Junior Event Manager

Junior Event Manager

Hou je van organiseren en zou je hier je werk van willen maken? Ben je flexibel en sociaal en creatief?

Bij het organiseren van evenementen komt veel kijken. Je regelt samen met je team, alles van A tot Z, van het draaiboek tot en met de uitvoering en de evaluatie. Het gaat er om dat jouw klant tevreden is en de bezoekers van het evenement een onvergetelijke belevenis ervaren.
In deze sector is het nooit saai en organiseer je steeds weer andere evenementen. Denk aan feesten, beurzen, festivals, sportwedstrijden, tentoonstellingen en bruiloften; regel jij het?

Als Junior Event Manager organiseer jij allerlei soorten evenementen. Jij regelt alles: de locatie, inrichting, de techniek en de logistiek. Daarnaast verzorg je de promotie van het evenement.
Jij bent een aanpakker, flexibel, sociaal , gastvrij en creatief. Een afwisselende en dynamische branche geschikt voor enthousiaste regelaars.

Wat leer je bij de opleiding Junior Event Manager?

Tijdens de opleiding leren we je alles wat je moet weten om een evenement in goede banen te leiden. De opgedane kennis uit de lessen kun je gelijk toepassen in de praktijk als je aan de slag gaat voor ons eigen evenementenbureau. Tijdens deze “vlieguren” maak je kennis met de verschillende taken binnen evenementenorganisatie zoals opbouwen, ontvangst, catering, veiligheid en techniek.
Nadat je voldoende praktijkervaring opgedaan hebt kun je een ministage lopen op het eigen evenementenbureau. Je werkt op kantoor mee aan het organiseren van de evenementen en gaat aan de slag met het bedenken van het concept, het maken van afspraken met allerlei partijen, de promotie, de techniek en de beveiliging.
Je maakt kennis met steeds weer andere evenementen, de ene keer organiseer je een huwelijksfeest of werk je mee op een festival en de andere keer werk je mee aan een zakelijk event zoals een internationaal congres. Tijdens het evenement zelf maak jij het verschil met jouw commerciële hospitality skills

Voor havisten
Ben jij een havist? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een verkort traject. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Waar kun je werken?

Als je een opleiding in deze richting hebt afgerond kun je aan het werk bij een evenementenbureau, een museum, tv-producties, een evenementenlocatie of in een theater.

Wist je dat...

De school heeft een eigen theaterzaal en evenementenbureau waar de studenten meewerken aan het organiseren van evenementen.

Praktische informatie

Vooropleiding

 • vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg bij voorkeur in de economische sector.
 • mbo-diploma niveau 3
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Basisuitrusting:
Voor je opleiding gebruik je vakspecifieke gereedschappen: voor de kappersopleiding heb je bijvoorbeeld kappersscharen nodig en voor de koksopleiding koksmessen. De school zorgt ervoor dat die basisuitrusting aanwezig is. Je kunt er ook voor kiezen om die basisuitrusting zelf te kopen, omdat je bijvoorbeeld je eigen kappersscharen of koksmessen wilt hebben. Dat is niet verplicht, maar is een eigen vrijwillige keus. Let op: in de tabel zijn wel bedragen opgenomen bij de onderwijsbenodigdheden voor bijvoorbeeld de kappersschaar of koksmessen maar die hoeven dus niet verplicht aangeschaft te worden.

Onderwijsbenodigdheden:
Voor elke opleiding heb je persoonlijke spullen nodig om het onderwijs te volgen, zoals: boeken, laptop, softwarelicenties of werk- of sportkleding en schoenen. Deze onderwijsbenodigdheden schaf je zelf aan, we proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. We werken samen met een leverancier maar je mag de spullen ook elders kopen.

Vrijwillige bijdrage:
Een vrijwillige bijdrage vragen we voor activiteiten, zoals excursies, studiereizen of feesten. Doe je mee aan de activiteit, dan betaal je de kosten die ervoor gerekend worden. Mocht je niet deelnemen dan krijg je een alternatief programma aangeboden. Deelname aan de activiteit is vrijwillig. Meedoen aan de activiteiten is geen voorwaarde om je diploma te behalen.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:


Leerjaar Onderwijsbenodigdheden: boeken, readers, licenties e.d. Onderwijsbenodigdheden kleding, schoenen e.d. Vrijwillige bijdrage excursies e.d. Kosten per leerjaar Totale kosten opleiding
1 275 75 185 535
2 120 575 695
3 105 15 120
1350

Intake

Voor de intake vragen we je om een motivatiebrief te schrijven, een vragenlijst over de opleiding in te vullen en je motivatie te onderbouwen in een kennismakingsgesprek.

Eigenschappen

 • Gastvrij
 • Communicatief vaardig
 • Sociaal vaardig
 • Creatief
 • Digitaal vaardig
 • Je weet van aanpakken
 • Oplossingsgericht
 • Flexibel
 • Organisatietalent

Opleidingsprogramma

Je leert alles over de zes beroepstaken van eventorganisatie:

 • Event ontwikkeling
 • Voorbereiding
 • Veiligheid
 • Promotie
 • Uitvoering
 • Afronding

Informatie per locatie

Toerisme, Recreatie en Evenementen Helenastraat 10-12

Niveau 4
3 jaar
aug, febr
bol

Hier kun je deze opleiding volgen

Helenastraat 10-12

Bekijk deze locatie

Verder studeren?

hbo, bijvoorbeeld Commerciële Economie of Communicatie

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Horeca Ondernemer

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Leidinggevende leisure & hospitality

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding
Februari instroom

Manager/Ondernemer Horeca (hotel)

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088-6663301 of info.toerisme@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?