Werkvoorbereider installaties

Werkvoorbereider installaties

Je leert onder andere berekeningen te maken over hoeveel mensen, machines en materialen er nodig zijn om een installatie aan te leggen.

Daarnaast leer je offertes te maken en welke informatie daar in hoort te staan. Je leert bestellingen te plaatsen en planningen te maken.

Als werkvoorbereider installaties stel je offertes op en begeleid je het installatietraject van werktuigkundige of elektrotechnische installaties. Je maakt berekeningen over de inzet van materialen, mensen en middelen. Je zet een begroting op en een planning. Je kan goed werken onder tijdsdruk. Je hebt een adviserende rol en bent verantwoordelijk voor de informatie in de offerte. Je legt verantwoording over het werk af aan je leidinggevende. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Bbl-opleiding

Bij een bbl-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 of 2 dagen in de week naar school. Wat je op school leert, kun je op jouw werk meteen gebruiken.

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg
    in de sector Techniek
  • vmbo-diploma theoretische, gemengde of
    kaderberoepsgerichte leerweg met wiskunde in andere sectoren
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. Voor een bbl-opleiding niveau 4 bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het cursusgeld € 624,-.

Bijkomende kosten

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding van de school waar je de opleiding gaat volgen. Heb je hierover al vragen voordat je je gaat aanmelden? Neem dan contact op. We helpen je graag.

Hier kun je deze opleiding volgen

Tinwerf 24

Bekijk deze locatie

Verder studeren?

Heb je je diploma mbo-niveau 4 Werkvoorbereider installaties op zak? Dan kun je doorstromen naar het hbo.

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via 088 - 666 3600 of stuur een e-mail naar mei@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?