Niveau 4 BBL BOL 3 jaar

Management assistant

Als managementassistant vervul je een onmisbare rol voor het management
Wat leer je bij

Management assistant

Als management assistant vervul je een onmisbare rol. Jij ondersteunt het management met werkzaamheden waar zij zelf niet aan toe komen: bijvoorbeeld bij projecten, het beheren van agenda’s, het maken van aantekeningen tijdens vergaderingen, het verwerken van e-mails en brieven, het beheren van de social media accounts, het opstellen van een begroting tot en met het organiseren van bijeenkomsten.

Deze opleiding is echt iets voor jou als je een echte regelaar bent. Je werkt nauwkeurig, doelgericht en je bent een doorzetter die denkt in oplossingen. Omdat je als management assistant vaak ook als gastvrouw het eerste aanspreekpunt van de organisatie bent, is het belangrijk dat je representatief bent en goed met mensen om kunt gaan.

Nederland wordt steeds internationaler, zeker hier in Den Haag en omgeving. Daarom bereidt deze opleiding je goed voor op een baan in het internationale werkveld. Tijdens deze opleiding leer je hoe je foutloos communiceert in het Nederlands, Engels en Duits.

Voor havisten

Ben jij een havist? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een versneld traject. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wist je dat...

...als je al een niveau 3 diploma Secretaresse (vanaf 2016) of Office assistant hebt, de opleidingsduur van de niveau 4 opleiding mogelijk nog maar 2 jaar is.

Module locaties anchor

Veelgestelde vragen

Welke vooropleiding heb ik nodig?

  • vmbo-diploma gemengde of theoretische leerweg of kaderberoepsgerichte leerweg
  • mbo-diploma, niveau 2
  • mbo-diploma, niveau 3
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Wat zijn de kosten van de opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een BOL-opleiding bedraagt in het schooljaar 2018-2019 het lesgeld €1.155,00. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Het cursusgeld voor een BBL-opleiding niveau 3 of 4 bedraagt in het schooljaar 2018-2019 €582,00.

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding.

Hoe zit de opleiding in elkaar?

Na het eerste leerjaar wordt aan de hand van je behaalde resultaten bepaald of je de opleiding Management assistant niveau 4 verder kan volgen of dat je vanaf het tweede leerjaar de opleiding Office assistant niveau 3 gaat volgen.

Welke eigenschappen heb ik nodig?

Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je bent zorgvuldig en nauwkeurig. Je werkt systematisch. Als het nodig is kun je doortastend optreden. Je hebt een verzorgd uiterlijk.

Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen

Verder studeren?

  • hbo-opleidingen op het gebied van talen, sociaal en cultureel maatschappelijke opleidingen en Personeel en Arbeid
  • Europees secretaresse
  • Officemanagement
  • PABO (hiervoor gelden aanvullende eisen)

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Op zoek naar een specifieke opleiding? Zoek in ruim 200 opleidingen

Bekijk alle opleidingen