Wat leer je bij de opleiding

Zelfstandig werkend kok

Als zelfstandig werkend kok voer je werkzaamheden uit onder toezicht van een leidinggevende.

Je leert de gerechten te bereiden volgens recept en planning. Dit door toepassing van kooktechnieken in de keuken en het juiste gebruik van keukenmateriaal en gereedschappen. Je krijgt ervaring in hoeveel en welke grondstoffen je moet gebruiken. Je werkt bestaande recepten uit en houd je aan de voorschriften op het gebied van hygiëne, veiligheid, arbo en milieu.

Als zelfstandig werkend kok voer je daarbij een aantal ondersteunende werkzaamheden uit, zoals het meedenken bij de ontwikkeling en uitvoering van nieuwe gerechten, de menukaart en het constant verbeteren van de kwaliteit van het werk. Je houdt hierbij ook rekening met de kosten. Daarnaast help je nieuwe en/of lerende medewerkers bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Als zelfstandig werkend kok maak je een planning en voer je deze zelfstandig uit.

Je krijgt praktijk-en instructielessen in onze moderne keukens. Verder leer je het vak tijdens je BPV - beroeps praktijk vorming - (stage).Tijdens je studie leer je ook zelf verantwoordelijk te zijn voor je leertraject en leerproces.


Waar kun je werken?

Met de opleiding Zelfstandig werkend kok kun je bij verschillende soorten bedrijven en instellingen aan de slag, bijvoorbeeld een restaurant, bistro, hotel en grand café.

Bezoek een locatie

Wil je deze opleiding doen?

Niveau 3
3 jaar

augustus
bbl & bol

Informatie per locatie


Horeca en Facilitaire dienstverlening Helenastraat 15

Niveau 3
3 jaar

augustus
bbl & bol

Wij bieden de opleiding aan in bol en bbl. De opleidingsduur is 2-3 jaar.

Horeca en Facilitaire dienstverlening Koningin Marialaan 9

Niveau 3
3 jaar

augustus
bol

Op deze locatie vinden de praktijklessen plaats.

Contact


Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 1426 of info.horeca.fd@rocmondriaan.nl.

Module locaties anchor

Praktische informatie


Vooropleiding

  • mbo-diploma, niveau 2
  • vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een BOL-opleiding bedraagt in het schooljaar 2021-2022 het lesgeld € 1.216,00. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Het cursusgeld voor een bbl-opleiding niveau 3 bedraagt € 612,00.

Bijkomende kosten:

zelw kok bol zwk kok bbl

Let op:
Bij instroom na het eerste leerjaar moeten kleding/schoenen worden aangeschaft.

Hoe verloopt de intake voor deze opleiding?

Na het intakegesprek besluit de docent of je ook nog een AMN/talentscan moet maken.

Eigenschappen

Als zelfstandig werkend kok moet je in een team kunnen samenwerken. Je moet goed kunnen organiseren en nauwkeurig kunnen werken. Je bent creatief en je kunt je inleven in de wensen van de gast. Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Daarnaast is het belangrijk dat je een goede lichamelijke conditie hebt, en dat je over reken- en taalvaardigheid beschikt.

Als zelfstandig werkend kok voer je werkzaamheden uit onder toezicht van een leidinggevende.

Je leert de gerechten te bereiden volgens recept en planning. Dit door toepassing van kooktechnieken in de keuken en het juiste gebruik van keukenmateriaal en gereedschappen. Je krijgt ervaring in hoeveel en welke grondstoffen je moet gebruiken. Je werkt bestaande recepten uit en houd je aan de voorschriften op het gebied van hygiëne, veiligheid, arbo en milieu.

Als zelfstandig werkend kok voer je daarbij een aantal ondersteunende werkzaamheden uit, zoals het meedenken bij de ontwikkeling en uitvoering van nieuwe gerechten, de menukaart en het constant verbeteren van de kwaliteit van het werk. Je houdt hierbij ook rekening met de kosten. Daarnaast help je nieuwe en/of lerende medewerkers bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Als zelfstandig werkend kok maak je een planning en voer je deze zelfstandig uit.

Je krijgt praktijk-en instructielessen in onze moderne keukens. Verder leer je het vak tijdens je BPV - beroeps praktijk vorming - (stage).Tijdens je studie leer je ook zelf verantwoordelijk te zijn voor je leertraject en leerproces.


Waar kun je werken?

Met de opleiding Zelfstandig werkend kok kun je bij verschillende soorten bedrijven en instellingen aan de slag, bijvoorbeeld een restaurant, bistro, hotel en grand café.

Wil je deze opleiding doen?

Niveau 3
3 jaar

augustus
bbl & bol

Informatie per locatie


Horeca en Facilitaire dienstverlening Helenastraat 15

Niveau 3
3 jaar

augustus
bbl & bol

Wij bieden de opleiding aan in bol en bbl. De opleidingsduur is 2-3 jaar.

Horeca en Facilitaire dienstverlening Koningin Marialaan 9

Niveau 3
3 jaar

augustus
bol

Op deze locatie vinden de praktijklessen plaats.

Contact


Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 1426 of info.horeca.fd@rocmondriaan.nl.

Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen


Verder studeren


Bekijk ook eens...


Op zoek naar een specifieke opleiding?