Schoonheidsspecialist

Schoonheidsspecialist

Onder jouw vaardige handen komen mensen even helemaal tot rust. Jouw werkdag is nooit hetzelfde.

Tijdens de opleiding voor Schoonheidsspecialist(e) leer je hoe je een cosmetische lichaams- of gezichtsbehandeling kunt uitvoeren. Je zorgt er vooral voor dat de conditie van de huid van het gezicht, de hals, het lichaam en de handen verbeterd of behouden wordt. Je leert alle theorie en vaardigheden die je nodig hebt om een goede schoonheidsspecialist(e) te worden. Je oefent technische vaardigheden, zoals epileren, het verven van wimpers en wenkbrauwen, het reinigen van de huid, het aanbrengen van make-up en het uitvoeren van lichaams- en gezichtsmassages. Daarnaast leer je huidanalyses maken en start je met het toepassen van nagelstyling en visagie.

Je traint je communicatieve en sociale vaardigheden, want je moet de klanten op de juiste manier kunnen adviseren en behandelen. Een deel van de opleiding bestaat uit beroepspraktijktraining, die eventueel kan worden uitgevoerd in het nieuwe wellnesscentrum Spavarin te Rijswijk. Daar kan je kennismaken met de technieken die worden gebruikt bij sauna’s, baden, hammam en floating tank.

Je leert:

  • Hoe je een huidanalyse kunt maken.
  • Een behandelplan moet opstellen.
  • Hoe je een gezichts-, hand- en nagelverzorging of lichaamsbehandeling moet
    uitvoeren.
  • Adviseren en verkopen van huidverzorgende producten en diensten.

De lessen vinden plaats in praktijksituaties in de beautysalon in onze school.

Waar kun je werken?

Je werkt in een schoonheidssalon of wellnesscenter. Ook in verzorgingshuizen of ziekenhuizen zijn beautysalons. Zelfs werken op een cruiseschip of in een hotel behoort tot de mogelijkheden.

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg met biologie
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. Voor een bol-opleiding bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het lesgeld € 1.239,-. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Bijkomende kosten

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding van de school waar je de opleiding gaat volgen. Heb je hierover al vragen voordat je je gaat aanmelden? Neem dan contact op. We helpen je graag.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Leermiddelen (boeken, readers, licenties): afhankelijk van het leerjaar waar je in zit tussen de € 145,- en
€ 400,-.

Kleding: vaak in het eerste leerjaar ongeveer € 35,-.

Vrijwillige bijdrage (excursies e.d.): afhankelijk van het leerjaar waar je in zit ongeveer € 12,-.

Intake

Voor de intake doe je een praktijktest. Hierbij voer je onder begeleiding een eenvoudige handeling uit om te ervaren hoe het is om in deze branche te werken. We willen je vragen om voor deze test zwarte en comfortabele kleding te dragen waarin je makkelijk kunt werken.

Tijdens het intakegesprek krijg je informatie over de opleiding die je hebt gekozen. Verder vragen we naar je achtergrond en ervaringen. Soms moet je ook een toets maken.

Eigenschappen

Je bent secuur, representatief, kunt goed met mensen omgaan, hebt kijk op uiterlijk en bent commercieel.

Hier kun je deze opleiding volgen

Leeghwaterplein 72

Bekijk deze locatie

Verder studeren?

Allround schoonheidsspecialist

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Let op! Dit duurt na het afronden van de opleiding Schoonheidsspecialist, dan nog maar 1 jaar!

Contact

Heb je vragen? Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088-6663227, 088-6664696 of bhf@rocmondriaan.nl

Op zoek naar een specifieke opleiding?