Kapper

Kapper

Als kapper ontvang je de klant, je knipt, (ont)kleurt en föhnt het haar. Met jouw specialisme laat je de klant op zijn mooist zijn!

Als kapper werk je in een kapsalon aan de verzorging en vormgeving van het haar van klanten. Het is een creatief beroep, waarin je veel invloed hebt op het uiterlijk van mensen. Je maakt afspraken, ontvangt klanten, adviseert over de verzorging van het haar en informeert naar de behandelingswensen. Je taken bestaan onder andere uit wassen, hoofdmassage, kleuren, knippen en föhnen. Bij de opleiding Kapper leer je in twee jaar ook allerlei kniptechnieken.

Tijdens de praktijklessen en salontrainingen bij ons op school oefen je alle competenties die vereist zijn voor Kapper. Je werkt regelmatig met modellen/klanten, die je zelf meebrengt. De benodigde theorie hiervoor wordt aangeboden in de praktijk- of theorielessen en via diverse (digitale) leermiddelen. Naast het omgaan met klanten, werk je nauw samen met collega’s en leidinggevenden.

Sociale vaardigheden zijn daarom erg belangrijk in dit beroep. Een deel van de opleiding bestaat uit beroepspraktijkvorming, zodat je de geleerde vaardigheden en theoretische kennis in de praktijk kunt oefenen. Je loopt dan ook, afhankelijk van het leerjaar, een of twee dagen stage.

Je krijgt praktijklessen, waarbij je haarverzorging en haar wassen, kniptechnieken, haar kleuren, model föhnen leert. Tijdens de theorie besteden we aandacht aan hygiëne, arbeidsomstandigheden en omgaan met klanten (communicatieve en sociale vaardigheden).

Keuzedelen:

  • Tijdens je opleiding maak je de keuze waar je je extra in gaat verdiepen, bijvoorbeeld imagestyling, nagelstyling en barbier.

Waar kun je werken?

Je kunt gaan werken in een kapsalon of beautycenter, maar ook een ziekenhuis of verzorgingscentrum.

Praktische informatie

Vooropleiding

Kosten

In de tabel hieronder vind je de specifieke schoolkosten voor de opleiding. Algemene informatie over de kosten vind je hier.

Intake

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en een praktijktest.
Eerst doe je een praktijktest. Hierbij voer je onder begeleiding een eenvoudige handeling uit om te ervaren hoe het is om in deze branche te werken. We willen je vragen om voor deze test zwarte en comfortabele kleding te dragen waarin je makkelijk kunt werken.

Na de test volgt het kennismakingsgesprek en krijg je meer informatie over de opleiding die je hebt gekozen en kun je aangeven waar jouw voorkeur naar uitgaat. Verder vragen we naar je achtergrond en ervaringen. Soms moet je ook een toets maken.

Eigenschappen

Je bent creatief en kunt goed luisteren, bent zorgvuldig in je werk en je kunt goed met mensen overweg. Je bent ook commercieel aangelegd.

Informatie per locatie

Beauty, Hair & Fashion Leeghwaterplein 72

Niveau 2
1,5 tot 2 jaar
aug, febr
bbl & bol

Wij bieden de opleiding aan in bol en bbl. De opleidingsduur is 2 jaar.

Hier kun je deze opleiding volgen

Leeghwaterplein 72

Bekijk deze locatie

Verder studeren

Haarstylist dame

Niveau 3, bbl, bol Meer over deze opleiding

Schoonheidsspecialist

Niveau 3, bol Meer over deze opleiding

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 3227 of bhf@rocmondriaan.nl

Op zoek naar een specifieke opleiding?