Manager/Ondernemer Horeca (hotel) Versneld/Fast-Track voor havisten

Manager/Ondernemer Horeca (hotel) Versneld/Fast-Track voor havisten

Ben jij op zoek naar een opleiding die je voorbereidt op een uitdagende en veelzijdige carrière in de horeca en hotellerie?

Heb jij een havo-diploma, of een mbo-diploma niveau 4? Dan is de opleiding Manager Ondernemer Horeca (hotel) de perfecte keuze voor jou! Met het Fast-Track programma behaal je het diploma in twee jaar!

De Fast-Track opleiding Manager Ondernemer Horeca (hotel) is speciaal ontwikkeld voor studenten die de ambitie hebben om een eigen horecabedrijf, een hotel, of een afdeling te runnen binnen die bedrijven. De inhoud van de opleiding bestaat uit 5 onderdelen: Hotelmanagement, Culinary Arts, Restaurant Service, Ondernemen en Leidinggeven. Daarnaast volg je ook keuzedelen en loop je stage.

Waar kun je werken?

Met dit diploma op zak heb je de kennis en vaardigheden om een carrière op te bouwen bij verschillende horecabedrijven, van restaurants tot hotels en alles daartussenin of omheen. Je kan aan de slag als ondernemer in je eigen bedrijf of als bedrijfsleider in de horeca. Binnen de hotellerie zijn er mogelijkheden om manager te worden van een afdeling zoals front-office, sales en reserveringen. En je kan natuurlijk aan de slag als leidinggevende van een bar, restaurant, keuken of inkoopafdeling van een horecabedrijf. Bovendien kunnen jouw expertise en vaardigheden ook de deuren openen van banen in andere sectoren, waardoor je een overvloed aan carrièremogelijkheden hebt om uit te kiezen.

Praktische informatie

Vooropleiding

• Een havo-diploma
• Een vwo-diploma
• Een diploma van een mbo-opleiding op niveau 4

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten.

Basisuitrusting:
Voor je opleiding gebruik je vakspecifieke gereedschappen: voor de kappersopleiding heb je bijvoorbeeld kappersscharen nodig en voor de koksopleiding koksmessen. De school zorgt ervoor dat die basisuitrusting aanwezig is. Je kunt er ook voor kiezen om die basisuitrusting zelf te kopen, omdat je bijvoorbeeld je eigen kappersscharen of koksmessen wilt hebben. Dat is niet verplicht, maar is een eigen vrijwillige keus. Let op: in de tabel zijn wel bedragen opgenomen bij de onderwijsbenodigdheden voor bijvoorbeeld de kappersschaar of koksmessen maar die hoeven dus niet verplicht aangeschaft te worden.

Onderwijsbenodigdheden:
Voor elke opleiding heb je persoonlijke spullen nodig om het onderwijs te volgen, zoals: boeken, laptop, softwarelicenties of werk- of sportkleding en schoenen. Deze onderwijsbenodigdheden schaf je zelf aan, we proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. We werken samen met een leverancier maar je mag de spullen ook elders kopen.

Vrijwillige bijdrage:
Een vrijwillige bijdrage vragen we voor activiteiten, zoals excursies, studiereizen of feesten. Doe je mee aan de activiteit, dan betaal je de kosten die ervoor gerekend worden. Mocht je niet deelnemen dan krijg je een alternatief programma aangeboden. Deelname aan de activiteit is vrijwillig. Meedoen aan de activiteiten is geen voorwaarde om je diploma te behalen.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

*De stagebijdrage in leerjaar 2 wordt gefactureerd na definitieve keuze buitenlandstage. Wanneer een student voor een stageperiode in het buitenland kiest, is deze bijdrage verplicht.

Opleidingsprogramma

De opleiding is zorgvuldig samengesteld en biedt een mix van theorie, praktijk, en stage. Je krijgt les van ervaren professionals uit de branche. De opleiding is modulair opgebouwd. In het eerste jaar volg je de modules Culinary Art/Restaurant Service en Hotel Management. Je gaat dan drie dagen per week naar school en de andere twee dagen loop je stage en doe je praktijkervaring op bij onze partnerhotels in de context van je module.

Het tweede leerjaar start met een stagemodule van 5 maanden met de mogelijkheid deze in het buitenland te doen bij een van de gerenommeerde bedrijven die we in ons bedrijvenportfolio hebben. In de laatste fase van de opleiding volg je de module Leidinggeven en Ondernemen, waarbij je aan diverse projecten werkt, ervaring opdoet in het leidinggeven binnen onze state-of-the-art praktijkafdelingen en je een ondernemingsplan schrijft en verdedigt.

Intake

Je wordt uitgenodigd voor een (online) kennismakingsgesprek nadat er een volledig intakedossier is aangeleverd. Dit dossier bestaat uit: Een vragenlijst over de opleiding en jouw inschatting over de studiebelasting. Het is belangrijk dat je goed weet waar je aan begint. Ook heb je een doorstroomformulierformulier van de middelbare school nodig. Daarnaast ontvangen wij graag je diploma en cijferlijst. Wanneer je (nog) niet in het bezit bent van een diploma kun je ons jouw meest recente cijferlijst sturen.

Stage

Er zitten twee stages in deze opleiding. In het eerste jaar loop je twee dagen per week stage in bedrijven waarmee wij een speciale samenwerking hebben voor het Fast-Track programma. In het tweede leerjaar loop je een stage van 5 maanden met de mogelijkheid deze in het buitenland te doen in landen als Duitsland, België, Ierland, Frankrijk, Spanje, Malta, Aruba, Bonaire, Curaçao, Amerika, Canada, of zelfs Australië.

Doorstroommogelijkheden

Het diploma geeft je toegang tot bijna alle hbo-opleidingen. Wanneer je gaat doorstuderen aan een Hogere Hotelschool, kan dat in veel gevallen in een verkort traject.

Informatie per locatie

International Hotel and Management School Koningin Marialaan 9

Niveau 4
2 jaar
aug & feb
bol

Hier kun je deze opleiding volgen

Koningin Marialaan 9

Bekijk deze locatie

Verder studeren

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Horeca Ondernemer

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 3301 of info.hotelmanagement@rocmondriaan.nl. Wil je een keer komen proefstuderen? Mail dan naar proefstuderen.ihms@rocmondriaan.nl

New Mondrian Hotel
Het New Mondrian Hotel is het hotel van ROC Mondriaan waar onze studenten het hotelvak in de praktijk leren. Kijk voor meer info op www.rocmondriaan.nl/newmondrianhotel

Op zoek naar een specifieke opleiding?