Specialist Transport en Logistiek

Specialist Transport en Logistiek

Transport en Logistiek, geen dag hetzelfde!

Als Specialist Transport en Logistiek weet je ’s morgens nog niet wat er die dag zich allemaal voor gaat doen. Het is een afwisselende baan die allerlei zaken regelt rondom de aanlevering van goederen, de verwerking van goederen in het magazijn en het vervoer naar de klant.

Je bent aanspreekpunt voor vrachtwagenchauffeurs, planners en logistiek medewerkers en zorgt samen met collega’s dat de goederen op de juiste tijd, in de juiste hoeveelheden en op de juiste plaats aankomen.
Bovendien houd je de logistieke processen goed in de gaten zodat ze goed en efficiënt worden uitgevoerd.

Resultaatgericht verdeel je je aandacht over logistieke, technische, commerciële en administratieve zaken, arbeidsomstandigheden en kwaliteitszorg.

Tijdens de opleiding leer je alles over planning en logistiek. En in de logistiek draait het om kwaliteit en zo min mogelijk kosten. Daarom ga je ook leren de juiste kostprijs te berekenen.

Omdat deze opleiding je klaarstoomt voor een leidinggevende functie leer je ook van alles over het aansturen van personeel.

Ben jij deze organisator die stressbestendig en flexibel is en van uitdagingen houdt? Meld je dan aan!

Waar kun je werken?

Banen zijn er bij transportbedrijven, groothandels en logistiek dienstverleners.

Wist je dat...

je de bbl opleiding Specialist Transport en Logistiek ook in februari kan starten?

Lees hier de ervaring van de student Johnny

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma kader, gemengde of theoretische leerweg
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
  • mbo-diploma, niveau 3

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Leerjaar Onderwijsbenodigdheden: Boeken, readers, licenties e.d. Onderwijsbenodigdheden: Kleding, schoenen e.d. Vrijwillige bijdrage: Excursies e.d. Kosten per leerjaar Totale kosten opleiding
jaar 1 € 374,47 €  30,00 € 75,00 €  479,47
jaar 2 €  44,27 €  44,27
jaar 3 € 155,70 € 155,70 € 679,44

Intake

Na je aanmelding krijg je een thuisopdracht opgestuurd en nodigen we je twee keer uit op school. De eerste keer word je uitgenodigd voor een algemene introductie en het maken van een test. Deze test is voor jou en de school belangrijk om de begeleiding goed te starten als je aan de opleiding begint.

De tweede keer nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek waarbij de opdracht en de uitkomst van de test worden besproken en natuurlijk kan je dan ook vragen stellen over de opleiding.

Eigenschappen

Je bent mondeling, schriftelijk, communicatief en contactueel vaardig. Ook ben je stressbestendig en sta je stevig in je schoenen.

Toelatingsvoorwaarden

Welke extra toelatingsvoorwaarden zijn er?

  • een positieve verklaring omtrent gedrag

Informatie per locatie

Business & Logistics Brasserskade 1

Niveau 4
3 jaar
aug, febr
bbl

Wij bieden de opleiding Specialist Transport en Logistiek aan in de bbl variant. Je kunt starten in augustus en februari.

Hier kun je deze opleiding volgen

Brasserskade 1

Bekijk deze locatie

Verder studeren?

  • hbo Logistiek Management

Contact

School for Business & Logistics

Heb je vragen?
Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via studentenadministratie.bl@rocmondriaan.nl. Je kunt ons ook bereiken op 088 666 3635.

Op zoek naar een specifieke opleiding?