Wat leer je bij de opleiding

Kok

Als kok bereid je gerechten volgens recept en planning

Door toepassing van kooktechnieken in de keuken en het juiste gebruik van keukenmateriaal en gereedschappen, leert je gerechten te bereiden volgens recept en planning. Je werkt onder leiding van de leidinggevende in de keuken en helpt met het uitwerken van bestaande recepten. Je krijgt ervaring in hoeveel en welke grondstoffen je moet gebruiken en houdt je aan de voorschriften op het gebied van hygiëne, veiligheid, arbo en milieu.

Je krijgt praktijk-en instructielessen in onze moderne keukens. Verder leer je het vak tijdens je BPV - beroeps praktijk vorming - (stage).


Waar kun je werken?

Met de opleiding kok kan je bij verschillende soorten bedrijven en instellingen aan de slag, bijvoorbeeld: een restaurant, bistro, hotel en grand café.

Wil je deze opleiding doen?

Niveau 2
2 jaar

augustus
bbl & bol

Informatie per locatie


Horeca en Facilitaire dienstverlening Helenastraat 15

Niveau 2
2 jaar

augustus
bbl & bol

Wij bieden de opleiding aan in bol en bbl. De opleidingsduur is 1-2 jaar.

Horeca en Facilitaire dienstverlening Koningin Marialaan 9

Niveau 2
2 jaar

augustus
bol

Op deze locatie vinden de praktijklessen plaats.

Contact


Heb je vragen?

Kom dan naar een van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 1426 of info.horeca.fd@rocmondriaan.nl.

Module locaties anchor

Praktische informatie


Welke vooropleiding heb ik nodig?

  • vmbo-diploma, basisberoepsgerichte leerweg
  • Entree diploma

Hoe verloopt de intake voor deze opleiding?

Voor het intakegesprek maak je een talentscan, die gebruikt wordt bij het gesprek.

Wat zijn de kosten van de opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een BOL-opleiding bedraagt in het schooljaar 2019-2020 het lesgeld € 1.168,00. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Het cursusgeld voor een BBL-opleiding niveau 2 is € 243,00.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening.

kok bol kok bbl

Let op:
Bij instroom na het eerste leerjaar moeten kleding/schoenen worden aangeschaft.

Welke eigenschappen heb ik nodig?

Als kok werk je samen binnen een team. Het is belangrijk dat je goed om kunt gaan met drukke periodes. Je kunt dan ook organiseren en je werkt nauwkeurig. Je bent creatief en je kunt je inleven in de wensen van de gast. Je vindt het geen probleem om 's avonds en in het weekend te werken. Ook is het belangrijk dat je een goede lichamelijke conditie hebt en dat je over reken- en taalvaardigheid beschikt.

Als kok bereid je gerechten volgens recept en planning

Door toepassing van kooktechnieken in de keuken en het juiste gebruik van keukenmateriaal en gereedschappen, leert je gerechten te bereiden volgens recept en planning. Je werkt onder leiding van de leidinggevende in de keuken en helpt met het uitwerken van bestaande recepten. Je krijgt ervaring in hoeveel en welke grondstoffen je moet gebruiken en houdt je aan de voorschriften op het gebied van hygiëne, veiligheid, arbo en milieu.

Je krijgt praktijk-en instructielessen in onze moderne keukens. Verder leer je het vak tijdens je BPV - beroeps praktijk vorming - (stage).


Waar kun je werken?

Met de opleiding kok kan je bij verschillende soorten bedrijven en instellingen aan de slag, bijvoorbeeld: een restaurant, bistro, hotel en grand café.

Wil je deze opleiding doen?

Niveau 2
2 jaar

augustus
bbl & bol

Informatie per locatie


Horeca en Facilitaire dienstverlening Helenastraat 15

Niveau 2
2 jaar

augustus
bbl & bol

Wij bieden de opleiding aan in bol en bbl. De opleidingsduur is 1-2 jaar.

Horeca en Facilitaire dienstverlening Koningin Marialaan 9

Niveau 2
2 jaar

augustus
bol

Op deze locatie vinden de praktijklessen plaats.

Contact


Heb je vragen?

Kom dan naar een van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 1426 of info.horeca.fd@rocmondriaan.nl.

Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen


Horeca en Facilitaire dienstverlening

Koningin Marialaan 9 2595GA Den Haag
088 666 3301

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Helenastraat 15 2595HA Den Haag
088 666 1426

Verder studeren


Bekijk ook eens...


Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Op zoek naar een specifieke opleiding?