Logistiek medewerker

Logistiek medewerker

Jij bent verantwoordelijk voor de logistieke afhandeling van orders

De logistiek medewerker voert zijn werkzaamheden in een opslagruimte uit. Deze werkzaamheden kunnen betrekking hebben op de inslag/ontvangst van goederen/producten, en/of opslag, en/of verzamelen van goederen/producten en/of de uitslag/het verzend gereed maken van goederen/producten.

Je kan je werkzaamheden met betrekking tot het magazijnbeheer en het voorraadbeheer in alle branches en sectoren uitvoeren.

In het kleinbedrijf heb je als logistiek medewerker een breed takenpakket, terwijl het takenpakket in het midden en grootbedrijf meer specialistisch is. Dit betekent dat een beperkt deel van de logistieke taken wordt uitgevoerd door jou. Je voert echter al je taken uit in het magazijn en houdt je alleen met het logistieke proces bezig.

Je bent een teamspeler en gericht op de teamdoelstellingen. Je volgt hierin de aanwijzingen van je leidinggevende en werkt samen met je collega's. Je werkt gestructureerd en precies en voert de opdrachten conform afspraak uit. Je hebt je focus op de goederenstroom en laat je niet door andere zaken afleiden.

Je leert:

  • ontvangst en opslag van goederen
  • verzamelen en verzendklaar maken van goederen
  • inventarisatie van de voorraad
  • taal en rekenen
  • leren, loopbaan en burgerschap

Waar kun je werken?

Je werkt in een klein-, midden- of grootbedrijf, meestal in een magazijn.

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma, basisberoepsgerichte leerweg
  • Entree diploma

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Leerjaar Onderwijsbenodigdheden: Boeken, readers, licenties e.d. Onderwijsbenodigdheden: Kleding, schoenen e.d. Vrijwillige bijdrage Excursies e.d. Kosten per leerjaar Totale kosten opleiding
jaar 1 344,55 30 75 €                                                                                       449,55 €                                                        449,55

Intake

Na je aanmelding krijg je een thuisopdracht opgestuurd en nodigen we je twee keer uit op school. De eerste keer word je uitgenodigd voor een algemene introductie en het maken van een test. Deze test is voor jou en de school belangrijk om de begeleiding goed te starten als je aan de opleiding begint.

De tweede keer nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek waarbij de opdracht en de uitkomst van de test worden besproken en natuurlijk kan je dan ook vragen stellen over de opleiding.

Eigenschappen

Je bent nauwkeurig, klantgericht en hebt oog voor kwaliteit. Daarnaast heb je een goede conditie en uithoudingsvermogen.

Vrijstelling

Soms is het mogelijk vrijstelling te krijgen voor één of meer onderdelen. Dat hangt af van je werkervaring, diploma’s of eerder gevolgde opleidingen en cursussen.

Toelatingsvoorwaarden

Welke extra toelatingsvoorwaarden zijn er?

  • een positieve verklaring omtrent gedrag

Niveau 2 voor anderstaligen

Ben jij korter dan 5 jaar in Nederland? En ben je nog volop bezig met het leren van de taal? Haal je binnenkort je entree-diploma, of ga je de toelatingstest van niveau 2 doen? Dan is onze GIT-klas iets voor jou! In deze klas is het mogelijk je niveau 2-diploma voor Logistiek medewerker of Assistent Business Services te behalen in 18 maanden. Je krijgt wekelijks extra uren Nederlands en Rekenen. Ook tijdens de vaklessen houden we rekening met je taalniveau en passen we het tempo aan aan het niveau van de klas. Hierdoor combineer jij het leren van een vak met het verder leren van de taal. Een win-winsituatie! Als je je aanmeldt voor Logistiek medewerker, bekijken we met jou de mogelijkheden in het intakegesprek.

Structuurklas (bol)

Wij bieden de opleiding Logistiek medewerker ook aan in een kleine groep, met meer begeleiding. Deze structuurklas bestaat uit maximaal 15 studenten en krijgt les van steeds dezelfde docenten in een vast lokaal. Er is veel aandacht voor planning, persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. We bieden maximale structuur aan studenten die dat nodig hebben of prettig vinden. De opleidingsduur is hetzelfde als die van de reguliere klassen Logistiek medewerker. Als je je aanmeldt voor Logistiek medewerker, bekijken we met jou de mogelijkheden in het intakegesprek.

Informatie per locatie

Business & Logistics Brasserskade 1

Niveau 2
1 jaar
aug, febr
bbl & bol

Wij bieden de opleiding aan in bol en bbl. De opleidingsduur is 1-2 jaar.

Hier kun je deze opleiding volgen

Brasserskade 1

Bekijk deze locatie

Verder studeren

Logistiek teamleider

Niveau 3, bbl, bol Meer over deze opleiding

Contact

School for Business & Logistics

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen of neem direct contact met ons op via studentenadministratie.bl@rocmondriaan.nl. Je kunt ons ook bereiken op 088 666 3635.

Op zoek naar een specifieke opleiding?