Retailmedewerker

Retailmedewerker

Jij voelt aan waarnaar de mensen op zoek zijn en je hebt een neus voor trends.

Wil jij graag aan de slag als Retailmedewerker (verkoper) in een winkel of warenhuis? Heb jij een commerciële instelling en een vlotte babbel? Heb je gevoel voor service en gastvrijheid? Denk dan eens aan deze opleiding.

Het is belangrijk dat je klantvriendelijk en behulpzaam bent. Je moet ook advies kunnen geven over de artikelen die je verkoopt. Ook zorg jij voor een mooie en opvallende presentatie van de artikelen in de winkel. Levert een vrachtauto nieuwe artikelen af? Dan neem jij ze in ontvangst. Je doet de administratie en je regelt dat de artikelen worden opgeslagen. Je voert veel taken zelfstandig uit onder leiding van je manager.

Jij bent het visitekaartje van de winkel. Een goede Retailmedewerker is klantgericht en door goed te luisteren naar de klant, kom je er heel snel achter wat de klant wil. En je vindt het leuk om de klant te helpen zodat hij met een glimlach weer naar huis gaat en heel snel weer terugkomt om iets nieuws te kopen.

Wat leer je daarom onder meer tijdens de opleiding:
• Hoe je klanten gedag zegt en een verkoopgesprek voert
• Hoe je (online)vragen, bestellingen en/of klachten van klanten aanneemt
• Hoe je goederen ontvangt en verwerkt
• Hoe artikelen presenteert, controleert en aanvult
• Hoe je goederen opslaat, het magazijn verzorgt en verzamelt voor (online-)bestellingen
• Hoe je omgaat met de kassa

Deze opleiding wordt op 2 locaties aangeboden die elk een eigen aanpak hebben. (zie Praktische informatie - Opleidingsprogramma)

Waar kun je werken?

Je kunt werken bij bijvoorbeeld: een warenhuis, een
drogisterij, een brood- en banketzaak, een doe-het-zelfzaak, een groentewinkel, een woninginrichtingwinkel of een schoenenzaak.

Moederklas

Ben jij een (aankomend) moeder en wil je meer informatie over het volgen van een opleiding?

Neem voor de locatie Den Haag contact op met de decaan Richard van Duijvenbode via 06 28 37 32 62 of moederklas@rocmondriaan.nl
Meer informatie via: https://www.rocmondriaan.nl/moederklas-den-haag

MOS-certificaat

Als Microsoft School biedt de School voor Business Support, studenten de kans hun Office-vaardigheden te verbeteren en een MOS-certificaat te behalen. Dit wereldwijd erkende MOS (Microsoft Office Specialist) certificaat is het bewijs van wat je kan op het gebied van Microsoft Office applicaties.

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma, basisberoepsgerichte leerweg
  • Entree diploma

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Leermiddelen: (boeken, readers, licenties) afhankelijk van het leerjaar waar je in zit tussen de € 70,- en € 290,-.

Vrijwillige bijdrage: (excursies e.d.) afhankelijk van het leerjaar waar je in zit tussen de € 12,- en € 35,-.

Intake

In Delft krijg je na je aanmelding een thuisopdracht opgestuurd en nodigen we je twee keer uit op school. De eerste keer word je uitgenodigd voor een algemene introductie en het maken van een test. Deze test is voor jou en de school belangrijk om de begeleiding goed te starten als je aan de opleiding begint.

De tweede keer nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek waarbij de opdracht en de uitkomst van de test worden besproken en natuurlijk kan je dan ook vragen stellen over de opleiding.

In Den Haag verloopt het proces anders. Neem hierover contact op met de School voor Business Support.

Eigenschappen

Een goede motivatie en een servicegerichte instelling zijn belangrijk voor
deze opleiding. Daarbij heb je uitstekende communicatieve en commerciële vaardigheden.

Vrijstelling

Soms is het mogelijk vrijstelling te krijgen voor één of meer onderdelen. Dat hangt af van je werkervaring, diploma’s of eerder gevolgde opleidingen en cursussen.

Informatie per locatie

Retail en Logistiek Delft Brasserskade 1

niveau 2
1 jaar
aug
bbl & bol

Wij bieden deze opleiding in de bol én bbl variant aan. De opleidingsduur is 1 jaar.

Business Support Waldorpstraat 41

niveau 2
1 jaar
aug
bol

Wij bieden deze opleiding in de bol variant aan. De opleidingsduur is 1 jaar.

Hier kun je deze opleiding volgen

Brasserskade 1

Bekijk deze locatie

Waldorpstraat 41

Bekijk deze locatie

Verder studeren

Retailspecialist

Niveau 3, bbl, bol Meer over deze opleiding

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op.

Vragen aan de School voor Business Support kun je stellen via mail business.support@rocmondriaan.nl, telefoon (088 666 3540) of Whatsapp (0615274683).

Vragen aan de School voor Retail en Logistiek Delft kun je stellen via mail retail.logistiek@rocmondriaan.nl en telefoon 088-6663635

Op zoek naar een specifieke opleiding?