Salonmanager heer

Salonmanager heer

Heb jij de ambitie om door te groeien in het kappersvak? Wil je alles leren over leiding geven aan een team van kappers?

Jij bent de alleskunner van het bedrijf. Jij beheerst alle technieken van een kapper of een haarstylist. Maar naast al deze vaardigheden ben jij ook verantwoordelijk voor de werkverdeling van de medewerkers.

De salonmanager geeft vakkundig leiding aan de medewerkers van het kappersbedrijf. Zij schakelt voortdurend tussen het uitoefenen van het kappersvak en de leidinggevende taken. Jij houdt het overzicht, Je voert alle werkzaamheden zelfstandig uit en je bent verantwoordelijk voor het juiste advies op basis van een passende analyse.

Als salonmanager ben je innovatief en zet je je op creatieve wijze in. Naast je passie voor het kappersvak ben je commercieel ingesteld. Je ontwikkelt trainingen, voert deze uit en begeleidt (leerling)kappers tijdens hun opleiding.

Je kunt gaan werken als zzp’er of in een bedrijf met meer medewerkers. Je werkt zelfstandig en bent verantwoordelijk voor een bedrijfsplan en een gedegen bedrijfsvoering. In je rol als zzp’er ben je verantwoordelijk voor het promoten van bedrijfsactiviteiten en het regelen van de financieel-administratieve taken.

Keuzedelen:

  • Tijdens je opleiding maak je de keuze waar je je extra in gaat verdiepen zoals imagestyling, nagelstyling en barbier.

Wist je dat...

als je in het bezit bent van een diploma Haarstylist je deze opleiding in 1 jaar kunt volgen?

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-opleiding theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg
  • mbo-diploma Haarstylist, niveau 3
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Basisuitrusting:
Voor je opleiding gebruik je vakspecifieke gereedschappen: voor de kappersopleiding heb je bijvoorbeeld kappersscharen nodig en voor de koksopleiding koksmessen. De school zorgt ervoor dat die basisuitrusting aanwezig is. Je kunt er ook voor kiezen om die basisuitrusting zelf te kopen, omdat je bijvoorbeeld je eigen kappersscharen of koksmessen wilt hebben. Dat is niet verplicht, maar is een eigen vrijwillige keus. Let op: in de tabel zijn wel bedragen opgenomen bij de onderwijsbenodigdheden voor bijvoorbeeld de kappersschaar of koksmessen maar die hoeven dus niet verplicht aangeschaft te worden.

Onderwijsbenodigdheden:
Voor elke opleiding heb je persoonlijke spullen nodig om het onderwijs te volgen, zoals: boeken, laptop, softwarelicenties of werk- of sportkleding en schoenen. Deze onderwijsbenodigdheden schaf je zelf aan, we proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. We werken samen met een leverancier maar je mag de spullen ook elders kopen.

Vrijwillige bijdrage:
Een vrijwillige bijdrage vragen we voor activiteiten, zoals excursies, studiereizen of feesten. Doe je mee aan de activiteit, dan betaal je de kosten die ervoor gerekend worden. Mocht je niet deelnemen dan krijg je een alternatief programma aangeboden. Deelname aan de activiteit is vrijwillig. Meedoen aan de activiteiten is geen voorwaarde om je diploma te behalen.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Bol-variant

Schooljaar Onderwijsbenodigdheden: boeken, readers, licenties e.d. Onderwijsbenodigdheden: kleding, schoenen e.d.* Vrijwillige bijdrage excursies e.d. Kosten per leerjaar Totale kosten opleiding
1 340 35 12 387
2 40 12 52
3 70 12 82
4 90 12 102
623

Aanschaf eigen kapperspakket Lux Dameskapperspakket t.w.v € 350,- of een kapperspakket in bruikleen met een borgsom van € 80,-

Bbl-variant

Schooljaar Onderwijsbenodigdheden: boeken, readers, licenties e.d. Onderwijsbenodigdheden: kleding, schoenen e.d.* Vrijwillige bijdrage excursies e.d. Kosten per leerjaar Totale kosten opleiding
1 185 35 220
2 60 60
3 30 30
310

Een zwarte blouse tijdens de lessen is verplicht. Een originele kappersblouse kan aangeschaft worden via Poco bedrijfskleding. Het is ook mogelijk zelf een zwarte blouse aan te schaffen. Tijdens de examens ben je verplicht om zwarte kleding te dragen: zwarte blouse en zwarte broek/rok (over de knie). Het dragen van dichte schoenen is tevens verplicht.
Aanschaf eigen kapperspakket Lux Dameskapperspakket t.w.v € 350,- of een kapperspakket in bruikleen met een borgsom van € 80,-

De meeste studenten schaffen zelf een koffer met kappersbenodigdheden aan, zodat ze tijdens de les hun spullen altijd zelf bij de hand hebben en thuis ook kunnen oefenen. Maar op de school vind je ook alle benodigde materialen om het kappersvak te kunnen leren, van kappersschaar tot oefenhoofden en van haarverf tot föhns.

Via de opleiding kun je een eigen koffer met benodigdheden aanschaffen tegen de inkoopprijs.

Intake

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en een praktijktest. Tijdens de praktijktest voer je onder begeleiding een eenvoudige handeling uit om te ervaren hoe het is om in deze branche te werken. We willen je vragen om voor deze test zwarte en comfortabele kleding te dragen waarin je makkelijk kunt werken.

Na de test volgt het kennismakingsgesprek en krijg je meer informatie over de opleiding die je hebt gekozen en kun je aangeven waar jouw voorkeur naar uitgaat. Verder vragen we naar je achtergrond en ervaringen. Soms moet je ook een toets maken.

Eigenschappen

Je kunt je inleven in je klanten, geduldig luisteren, je bent creatief maar ook commercieel en hebt goede sociale en communicatieve eigenschappen. Daarnaast heb je zakelijk inzicht en aanleg voor leidinggeven.

Informatie per locatie

Beauty, Hair & Fashion Leeghwaterplein 72

Niveau 4
3 jaar
aug, febr
bbl & bol

Hier kun je deze opleiding volgen

Leeghwaterplein 72

Bekijk deze locatie

Verder studeren

Allround schoonheidsspecialist

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding
Februari instroom

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Allround schoonheidsspecialist

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding
Februari instroom

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088-6663227 of bhf@rocmondriaan.nl

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je onder de zwarte button hieronder (Bekijk deze studie in cijfers). Informatie over de totstandkoming van deze cijfers vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Bekijk deze studie in cijfers

Op zoek naar een specifieke opleiding?