
Gezel schilder
Ben je als schilder aan het werk in de bouw en wil je je verder specialiseren in een kleurrijk beroep, dan is dit jouw opleiding!
Voor de gezel schilder zijn vaktechnische aspecten van groot belang. Je zorgt dat de juiste verfsystemen worden toegepast. Problemen als een slechte hechting van een aangebracht verfsysteem hebben vaak te maken met een verkeerde beoordeling van de ondergrond aan het begin. Naast het beheersen van de vaktechniek en het kunnen samenwerken moet de schilder ook beschikken over voldoende organisatorische kwaliteiten.
Bij het uitvoeren van je werkzaamheden houd je rekening met het milieu en de duurzaamheid. Je gaat daarom ook werken met nieuwe materialen en technieken, zoals de VR verfspuit.
Naast de kennis en vaardigheden van het vak leer je bij ons ook beroepsvaardigheden zoals samenwerken, veilig werken, probleemoplossen, creatief denken en digitale vaardigheden.
Als gezel schilder ga je aan slag met:
- Toepassen van decoratieve technieken
- Houtrotreparaties en deelvervanging
- Inspectie van ondergrond en verfwerk
- Watergedragen en syntetische verfsystemen
Keuzedelen
Tijdens je opleiding volg je ook keuzedelen. Met een keuzedeel geef je je diploma iets extra’s, je laat zien waar je interesse ligt en waar je goed in bent. Je volgt een keuzedeel op school of in de praktijk of in combinatie. De keuzedelen worden op je diploma vermeld. Je laat zo aan werkgevers en vervolgonderwijs zien waarin jij je gespecialiseerd hebt. Je vergroot hiermee je kansen op toelating tot een baan.
Waar kun je werken?
Je werkt bij een aannemer of schildersbedrijf.
Praktische informatie
Vooropleiding
- diploma Schilder, niveau 2
Je werkt bij een erkend leerbedrijf als je een bbl-opleiding wilt volgen
Kosten
Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.
Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.
Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:
Leermiddelen (boeken, readers, licenties): afhankelijk van het leerjaar waar je in zit rond de € 220,-.
Eigenschappen
- Interesse in schilderen
- Handig zijn en netjes kunnen werken
- Samenwerken
- Geen hoogtevrees
Informatie per locatie
Bouw en Infra Tinwerf 24
Hier kun je deze opleiding volgen
Tinwerf 24
Bekijk deze locatieBekijk ook eens...
Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.
Contact
Heb je nog vragen?
Kom naar één van onze Open Dagen of neem direct contact met ons op via 088 - 666 3600
Wij zijn ook via Whatsapp (06-81626037) bereikbaar.
Wil jij weten hoe het is om student te zijn op de School voor Bouw en Infra? Kom dan proefstuderen! Stuur een mail naar bouw.infra@rocmondriaan.nl om je aan te melden.