Niveau 2 BBL BOL 2 jaar

Kapper

Jij bent creatief en een echt mensen-mens: je hebt plezier in de omgang met klanten en kunt goed luisteren.
Wat leer je bij

Kapper

Als kapper werk je in een kapsalon aan de verzorging en vormgeving van het haar van klanten. Het is een creatief beroep, waarin je veel invloed hebt op het uiterlijk van mensen. Je maakt afspraken, ontvangt klanten, adviseert over de verzorging van het haar en informeert naar de behandelingswensen. Je taken bestaan onder andere uit wassen, hoofdmassage, permanenten, verven, knippen en föhnen. Bij de opleiding Kapper leer je in twee jaar allerlei kniptechnieken. Ook leer je haar kleuren, in model föhnen en permanenten.

Tijdens de praktijklessen en salontraining oefen je alle competenties die vereist zijn voor Kapper. Je werkt regelmatig met modellen/klanten, die je zelf meebrengt. De benodigde theorie hiervoor wordt aangeboden in de praktijk- of theorielessen en via diverse (digitale) leermiddelen. Naast het omgaan met klanten, werk je nauw samen met collega’s en leidinggevenden.

Sociale vaardigheden zijn daarom erg belangrijk in dit beroep. Een deel van de opleiding bestaat uit beroepspraktijk-vorming, zodat je de geleerde vaardigheden en theoretische kennis in de praktijk kunt oefenen. Je loopt dan ook twee dagen stage.

Je krijgt praktijklessen, waarbij je haarverzorging en -onderzoek, haar wassen, kniptechnieken, haar kleuren, model föhnen leert. Tijdens de theorie besteden we aandacht aan hygiëne, arbeidsomstandigheden en omgaan met klanten (communicatieve en sociale vaardigheden).

Module locaties anchor

Veelgestelde vragen

Welke vooropleiding heb ik nodig?

  • VMBO-basisdiploma

Wat zijn de kosten van de opleiding?


Let op: Binnenkort zijn de kosten voor alle opleidingen van Uiterlijke Verzorging bekend.

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een BOL-opleiding) of cursusgeld (voor een BBL-opleiding) te betalen.

Welke eigenschappen heb ik nodig?

Je bent creatief, geduldig, kunt goed luisteren, bent zorgvuldig in je werk en je kunt goed met mensen overweg. Je bent ook commercieel aangelegd.

Meer over de toelatingseisen

Nadat je je hebt aangemeld, krijg je een intakegesprek. Tijdens dit gesprek krijg je informatie over de opleiding die je hebt gekozen. Verder vragen we naar je achtergrond en ervaringen. Welke vooropleiding en eigenschappen je precies nodig hebt, verschilt per opleiding. Soms moet je ook een toets maken. Voor BOL-opleidingen op niveau 2, 3 of 4 moet je in ieder geval een geschikt vmbo-diploma hebben. Voor een BBL-opleiding kun je je inschrijven als je werkzaam bent bij een erkend leerbedrijf en voldoet aan de vereiste toelatingsvoorwaarden.

Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen

Verder studeren

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Op zoek naar een specifieke opleiding? Zoek in ruim 200 opleidingen

Bekijk alle opleidingen