Wat leer je bij de opleiding

Kok

Jij helpt met het uitwerken van bestaande recepten en bereidt gerechten volgens recept en planning

De kerntaak van een kok is het bereiden van gerechten Je leert de gerechten te bereiden volgens recept en planning. Dit door toepassing van kooktechnieken in de keuken en het juiste gebruik van keukenmateriaal en gereedschappen. Je krijgt ervaring in hoeveel en welke grondstoffen je moet gebruiken. Je werkt onder leiding van de leidinggevende in de keuken. Je helpt met het uitwerken van bestaande recepten Je houdt je aan de voorschriften op het gebied van veiligheid, arbo en milieu.

Je krijgt praktijkles in de vorm van workshops, demonstraties en instructielessen in onze moderne keukens. Verder doe je praktijkervaring op tijdens je bpv (stage).

Tijdens je studie leer je zelf verantwoordelijk te zijn voor je leertraject en leerproces. Je sluit de opleiding af met een proeve van bekwaamheid. Deze bestaat uit een aantal kerntaken en werkprocessen.

Wil je deze opleiding doen?

Niveau 2
1-2 jaar

aug, feb
bbl & bol

Data per locatie


Horeca en Facilitaire dienstverlening Helenastraat 15

Niveau 2
1-2 jaar

aug, feb
bbl & bol

Wij bieden de opleiding aan in bol en bbl. De opleidingsduur is 1-2 jaar.

Horeca en Facilitaire dienstverlening Koningin Marialaan 9

Niveau 2
1-2 jaar

aug, feb
bbl & bol

Op deze locatie vinden de praktijklessen plaats.

Contact


Waar kun je werken?

Met de opleiding kok kan je bij verschillende soorten bedrijven en instellingen aan de slag, bijvoorbeeld: een restaurant, bistro, hotel, sportcomplex, vergadercentrum, conferentieoord, bungalowpark, verpleeghuis of ziekenhuis.

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 1426 of info.horeca.fd@rocmondriaan.nl.

Module locaties anchor

Praktische informatie


Welke vooropleiding heb ik nodig?

  • vmbo-diploma, basisberoepsgerichte leerweg
  • Entree diploma

Hoe verloopt de intake voor deze opleiding?

Na het intakegesprek doet iedereen die bij ons een niveau 2 opleiding wil doen een talentscan, de AMN/talentscan.

Wat zijn de kosten van de opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een BOL-opleiding bedraagt in het schooljaar 2019-2020 het lesgeld € 1.168,00. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Het cursusgeld voor een BBL-opleiding niveau 2 is € 243,00.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening.

kok

Let op:
Bij instroom na het eerste leerjaar moeten kleding/schoenen worden aangeschaft.

Welke eigenschappen heb ik nodig?

Als kok werk je binnen een team. Je kunt organiseren en je werkt nauwkeurig. Je bent creatief en je kunt je inleven in de wensen van de gast. Je vindt het geen probleem om buiten kantooruren te werken. Ook is het belangrijk dat je een goede lichamelijke conditie hebt en dat je over reken- en taalvaardigheid beschikt.

Jij helpt met het uitwerken van bestaande recepten en bereidt gerechten volgens recept en planning

De kerntaak van een kok is het bereiden van gerechten Je leert de gerechten te bereiden volgens recept en planning. Dit door toepassing van kooktechnieken in de keuken en het juiste gebruik van keukenmateriaal en gereedschappen. Je krijgt ervaring in hoeveel en welke grondstoffen je moet gebruiken. Je werkt onder leiding van de leidinggevende in de keuken. Je helpt met het uitwerken van bestaande recepten Je houdt je aan de voorschriften op het gebied van veiligheid, arbo en milieu.

Je krijgt praktijkles in de vorm van workshops, demonstraties en instructielessen in onze moderne keukens. Verder doe je praktijkervaring op tijdens je bpv (stage).

Tijdens je studie leer je zelf verantwoordelijk te zijn voor je leertraject en leerproces. Je sluit de opleiding af met een proeve van bekwaamheid. Deze bestaat uit een aantal kerntaken en werkprocessen.

Wil je deze opleiding doen?

Niveau 2
1-2 jaar

aug, feb
bbl & bol

Data per locatie


Horeca en Facilitaire dienstverlening Helenastraat 15

Niveau 2
1-2 jaar

aug, feb
bbl & bol

Wij bieden de opleiding aan in bol en bbl. De opleidingsduur is 1-2 jaar.

Horeca en Facilitaire dienstverlening Koningin Marialaan 9

Niveau 2
1-2 jaar

aug, feb
bbl & bol

Op deze locatie vinden de praktijklessen plaats.

Contact


Waar kun je werken?

Met de opleiding kok kan je bij verschillende soorten bedrijven en instellingen aan de slag, bijvoorbeeld: een restaurant, bistro, hotel, sportcomplex, vergadercentrum, conferentieoord, bungalowpark, verpleeghuis of ziekenhuis.

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 1426 of info.horeca.fd@rocmondriaan.nl.

Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen


Horeca en Facilitaire dienstverlening

Koningin Marialaan 9 2595GA Den Haag
088 666 3301

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Helenastraat 15 2595HA Den Haag
088 666 1426

Verder studeren


Bekijk ook eens...


Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Op zoek naar een specifieke opleiding?