Sport- en bewegingscoördinator Versneld/Sprinttraject voor havisten

Sport- en bewegingscoördinator Versneld/Sprinttraject voor havisten

De Sport- en bewegingscoördinator houdt zich bezig met het coördineren van sport- en bewegingsactiviteiten, evenementen en projecten.

Zie je het hbo (nog) niet zitten en wil je in 2 jaar een praktische opleiding in de sport- en bewegensector op niveau 4 afronden? Dan is de mbo niveau 4 opleiding Sport- en Bewegingscoördinator mogelijk iets voor jou. In een maatwerktraject kun jij een mbo niveau 4 diploma én externe trainersbevoegdheden voor diverse sporten behalen. In deze 2 jaar doe je veel praktische kennis en stage-ervaring op waardoor je waardevol op de arbeidsmarkt bent. Ook kun je zo succesvoller doorstromen naar het hbo, als je deze ambitie hebt.

Je komt voor dit versneld traject in aanmerking als je een havodiploma hebt behaald. Het intakeproces bestaat uit een sportintake en een gesprek om jouw motivatie en geschiktheid in kaart te brengen. Na een positief doorlopen intakeproces word je geplaatst in het sprinttraject.

Keuzedelen
Je kunt je tijdens de opleiding specialiseren binnen verschillende vakgebieden, we noemen dat keuzedelen. We zorgen dat deze keuzedelen aansluiten bij het werkveld. Je wordt daarmee kansrijk op de arbeidsmarkt. Je maakt zelf een keuze uit deze specialisaties en krijgt daarbij de mogelijkheid om, door de bond, gecertificeerde certificaten te behalen.

Je kunt in leerjaar 1 en 2 kiezen uit (opties onder voorbehoud):

  • Gezonde leefstijl
  • Doelgroepen
  • Gymnastiek
  • Fitnesstrainer A
  • UEFA C (voetbal)
  • Beachsporten
  • Zelfverdedigingssporten
  • Ski-instructeur
  • Zwemleider ABC
  • Zwemmen met doelgroepen
  • Aerobics
  • Fitness B
  • Buitensport

Waar kun je werken?

Je vindt werk in onder meer de sectoren zwemonderwijs, Buitenschoolse Opvang (BSO), sportstimulering, sportieve recreatie, fitness, voetbal, sneeuwsport, judo, turnen, hockey, korfbal, bijzondere doelgroepen, buitensport/outdoor, buurtsport/vereniging en muziek en bewegen.

Praktische informatie

Vooropleiding

• Een havo-diploma
• Een vwo-diploma
• Een diploma van een mbo-opleiding op niveau 4

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten.

Basisuitrusting:
Voor je opleiding gebruik je vakspecifieke gereedschappen: voor de kappersopleiding heb je bijvoorbeeld kappersscharen nodig en voor de koksopleiding koksmessen. De school zorgt ervoor dat die basisuitrusting aanwezig is. Je kunt er ook voor kiezen om die basisuitrusting zelf te kopen, omdat je bijvoorbeeld je eigen kappersscharen of koksmessen wilt hebben. Dat is niet verplicht, maar is een eigen vrijwillige keus. Let op: in de tabel zijn wel bedragen opgenomen bij de onderwijsbenodigdheden voor bijvoorbeeld de kappersschaar of koksmessen maar die hoeven dus niet verplicht aangeschaft te worden.

Onderwijsbenodigdheden:
Voor elke opleiding heb je persoonlijke spullen nodig om het onderwijs te volgen, zoals: boeken, laptop, softwarelicenties of werk- of sportkleding en schoenen. Deze onderwijsbenodigdheden schaf je zelf aan, we proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. We werken samen met een leverancier maar je mag de spullen ook elders kopen.

Vrijwillige bijdrage:
Een vrijwillige bijdrage vragen we voor activiteiten, zoals excursies, studiereizen of feesten. Doe je mee aan de activiteit, dan betaal je de kosten die ervoor gerekend worden. Mocht je niet deelnemen dan krijg je een alternatief programma aangeboden. Deelname aan de activiteit is vrijwillig. Meedoen aan de activiteiten is geen voorwaarde om je diploma te behalen.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:


Schoolkosten Sport- en Bewegingscoordinator, Sprinttraject havisten niveau 4, BOL - uitstroom Bewegingsagoog

Leerjaar Onderwijsbenodigdheden: boeken, readers, licenties e.d. Onderwijsbenodigdheden: kleding, schoenen e.d.* Vrijwillige bijdrage excursies e.d. Kosten per leerjaar Totale kosten opleiding
1 105 290 65 460
2 85
545

Dit zijn de kosten voor het kledingpakket bij Intersport; deze zijn niet verplicht. Er is geen rekening gehouden met de kosten van een laptop.

Schoolkosten Sport- en Bewegingscoordinator, Sprinttraject havisten niveau 4, BOL - uitstroom Lifestyle

Leerjaar Onderwijsbenodigdheden: boeken, readers, licenties e.d. Onderwijsbenodigdheden: kleding, schoenen, e.d. Vrijwillige bijdrage excursies e.d. Kosten per leerjaar Totale kosten opleiding
1 190 290 305 785
2 40 45 85
870

Dit zijn de kosten voor het kledingpakket bij Intersport; deze zijn niet verplicht. Er is geen rekening gehouden met de kosten van een laptop.

Schoolkosten Sport- en Bewegingscoordinator, Sprinttraject havisten niveau 4, BOL - uitstroom Buurt, Onderwijs en Sport

Leerjaar Onderwijsbenodigdheden: boeken, readers, licenties e.d. Onderwijsbenodigdheden: kleding, schoenen e.d.* Vrijwillige bijdrage excursies e.d. Kosten per leerjaar Totale kosten opleiding
1 85 290 60 435
2 55 55
490

Dit zijn de kosten voor het kledingpakket bij Intersport; deze zijn niet verplicht. Er is geen rekening gehouden met de kosten van een laptop.

Schoolkosten Sport- en Bewegingscoordinator, Sprinttraject havisten niveau 4, BOL - uitstroom Trainer/coach

Leerjaar Onderwijsbenodigdheden: boeken, readers, licenties e.d. Onderwijsbenodigdheden: kleding, schoenen e.d.* Vrijwillige bijdrage excursies e.d. Kosten per leerjaar Totale kosten opleiding
1 195 455 35 685
2 230 35 265
950

Dit zijn de kosten voor het kledingpakket bij Intersport; deze zijn niet verplicht. Er is geen rekening gehouden met de kosten van een laptop*

Laptop

Een student dient ook over een laptop te beschikken die voldoet aan een aantal minimumeisen. Deze eisen zijn te vinden op www.rocmondriaan.nl/byod.

Toelatingsprocedure

Om toegelaten te worden tot een opleiding van de School voor Lifestyle, Sport en Bewegen bij ROC Mondriaan volg je de onderdelen van de toelatingsprocedure. De procedure bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Aanmelden
  2. Sport-intake

Sport-intake

Waarom doen wij een sport-intake?
We willen weten of je voldoende aanleg en motorische geschiktheid hebt voor uitoefening van het beroep waarop de opleiding je voorbereidt.

Wat moet je kunnen op de sport-intake-dag?
Op de sport-intake-dagen vinden de motorische vaardigheidstesten plaats. De vaardigheidstesten bestaan uit zeven onderdelen. Per onderdeel kun je 0, 1, 2 of 3 punten behalen, je wordt beoordeeld door docenten van de opleiding.

Wil je je goed voorbereiden? We hebben per onderdeel beschreven wat je precies gaat doen. Lees dus goed onze toelichting op de sport-intake door.

Let op: een sport-intake herkansen is niet mogelijk.

Data sport-intake

Een sport-intake maakt deel uit van de aanmeldingsprocedure. Wil je een opleiding volgen bij de School voor Lifestyle, Sport en Bewegen? Meld je dan snel aan voor een van onze sportopleidingen en je wordt uitgenodigd voor een van onze sport intakedagen.

De sport-intakes vinden plaats op:

  • dinsdag 28 november 2023
  • dinsdag 19 december 2023
  • dinsdag 23 januari 2024
  • dinsdag 13 februari 2024
  • dinsdag 5 maart 2024
  • dinsdag 26 maart 2024
  • dinsdag 2 april 2024
  • dinsdag 16 april 2024
  • dinsdag 28 mei 2024
  • dinsdag 4 juni 2024
  • dinsdag 25 juni 2024

Eigenschappen

Deze opleiding is echt iets voor je als je ...

  • een hart hebt voor sport
  • mensen kan stimuleren
  • mensen iets wilt aanleren
  • het leuk vindt om met verschillende soorten mensen te werken
  • goede sociale vaardigheden hebt
  • het leuk vindt om groepen les te geven

Proefstuderen

Kom proefstuderen bij Lifestyle, Sport en Bewegen op:

  • woensdag 20 december 2023
  • woensdag 06 maart 2024

Interesse?
Aanmelden kan via sport@rocmondriaan.nl

Informatie per locatie

Lifestyle, Sport en Bewegen Brasserskade 1

4
2 jaar
augustus
bol

Dit is onze hoofdlocatie. Daarnaast volg je regelmatig lessen op onze locatie Sportcampus Zuiderpark.

Hier kun je deze opleiding volgen

Brasserskade 1

Bekijk deze locatie

Contact

Heb je vragen?
Kom dan naar een van onze Open Dagen
Kan je niet wachten? Neem dan hier alvast een kijkje.
Neem direct contact met ons op via:
088-6663678 of sport@rocmondriaan.nl

Let op: Open Dagen voor deze opleiding vinden plaats op Brasserskade 1 in Delft.

Op zoek naar een specifieke opleiding?