Logistiek Teamleider Fast-track

Logistiek Teamleider Fast-track

Jij bent verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van werkzaamheden rond het logistieke proces.

De logistiek teamleider leidt een team van logistiek medewerkers in het klein- of grootbedrijf, soms in de rol van meewerkend voorman. Je begrijpt het logistieke proces goed binnen en weet hoe de (afdelings)doelstellingen worden behaald.

Vanuit deze expertise stuur je een team logistiek medewerkers/parts-/baliemedewerkers aan en werk je desgewenst mee bij de uitvoering van de logistieke taken. Naast de focus op het behalen van de doelstellingen heb je aandacht voor sfeer en teamdynamiek.

Je weet hoe je anderen kan motiveren en laten groeien op het vakgebied.
Als logistiek teamleider ben je verantwoordelijk voor het realiseren van de afdelingsdoelstellingen, vaak specifiek gemaakt voor het team dat je aanstuurt. Je schept de noodzakelijke voorwaarden zodat de medewerkers hun taken kunnen uitvoeren.

Op de werkvloer heb je een voorbeeldfunctie: je bent sociaal en communicatief vaardig en houdt je aan afspraken. Je bent duidelijk naar de mensen in je team.

Je leert:

 • Plannen en organiseren
 • leidinggeven
 • personeel
 • logistiek
 • voorraadbeheer
 • magazijnbeheer
 • orders verzamelen
 • interne expeditie
 • ontvangst en opslag
 • moderne vreemde taal

Waar kun je werken?

Je werkt in het magazijn binnen de dienstverlenende sector.

Praktische informatie

Vooropleiding

 • Vmbo-gt/tl
 • Overgangsbewijs naar Havo 4
 • Havo-diploma

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Leerjaar Onderwijsbenodigdheden: Boeken, readers, licenties e.d. Onderwijsbenodigdheden: Kleding, schoenen e.d. Vrijwillige bijdrage: Excursies e.d. Kosten per leerjaar Totale kosten opleiding
jaar 1 € 575,00 €  575,00

Intake

Na je aanmelding krijg je een thuisopdracht opgestuurd en nodigen we je twee keer uit op school. De eerste keer word je uitgenodigd voor een algemene introductie en het maken van een test. Deze test is voor jou en de school belangrijk om de begeleiding goed te starten als je aan de opleiding begint.

De tweede keer nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek waarbij de opdracht en de uitkomst van de test worden besproken en natuurlijk kan je dan ook vragen stellen over de opleiding.

Eigenschappen

Je bent mondeling, schriftelijk, communicatief en contactueel vaardig. Ook ben je stressbestendig en sta je stevig in je schoenen.

Vrijstelling

Soms is het mogelijk vrijstelling te krijgen voor één of meer onderdelen. Dat hangt af van je werkervaring, diploma’s of eerder gevolgde opleidingen en cursussen.

Informatie per locatie

Business & Logistics Brasserskade 1

Niveau 3
1 jaar
augustus
bol & bbl

Hier kun je deze opleiding volgen

Brasserskade 1

Bekijk deze locatie

Verder studeren

Logistiek supervisor

Niveau 4, bbl Meer over deze opleiding

Contact

School for Business & Logistics

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen of neem direct contact met ons op via studentenadministratie.bl@rocmondriaan.nl. Je kunt ons ook bereiken op 088 666 3635.

Op zoek naar een specifieke opleiding?