Retailspecialist

Retailspecialist

Jij bent verantwoordelijk voor de verkoop op de afdeling en je geeft mede leiding aan het personeel.

Ben jij commercieel maar ook service gericht en gastvrij? Heb je een neus voor trends en innovaties? Kun jij de klant zich koning laten voelen? Denk dan eens aan de opleiding retailspecialist.

Als retail(verkoop)specialist ben jij in de eerste plaats een goede verkoper. Je weet alles over de artikelen die je verkoopt. Klanten kunnen bij jou terecht voor uitgebreid advies. Je zorgt ervoor dat de winkel schoon en opgeruimd is. Daarnaast werk je mee aan verrassende presentaties van de artikelen. Je bent een echte professional met een commerciële instelling. De klant staat centraal in alles wat jij doet.

Als retailspecialist ben je verantwoordelijk voor de verkoop op de afdeling en geef je soms ook leiding aan de verkoopmedewerkers. Je hebt een open en uitnodigende houding en je kan snel schakelen.

Omdat je veel kennis van de producten hebt, maak je o.a. mooie winkelpresentaties. Je brengt producten onder de aandacht van de klant. Je presenteert de artikelen op een aantrekkelijke manier, laat zien hoe de producten werken en adviseert de klant.

Wat leer je daarom onder meer tijdens de opleiding:

● hoe je de goederenstroom en winkelpresentatie verzorgt;
● hoe je de verkoop verbetert;
● hoe je verkoop- en adviesgesprekken voert;
● hoe je omgaat met opslag en kassasystemen;
● hoe je van een winkelbezoek een belevenis maakt.

Waar kun je werken?

Je kunt als retail(verkoop)specialist in de retail werken in onder andere een warenhuis, supermarkt, sportzaak, een doe-het-zelfzaak, mode speciaalzaak, een woninginrichting winkel, een kleding- of schoenenzaak.

MOS-certificaat

Als Microsoft School biedt de School voor Business Support, studenten de kans hun Office-vaardigheden te verbeteren en een MOS-certificaat te behalen. Dit wereldwijd erkende MOS (Microsoft Office Specialist) certificaat is het bewijs van wat je kan op het gebied van Microsoft Office applicaties.

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma kader, gemengde of theoretische leerweg
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
  • mbo-diploma, niveau 2

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Leermiddelen: (boeken, readers, licenties) afhankelijk van het leerjaar waar je in zit tussen de € 20,- en € 430,-.

Vrijwillige bijdrage: (excursies e.d.) afhankelijk van het leerjaar waar je in zit tussen de € 12,- en € 35,-.

Intake

Na je aanmelding krijg je een thuisopdracht opgestuurd en nodigen we je twee keer uit op school. De eerste keer word je uitgenodigd voor een algemene introductie en het maken van een test. Deze test is voor jou en de school belangrijk om de begeleiding goed te starten als je aan de opleiding begint.

De tweede keer nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek waarbij de opdracht en de uitkomst van de test worden besproken en natuurlijk kan je dan ook vragen stellen over de opleiding.

Eigenschappen

Een goede motivatie, een servicegerichte instelling, goed kunnen omgaan met mensen, uitstekende communicatieve en commerciële vaardigheden, zelfstandigheid en creativiteit.

Informatie per locatie

Retail en Logistiek Delft Brasserskade 1

niveau 3
2 jaar
aug
bbl & bol

Wij bieden deze opleiding in de bol én bbl variant aan. De opleidingsduur is 2 jaar.

Business Support Waldorpstraat 41

niveau 3
2 jaar
aug
bol

Wij bieden deze opleiding in de bol variant aan. De opleidingsduur is 2 jaar.

Hier kun je deze opleiding volgen

Brasserskade 1

Bekijk deze locatie

Waldorpstraat 41

Bekijk deze locatie

Verder studeren

Retailmanager

Niveau 4, bbl, bol Meer over deze opleiding

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op.

Vragen aan de School voor Business Support kun je stellen via mail business.support@rocmondriaan.nl, telefoon (088 666 3540) of Whatsapp (0615274683).

Vragen aan de School voor Retail en Logistiek Delft kun je stellen via mail retail.logistiek@rocmondriaan.nl en telefoon 088-6663635

Op zoek naar een specifieke opleiding?