in en rondom gebouwen. Je weet snel tot goede oplossingen te komen en brengt je klussen naar tevredenheid van je klanten tot een goed einde. Je voert reparaties en verbouwingen uit. Je zorgt eveneens voor het binnenhalen offreren en plannen van opdrachten. In je werk heb je regelmatig te maken met gebruikers/bewoners en technici uit verschillende vakgebieden.
Tijdens de opleiding krijg je te maken met timmerwerkzaamheden, tegelzetten, schilderen, elektro- en installatietechniek. Je werkzaamheden bestaan uit:
- verrichten van onderhoud aan (technische) installaties
- verrichten van onderhoud aan gebouwen en omgeving
- opsporen en verhelpen van storingen
- organiseren van projecten
Tijdens je werkzaamheden houd je rekening met met het milieu en de duurzaamheid. Je gaat daarom ook werken met nieuwe materialen en technieken.
Naast de kennis en vaardigheden van het vak leer je bij ons ook beroepsvaardigheden zoals samenwerken, probleemoplossen, creatief en kritisch denken, communiceren en digitale vaardigheden.
Keuzedelen
Tijdens je opleiding volg je ook keuzedelen. Met een keuzedeel geef je je diploma iets extra’s, je laat zien waar je interesse ligt en waar je goed in bent. Je volgt een keuzedeel op school of in de praktijk of in combinatie. De keuzedelen worden op je diploma vermeld. Je laat zo aan werkgevers en vervolgonderwijs zien waarin jij je gespecialiseerd hebt.
Praktische informatie
Vooropleiding
- diploma Servicemedewerker gebouwen, niveau 2
Je werkt bij een erkend leerbedrijf als je een bbl-opleiding wilt volgen.
Let op: Bij sommige leerwerkbedrijven moet je een VOG kunnen overleggen.
Kosten
Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.
Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.
Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:
Leermiddelen (boeken, readers, licenties): afhankelijk van het leerjaar waar je in zit rond de € 260,-
Eigenschappen
- Interesse bouwtechniek en onderhoud
- Handig
- Klantvriendelijk
- Netjes kunnen werken
Informatie per locatie
Bouw en Infra Tinwerf 24
Hier kun je deze opleiding volgen
Tinwerf 24
Bekijk deze locatieBekijk ook eens...
Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.
Contact
Waar werk je?
Je werkt bij een erkend leerbedrijf zoals hotels, zorginstellingen, winkelbedrijven, woningbouwverenigingen, buurthuizen, scholen, musea, theaters, zalencentra, bouw- en installatiebedrijven.
Heb je vragen?
Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via 088-666 3600
Wij zijn ook via Whatsapp (06-81626037) bereikbaar.
Wil jij weten hoe het is om student te zijn op de School voor Bouw en Infra? Kom dan proefstuderen! Stuur een mail naar bouw.infra@rocmondriaan.nl om je aan te melden.