Allround Assistant Business Services

Allround Assistant Business Services

Wil jij een opleiding doen waarbij je verschillende kanten op kan in het bedrijfsleven?

Ben jij iemand die houdt van aanpakken en graag collega's en klanten wil helpen? Zorg jij er altijd voor dat zaken goed en op tijd geregeld zijn? Dan past de opleiding Allround Assistant Business services helemaal bij jou!
Tijdens deze opleiding leer je alles wat te maken heeft met zakelijke dienstverlening. Je leert niet alleen over marketing en communicatie, maar ook hoe je een goede planning maakt en werkt met financiële gegevens. Gedurende de opleiding loop je stage zodat je een beter beeld krijgt van de praktijk en leer je het geleerde in de praktijk toe te passen.

Is Allround Assistant Business Services iets voor jou?

Deze opleiding is iets voor jou als je nieuwsgierig bent naar de verschillende afdelingen binnen een bedrijf.

Geen dag is hetzelfde en je kunt aan de slag in elk bedrijf of organisatie. Op een werkdag kun je namelijk te maken krijgen met verschillende activiteiten, zoals contact met klanten, marketing, personeelszaken, administratie, financiële en juridische diensten. Het lijkt je leuk om mee te werken aan projecten en je kunt goed overweg met computerprogramma, zoals office. Je denkt graag mee over oplossingen en weet de juiste mensen te regelen om deze op te lossen. Klinkt dit als een ideale baan? Dan is dit de juiste opleiding voor jou!

Tijdens de opleiding leer je:

 • Controleren van ontvangen betalingen en te betalen facturen;

 • Administratieve verwerking van projecten. Denk aan urenregistratie, kostenbewaking en factureren;

 • lezen van een budget en toepassen van btw-tarieven;

 • Omgaan met klanten en relaties;

 • Agendabeheer, planning en rapporteren over deadlines;

 • Controleren van voorraad en tijdig informeren van de opdrachtgever;

 • Reserveren van locaties en onderhandelen over de prijs;

 • Beheren en archiveren van (digitale) dossiers;

 • Uitvoeren van taken met betrekking tot marketing en communicatie, zoals eenvoudige teksten schrijven, huisstijl toepassen, promotieactiviteiten plannen en nieuwsbrieven opstellen.

Waar kun je werken?

Als Allround Assistant Business Services kun je werken binnen zeer uiteenlopende organisaties. Denk hierbij aan bedrijven als: administratiekantoren, productiebedrijven, banken, verzekeringsmaatschappijen, MKB bedrijven en in grote

bedrijven, instellingen of gemeentes. Het kan ook zijn dat je (project)ondersteunend werk doet voor zelfstandige ondernemers en verenigingen.

Praktische informatie

Vooropleiding

 • vmbo-diploma, theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg, sector economie; alle andere sectoren in overleg
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
 • mbo-diploma, niveau 2

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Eigenschappen

Je beheerst de Nederlandse taal voldoende en je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je kunt zelfstandig taken uitvoeren en goed met anderen samenwerken

Versnelde opleiding?

Het is mogelijk om deze opleiding versneld af te ronden. Voor studenten ontstaat de mogelijkheid in een jaar niveau 2 ABS (Assistant Business Services) te doen en ook in een jaar niveau 3 AABS (Allround Assistant Business Services) te doen. Omdat er veel studenten van niveau 2 naar 4 gaan maar dit dan niet halen vergroten we de doorstroommogelijkheid van de studenten. Het verschil met het reguliere ABS en AABS is dat je bij deze opleiding het basisdeel van ABS doet in een jaar, nadat je een basisdeel examen AABS hebt gedaan (en gehaald hebt).
Wil je hiervoor in aanmerking komen, dan bespreek je dit tijdens het kennismakingsgesprek of tijdens de opleiding met jouw studieloopbaanbegeleider.

Informatie per locatie

Business & Logistics Brasserskade 1

Niveau 3
2 jaar
aug, febr
bbl & bol

Business & Retail Waldorpstraat 41

Niveau 3
2 jaar
aug, febr
bbl & bol

Hier kun je deze opleiding volgen

Brasserskade 1

Bekijk deze locatie

Waldorpstraat 41

Bekijk deze locatie

Verder studeren

Business Administration & Control Specialist

Niveau 4, bbl, bol Meer over deze opleiding

Legal, Insurance & HR Services Specialist

Niveau 4, bbl, bol Meer over deze opleiding

Marketing & Communication Specialist

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op.

Locatie Den Haag:
Vragen voor de School for Business & Retail kun je stellen via mail info.bu@rocmondriaan.nl of telefoon (088 666 3540)

Locatie Delft:
Heb je vragen voor de School for Business & Logistics? Stuur een e-mail naar studentenadministratie.bl@rocmondriaan.nl of bel ons op 088-666 3635.

Op zoek naar een specifieke opleiding?