Servicemedewerker gebouwen

Servicemedewerker gebouwen

Als servicemedewerker gebouwen ben je verantwoordelijk voor het onderhoud in en rondom gebouwen.

Ben jij handig en houd je van afwisseling? Weet je van aanpakken en is geen klus jou te veel gevraagd? Dan is de opleiding Servicemedewerker gebouwen iets voor jou!

Elk gebouw heeft onderhoud nodig, van het vervangen van een lamp of radiator tot het schilderen van een muurtje of installeren van een stopcontact. Het behoort allemaal tot jouw takenpakket. Je wordt opgeleid tot allround klusser, een onmisbare en toekomstbestendige vakman in het werkveld.

Wat leer je?

Tijdens deze opleiding leer je niet alleen fijne kneepjes van het vak. Je leert ook andere beroepsvaardigheden zoals: samenwerken, veilig en creatief werken, zodat jij na de opleiding voor elk probleem een geschikte oplossing kunt vinden. Daarnaast krijg je ook de standaard vakken als: vaktheorie, rekenen, Nederlands, loopbaan en burgerschap.

Specialiseren tijdens je opleiding Servicemedewerker gebouwen?

Je gaat tijdens je opleiding ook keuzedelen volgen. Dit zijn vakken waarmee je je kunt specialiseren of waar je interesses liggen. Deze keuzedelen komen ook op je diploma te staan, zo kun je aan toekomstige werkgevers laten zien waar je nog meer goed in bent en waar jouw talenten liggen.
De keuzedelen sluiten goed aan bij de opleiding en het werk wat je in dit vakgebied gaat doen.

Waar kun je werken?

Na deze opleiding ben je breed inzetbaar. Je bent een echte creatieve duizendpoot en kunt bij onwijs veel verschillende bedrijven, organisaties of instellingen terecht. Je werkt nauw samen met andere specialisten uit andere vakgebieden.

Je kunt onder andere werken bij: zorginstellingen, hotels, buurthuizen, scholen, winkels en onderhoudsbedrijven. Je zal zowel binnen als buiten werken.

Verder leren na deze opleiding?

Na je niveau 2 opleiding kan je goed doorstromen naar een kopjaar niveau 3. Deze opleiding duurt 1 jaar en is alleen via bbl te volgen.

Kies jij voor bol of bbl?

Deze opleiding kun je zowel in de bol als bbl (Delft) variant volgen.

Kies je voor een bol opleiding? Dan heb je meer les op school en ontdek je het werkveld vooral tijdens je stage. De stage in de bol start al na 1 periode voor 2 dagen per week. De andere 3 dagen ga je naar school.

Liever bbl? Dan ga je aan de slag bij Bouwmensen Delft. Je werkt daar dan vier dagen in de week en gaat één dag per week bij ons naar school.

Wist je dat...

we samen met Bouwmensen Delft deze opleiding in bbl aanbieden? Dan werk jij 4 dagen in de week bij Bouwmensen Delft en leer je 1 dag in de week bij ons op school.

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • diploma Entree-opleiding

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Leermiddelen (boeken, readers, licenties): afhankelijk van het leerjaar waar je in zit tussen de € 35,- en € 560,-.

Kleding: vaak in het eerste schooljaar rond de € 100,-.

Eigenschappen

  • Interesse bouwtechniek en onderhoud
  • Handig
  • Klantvriendelijk
  • Netjes kunnen werken

Informatie per locatie

Bouw en Infra Tinwerf 24

2
2 jaar
augustus
bol

Op deze locatie kun je de bol-variant van de opleiding volgen.

Bouw en Infra Rijnweg 10

2
2 jaar
augustus
bbl

Op deze locatie kun je de bbl-variant van de opleiding volgen.

Hier kun je deze opleiding volgen

Verder studeren

Allround vakkracht onderhoud en klussenbedrijf

Niveau 3, bbl Meer over deze opleiding

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Metselaar

Niveau 2, bbl Meer over deze opleiding

Monteur elektrotechnische installaties

Niveau 2, bbl, bol Meer over deze opleiding

Monteur werktuigkundige installaties

Niveau 2, bbl, bol Meer over deze opleiding

Schilder

Niveau 2, bbl, bol Meer over deze opleiding

Tegelzetter

Niveau 2, bbl Meer over deze opleiding

Timmerman

Niveau 2, bbl, bol Meer over deze opleiding

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via 088-666 3600 of bouw.infra@rocmondriaan.nl. Wij zijn ook via Whatsapp (06-81626037) bereikbaar.

Langskomen?

Wil jij weten hoe het is om student te zijn op de School voor Bouw en Infra? Kom dan proefstuderen! Stuur een mail naar bouw.infra@rocmondriaan.nl om je aan te melden.

Op zoek naar een specifieke opleiding?