Junior Accountmanager

Junior Accountmanager

Maak jij makkelijk contact met mensen en kan je goed met allerlei soorten mensen omgaan?

De opleiding (Junior) Accountmanager bereidt jou voor op een zelfstandige en verantwoordelijke functie in de zakelijke dienstverlening. Je leert alles over het verkooptraject en het opbouwen en onderhouden van een netwerk. Werken aan échte opdrachten uit het bedrijfsleven, het maken van de studiereis naar het buitenland en projectweken met verschillende thema’s maken deze opleiding extra bijzonder.

Is (Junior) Accountmanager iets voor jou?
Als (Junior) Accountmanager beheer je samen met je team een aantal klanten (accounts). Je bent de schakel tussen de klant en het bedrijf waarvoor je werkt. Je weet precies welke diensten of producten een klant nodig heeft, maakt offertes op, gaat de onderhandeling aan en sluit een overeenkomst.
Service en klanttevredenheid staan bovenaan, net als relatiebeheer. Je gaat dus ook veel op pad. Voor al deze zaken ben jij als accountmanager verantwoordelijk. Daarnaast denk je ook mee over marketing en maak je verkoopplannen.

Tijdens de opleiding leer je:
• hoe je klant-, product- en/of marktinformatie verzamelt;
• hoe je een activiteitenplan opstelt en accountanalyses uitvoert;
• hoe je de uitvoering van de verkoop- en accountplannen coördineert en evalueert;
• een verkooptraject voorbereiden, offertes opstellen en onderhandelen
• hoe je klachten kunt afhandelen en promotieactiviteiten kunt uitvoeren

Het eerste half jaar krijg je een brede basisopleiding, je leert verschillende vaardigheden die je later nodig gaat hebben in het bedrijfsleven. Zo kun je je goed oriënteren en ontdek je nog beter waar je goed in bent en wat bij je past. Ook ga je op stage en kies je zelf nog een aantal vakken: de keuzedelen. Hiermee kan je jouw kennis verbreden of verdiepen en geef je dus jouw eigen toekomst vorm. Tenslotte leer je wat erbij komt kijken om je eigen bedrijf te beginnen.

Waar kun je werken?

Na het behalen van je diploma kun je aan de slag bij zowel het midden- en kleinbedrijf (MKB) als in het grootbedrijf. Je kunt natuurlijk ook je eigen bedrijf starten.

Wist je dat...

je deze opleiding ook in 2,5 jaar kan afronden?

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg
    in de economische sector; indien andere sector, dan wiskunde en/of
    economie
  • mbo-diploma niveau 2 of 3
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Intake

Als je je vóór 1 april aanmeldt voor deze opleiding en je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden, dan mag je starten. Voorwaarde is dat je deelneemt aan de verplichte studiekeuzeactiviteiten.

Deze activiteiten bestaan uit:

  • Proefstudeerdag
  • Individueel studiekeuze adviesgesprek

Proefstudeerdag
Tijdens de proefstudeerdag volg je een aantal proeflessen en maak je een verschillende opdrachten ter voorbereiding op het studiekeuze adviesgesprek. De opdrachten bestaan o.a. uit het invullen van een vragenlijst, het voorbereiden van een presentatie, het zoeken naar een personeelsadvertentie die past bij de opleiding en het schrijven van sollicitatiebrief waarin je je keuze en motivatie voor de opleiding toelicht. Aan het eind van de proefstudeerdag maken we een afspraak voor het studiekeuze adviesgesprek.

Studiekeuze adviesgesprek
Tijdens het studiekeuze adviesgesprek bekijken we samen of deze opleiding goed bij jou past en of jij nog extra ondersteuning nodig hebt om een goede start te kunnen maken met je opleiding en deze succesvol af te ronden.

Stage

Stage is een heel belangrijk onderdeel van deze opleiding. Alles wat je tijdens de lessen op school hebt geleerd ga je tijdens je stage in de praktijk toepassen. Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat breng je in praktijk tijdens je stage, waar je verschillende opdrachten uitvoert en zelfs een deel van je examens maakt. Ons stagebureau helpt je bij het vinden van een goede stage bij een erkend leerbedrijf.

“'Een opleiding zonder stage is als leren fietsen zonder fiets”

Opleidingsprogramma

Het eerste half jaar krijg je een brede basisopleiding, je leert verschillende vaardigheden die je later nodig gaat hebben in het bedrijfsleven. Zo kun je je goed oriënteren en ontdek je nog beter waar je goed in bent en wat bij je past. En is het dan misschien toch niet wat je verwacht had, dan helpen wij je zonder tijd te verliezen - over te stappen naar een andere opleiding.

Tijdens de opleiding krijg je onder andere de vakken: sales, (online) marketing, marktonderzoek en commerciële calculatie. Daarnaast krijg je een aantal algemene vakken zoals: Nederlands, Engels en burgerschap. Ook ga je op stage en kies je zelf nog een aantal vakken: de keuzedelen. Hiermee kan je jouw kennis verbreden of verdiepen en geef je dus jouw eigen toekomst vorm. Tenslotte leer je wat erbij komt kijken om je eigen bedrijf te beginnen.

De projectweek
Iedere schoolperiode beginnen we met een projectweek. Tijdens deze week staat er een speciaal thema of project centraal en leer je allerlei extra skills. In het tweede leerjaar kun je tijdens deze project week ook een studiereis naar het buitenland maken. Daarnaast werken we voor het bedrijfsleven aan opdrachten, onder andere in de DigiWerkplaats

Versnellen

Junior Accountmanager is een 3-jarige opleiding, die je bij ons in 2,5 jaar al kunt afronden. Natuurlijk vraagt dat meer van jou, maar als je dat kan opbrengen, krijg je ook de beloning. Zo kun je eerder beginnen op de arbeidsmarkt of misschien wel in februari instromen op het hbo.

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Informatie per locatie

Business & Law Vaz Diasdreef 5

Niveau 4
3 jaar
augustus
bol

Hier kun je deze opleiding volgen

Vaz Diasdreef 5

Bekijk deze locatie

Verder studeren?

hbo-opleiding, zoals Commerciële economie, Small business en Retailmanagement en de hbo-afstudeerrichting Sales- en accountmanagement.

Contact

School for Business & Law

Heb je vragen?
Kom dan naar een van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088-6663360 of info.mbs@rocmondriaan.nl

Op zoek naar een specifieke opleiding?