Haarstylist dame

Haarstylist dame

Als Haarstylist heer leer je alles wat je nodig hebt om heren haarstylist te worden.

Jij voelt je goed bij de handen uit de mouwen te steken, daarbij ben je ook klantvriendelijk. Als je kiest voor de opleiding Haarstylist, kan je de keuze maken tussen de richting Haarstylist dame of Haarstylist heer.

In deze opleiding leer je de basisvaardigheden zoals het wassen, knippen, kleuren en föhnen van het haar, maar ook de meer specialistische behandelingen, zoals het haar stijlen, het haar snijden, verschillende kniptechnieken, het haar opsteken en vlechten, en ook diverse kleurtechnieken.

Naast de complete kennis over knip- en stijltechnieken, krijg je trainingen in verkooptechnieken en sociale vaardigheden. Een deel van de opleiding bestaat uit stages, zodat je de geleerde vaardigheden en theoretische kennis direct in de praktijk kunt oefenen.

De lesstof bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Je krijgt naast praktijklessen ook vakken als Nederlands, rekenen en burgerschap.

Keuzedelen:

  • Tijdens je opleiding maak je de keuze waar je je extra in gaat verdiepen zoals imagestyling, nagelstyling en barbier.

Waar kun je werken?

Je werkt in een kapsalon, schoonheidssalon, beautycenter, ziekenhuis of verzorgingshuis. Je kunt ook een eigen zaak beginnen.

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma kb, gl of tl
  • mbo-diploma kapper, niveau 2
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Kosten

In de tabel hieronder vind je de specifieke schoolkosten voor de opleiding. Algemene informatie over de kosten vind je hier.

Intake

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en een praktijktest.
Eerst doe je een praktijktest. Hierbij voer je onder begeleiding een eenvoudige handeling uit om te ervaren hoe het is om in deze branche te werken. We willen je vragen om voor deze test zwarte en comfortabele kleding te dragen waarin je makkelijk kunt werken.

Na de test volgt het kennismakingsgesprek en krijg je meer informatie over de opleiding die je hebt gekozen en kun je aangeven waar jouw voorkeur naar uitgaat. Verder vragen we naar je achtergrond en ervaringen. Soms moet je ook een toets maken.

Eigenschappen

Je kunt je inleven in je klanten, geduldig luisteren, je bent creatief maar ook commercieel en hebt goede sociale en communicatieve eigenschappen. Daarnaast heb je zakelijk inzicht en aanleg voor leidinggeven.

Informatie per locatie

Beauty, Hair & Fashion Leeghwaterplein 72

Niveau 3
3 jaar
aug,feb
bbl & bol

Wij bieden de opleiding aan in bol en bbl. De opleidingsduur is 3 jaar.

Hier kun je deze opleiding volgen

Leeghwaterplein 72

Bekijk deze locatie

Verder studeren?

Salonmanager dame

Niveau 4, bbl, bol Meer over deze opleiding

Schoonheidsspecialist

Niveau 3, bol Meer over deze opleiding

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088-6663227 of bhf@rocmondriaan.nl

Op zoek naar een specifieke opleiding?