Als zelfstandig werkend kok voer je werkzaamheden uit onder toezicht van een leidinggevende.
Je leert de gerechten te bereiden volgens recept en planning. Dit door toepassing van kooktechnieken in de keuken en het juiste gebruik van keukenmateriaal en gereedschappen. Je krijgt ervaring in hoeveel en welke grondstoffen je moet gebruiken. Je werkt bestaande recepten uit en houd je aan de voorschriften op het gebied van hygiëne, veiligheid, Arbo en milieu.
Als zelfstandig werkend kok voer je daarbij een aantal ondersteunende werkzaamheden uit, zoals het meedenken bij de ontwikkeling en uitvoering van nieuwe gerechten, de menukaart en het constant verbeteren van de kwaliteit van het werk. Je houdt hierbij ook rekening met de kosten. Daarnaast help je nieuwe en/of lerende medewerkers bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Als zelfstandig werkend kok maak je een planning en voer je deze zelfstandig uit.
Je krijgt praktijk- en instructielessen in onze moderne keukens. Verder leer je het vak tijdens je BPV - beroeps praktijk vorming - (stage).Tijdens je studie leer je ook zelf verantwoordelijk te zijn voor je leertraject en leerproces.
Waar kun je werken?
Met de opleiding Zelfstandig werkend kok kun je bij verschillende soorten bedrijven en instellingen aan de slag, bijvoorbeeld een restaurant, bistro, hotel en grand café.
Wil je deze opleiding doen?
Informatie per locatie
Horeca en Facilitaire dienstverlening Helenastraat 15
Horeca en Facilitaire dienstverlening Koningin Marialaan 9
Op deze locatie vinden de praktijklessen plaats.
Contact
Heb je vragen?
Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 1426 of info.horeca.fd@rocmondriaan.nl.
Wij bieden de opleiding aan in bol en bbl. De opleidingsduur is 2-3 jaar.