Leidinggevende international hospitality

Leidinggevende international hospitality

Droom je van een internationale carrière in de hospitality of het toerisme? Zie jij jezelf werken in een vijfsterrenhotel, op een gezellig vakantiepark of juist bij een grote touroperator? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Overal waar gasten centraal staan is hospitality de sleutel tot succes. Als Leidinggevende International Hospitality zorg je er samen met je team voor dat gasten zich thuis voelen, waar ter wereld ze ook zijn. Jij bent breed inzetbaar en vertrouwd met verschillende sectoren uit de hospitalityketen, zoals het restaurant, het hotel, het vakantiepark of een evenement.

Met deze opleiding word je klaargestoomd voor een uitdagende en veelzijdige rol en kun je straks aan de slag als leidinggevende in de wereld van hospitality. Meld je nu aan en geef jouw carrière een vliegende start!

In de opleiding Leidinggevende International Hospitality maak je kennis met de wereld van de internationale hotels. Je leert er leiderschap- en managementvaardigheden. Daarnaast leer je de reisindustrie kennen. Eerst in Nederland met de binnenkomende toeristen, daarna in ook het buitenland. Je leert effectief communiceren, gastvrijheid, marketing en het gebruik van social media. Je werkt samen aan diverse projecten en je volgt theorie- en praktijklessen. Naast de hospitalityvakken volg je ook vakken als Nederlands, Engels, rekenen en Duits om je communicatieve vaardigheden te verbeteren en je internationale kansen te vergroten. Kortom, deze opleiding bied je een uitgebreide en praktijkgerichte basis om succesvol te zijn in de internationale hospitality-industrie.

Waar kun je werken?

De leidinggevende International Hospitality kan ingezet worden op elke locatie waar gasten, klanten, reizigers en bezoekers samenkomen, aangezien de cross-sectorale hospitality industrie verschillende branches omvat, zoals travel, toerisme, hotellerie en horeca.

Wist je dat...

je tijdens deze opleiding een stage van 20 weken loopt bij een internationaal hospitality bedrijf in Nederland of het buitenland?

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma, kader, theoretische of gemengde leerweg
  • mbo-diploma allround hospitality medewerker, niveau 3
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten.

Basisuitrusting:
Voor je opleiding gebruik je vakspecifieke gereedschappen: voor de kappersopleiding heb je bijvoorbeeld kappersscharen nodig en voor de koksopleiding koksmessen. De school zorgt ervoor dat die basisuitrusting aanwezig is. Je kunt er ook voor kiezen om die basisuitrusting zelf te kopen, omdat je bijvoorbeeld je eigen kappersscharen of koksmessen wilt hebben. Dat is niet verplicht, maar is een eigen vrijwillige keus. Let op: in de tabel zijn wel bedragen opgenomen bij de onderwijsbenodigdheden voor bijvoorbeeld de kappersschaar of koksmessen maar die hoeven dus niet verplicht aangeschaft te worden.

Onderwijsbenodigdheden:
Voor elke opleiding heb je persoonlijke spullen nodig om het onderwijs te volgen, zoals: boeken, laptop, softwarelicenties of werk- of sportkleding en schoenen. Deze onderwijsbenodigdheden schaf je zelf aan, we proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. We werken samen met een leverancier maar je mag de spullen ook elders kopen.

Vrijwillige bijdrage:
Een vrijwillige bijdrage vragen we voor activiteiten, zoals excursies, studiereizen of feesten. Doe je mee aan de activiteit, dan betaal je de kosten die ervoor gerekend worden. Mocht je niet deelnemen dan krijg je een alternatief programma aangeboden. Deelname aan de activiteit is vrijwillig. Meedoen aan de activiteiten is geen voorwaarde om je diploma te behalen.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

*De stagebijdrage in leerjaar 3 wordt gefactureerd na definitieve keuze buitenlandstage. Wanneer een student voor een stageperiode in het buitenland kiest, is deze bijdrage verplicht.

Stage

Leren in de praktijk is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je loopt twee keer stage gedurende deze driejarige opleiding. Mbo-studenten krijgen vaak een (kleine) stagevergoeding, maar bedrijven zijn dit niet verplicht. In het eerste jaar zoek je zelf een stageplek, maar voor het derde jaar wordt deze door de school geregeld. Door de bestaande contacten met het buitenland zijn er heel mooie stageplaatsen beschikbaar. Jij geeft je land van voorkeur op en wij kijken naar wat voor student je bent en welk bedrijf het beste bij jou past. In het eerste jaar loop je 120 uur stage in een restaurant. Begin leerjaar 3 ga je 20 weken (800 uur) op stage in het binnen- of buitenland.

Opleidingsprogramma

De opleiding is modulair opgebouwd en omvat diverse onderdelen. Het eerste jaar begint met een module die zich richt op gastvrijheid en de hospitality-industrie. In de tweede module ligt de nadruk op restaurant service.

In het tweede jaar leer je hoe je kunt inspelen op de wensen en behoeften van gasten en krijg je de kans om te werken in een front-office omgeving. Hier leer je hoe je gasten op een professionele en vriendelijke manier kunt ontvangen en hoe je hen zo goed mogelijk van dienst kunt zijn.

Het derde jaar van de opleiding staat in het teken van een stage in binnen- of buitenland, waar je de kans krijgt om je vaardigheden in de praktijk te brengen en meer ervaring op te doen in de hospitality-industrie. Daarnaast leer je hoe je leiding kunt geven en hoe je een team van medewerkers kunt aansturen om de beste service te bieden aan gasten.

Informatie per locatie

International Hotel and Management School Koningin Marialaan 9

Niveau 4
3 jaar
augustus
bol

Hier kun je deze opleiding volgen

Koningin Marialaan 9

Bekijk deze locatie

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Allround hospitality medewerker

niveau 3, bol Meer over deze opleiding

Leidinggevende travel & hospitality

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Manager/Ondernemer Horeca (hotel)

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via:

International Hotel and Management School:

Op zoek naar een specifieke opleiding?