Schoonheidsspecialist

Schoonheidsspecialist

Onder jouw vaardige handen komen mensen even helemaal tot rust. Jouw werkdag is nooit hetzelfde.

Tijdens de opleiding voor Schoonheidsspecialist leer je hoe je een cosmetische lichaams-, gezichts-, voet- en handbehandeling kunt uitvoeren. Je zorgt er vooral voor dat de conditie van de huid verbeterd of behouden wordt. Je leert alle theorie en vaardigheden die je nodig hebt om een goede schoonheidsspecialist te worden. Je oefent technische vaardigheden, zoals epileren, het verven van wimpers en wenkbrauwen, het reinigen van de huid, het uitvoeren van lichaams- en gezichtsmassages.

Je traint je communicatieve, sociale en ondernemingsvaardigheden, want je moet de klanten op de juiste manier kunnen adviseren en behandelen. Een deel van de opleiding bestaat uit stages. Er is ook een mogelijkheid dat je jouw stage in het buitenland loopt.

Je leert:

  • hoe je een huidanalyse kunt maken;
  • een behandelplan moet opstellen;
  • hoe je een gezichts-, lichaams-, hand- en voetbehandeling moet uitvoeren;
  • adviseren en verkopen van huidverzorgende producten en diensten.

Keuzedelen:

  • Tijdens je opleiding maak je de keuze waar je je extra in gaat verdiepen, bijvoorbeeld in visagie, nagelstyling en hairstyling.

Waar kun je werken?

Je werkt in een schoonheids- of beautysalon.

Wist je dat...

je na het afronden van deze opleiding, je Allround Schoonheidsspecialist (niveau 4) in 1 jaar kunt behalen?

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg met biologie
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
  • mbo niveau 2 diploma

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Basisuitrusting:
Voor je opleiding gebruik je vakspecifieke gereedschappen: voor de kappersopleiding heb je bijvoorbeeld kappersscharen nodig en voor de koksopleiding koksmessen. De school zorgt ervoor dat die basisuitrusting aanwezig is. Je kunt er ook voor kiezen om die basisuitrusting zelf te kopen, omdat je bijvoorbeeld je eigen kappersscharen of koksmessen wilt hebben. Dat is niet verplicht, maar is een eigen vrijwillige keus. Let op: in de tabel zijn wel bedragen opgenomen bij de onderwijsbenodigdheden voor bijvoorbeeld de kappersschaar of koksmessen maar die hoeven dus niet verplicht aangeschaft te worden.

Onderwijsbenodigdheden:
Voor elke opleiding heb je persoonlijke spullen nodig om het onderwijs te volgen, zoals: boeken, laptop, softwarelicenties of werk- of sportkleding en schoenen. Deze onderwijsbenodigdheden schaf je zelf aan, we proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. We werken samen met een leverancier maar je mag de spullen ook elders kopen.

Vrijwillige bijdrage:
Een vrijwillige bijdrage vragen we voor activiteiten, zoals excursies, studiereizen of feesten. Doe je mee aan de activiteit, dan betaal je de kosten die ervoor gerekend worden. Mocht je niet deelnemen dan krijg je een alternatief programma aangeboden. Deelname aan de activiteit is vrijwillig. Meedoen aan de activiteiten is geen voorwaarde om je diploma te behalen.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:


Voor het keuzedeel Nagelstyling in het tweede leerjaar betaal je €150,-. Dit bedrag is in het totaal meegenomen.

Intake

Voor de intake doe je een praktijktest. Hierbij voer je onder begeleiding een eenvoudige handeling uit om te ervaren hoe het is om in deze branche te werken. We willen je vragen om voor deze test zwarte en comfortabele kleding te dragen waarin je makkelijk kunt werken.

Tijdens het kennismakingsgesprek krijg je informatie over de opleiding die je hebt gekozen. Verder vragen we naar je achtergrond en ervaringen. Soms moet je ook een toets maken.

Eigenschappen

Je bent secuur, representatief, kunt goed met mensen omgaan, hebt kijk op uiterlijk en bent commercieel.

Aanvullende informatie

Bij de opleiding Schoonheidsspecialist is een vaccinatie hepatitis B verplicht. De school draagt zorg voor de vaccinatie en zal je hier over informeren.

Informatie per locatie

Beauty, Hair & Fashion Leeghwaterplein 72

Niveau 3
3 jaar
aug/feb
bol

Hier kun je deze opleiding volgen

Leeghwaterplein 72

Bekijk deze locatie

Verder studeren?

Allround schoonheidsspecialist

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Let op! Dit duurt na het afronden van de opleiding Schoonheidsspecialist, dan nog maar 1 jaar!

Contact

Heb je vragen? Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088-6663227 of bhf@rocmondriaan.nl

Op zoek naar een specifieke opleiding?