Salonmanager dame

Salonmanager dame

Heb jij de ambitie om door te groeien in het kappersvak? Wil je alles leren over leiding geven aan een team van kappers?

Jij bent de alleskunner van het bedrijf. Jij beheerst alle technieken van een kapper of een haarstylist. Maar naast al deze vaardigheden ben jij ook verantwoordelijk voor de werkverdeling van de medewerkers.

De salonmanager geeft vakkundig leiding aan de medewerkers van het kappersbedrijf. Zij schakelt voortdurend tussen het uitoefenen van het kappersvak en de leidinggevende taken. Jij houdt het overzicht, Je voert alle werkzaamheden zelfstandig uit en je bent verantwoordelijk voor het juiste advies op basis van een passende analyse.

Als salonmanager ben je innovatief en zet je je op creatieve wijze in. Naast je passie voor het kappersvak ben je commercieel ingesteld. Je ontwikkelt trainingen, voert deze uit en begeleidt (leerling)kappers tijdens hun opleiding.

Je kunt gaan werken als zzp’er of in een bedrijf met meer medewerkers. Je werkt zelfstandig en bent verantwoordelijk voor een bedrijfsplan en een gedegen bedrijfsvoering. In je rol als zzp’er ben je verantwoordelijk voor het promoten van bedrijfsactiviteiten en het regelen van de financieel-administratieve taken.

Keuzedelen:

  • Tijdens je opleiding maak je de keuze waar je je extra in gaat verdiepen zoals imagestyling, nagelstyling en barbier.

Wist je dat...

als je in het bezit bent van een diploma Haarstylist je deze opleiding in 1 jaar kunt volgen?

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-opleiding theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg
  • mbo-diploma Haarstylist, niveau 3
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Kosten

In de tabel hieronder vind je de specifieke schoolkosten voor de opleiding. Algemene informatie over de kosten vind je hier.

Intake

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en een praktijktest. Tijdens de praktijktest voer je onder begeleiding een eenvoudige handeling uit om te ervaren hoe het is om in deze branche te werken. We willen je vragen om voor deze test zwarte en comfortabele kleding te dragen waarin je makkelijk kunt werken.

Na de test volgt het kennismakingsgesprek en krijg je meer informatie over de opleiding die je hebt gekozen en kun je aangeven waar jouw voorkeur naar uitgaat. Verder vragen we naar je achtergrond en ervaringen. Soms moet je ook een toets maken.

Eigenschappen

Je kunt je inleven in je klanten, geduldig luisteren, je bent creatief maar ook commercieel en hebt goede sociale en communicatieve eigenschappen. Daarnaast heb je zakelijk inzicht en aanleg voor leidinggeven.

Informatie per locatie

Beauty, Hair & Fashion Leeghwaterplein 72

Niveau 4
3 jaar
aug, febr
bbl & bol

Hier kun je deze opleiding volgen

Leeghwaterplein 72

Bekijk deze locatie

Verder studeren...

Allround schoonheidsspecialist

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Allround schoonheidsspecialist

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Haarstylist dame

Niveau 3, bbl, bol Meer over deze opleiding

Kapper

Niveau 2, bbl, bol Meer over deze opleiding

Schoonheidsspecialist

Niveau 3, bol Meer over deze opleiding

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088-6663227 of bhf@rocmondriaan.nl

Op zoek naar een specifieke opleiding?