Fashion Product Manager

Fashion Product Manager

Je bent een echte regelaar en zorgt dat iedere collectie op tijd in de winkels hangt.

Als Fashion Product Manager werk je bij een modemerk in binnen- of buitenland. Je bent betrokken bij het ontwikkelen van de collecties: van ontwerp tot kledingstuk in de winkel.

Nadat de collectie ontworpen is, gaat de Fashion Product Manager kijken waar het geproduceerd kan worden. Je zoekt leveranciers, je bepaalt wie de beste is, tegen de laagste kosten, je regelt transport, je neemt maatregelen als de productie vertraging oploopt, kortom je bent een echte regelaar. Het is een echt internationaal beroep. Dat betekent dat je regelmatig in het buitenland zit om fabrieken te bezoeken.
Ook adviseert de Fashion Product Manager over de presentatie van de kleding en hoe die te promoten via de social media.

Wat leer je bij de opleiding Fashion Product Manager?

Je leert hoe kleding gemaakt wordt en wat er speelt is op het gebied van de nieuwste stoffen en fournituren. Als er aanpassingen aan de collectie nodig zijn, vanwege de kosten, dan heb je geleerd daarover een goed onderbouwde beslissing te nemen. Natuurlijk gaat dat altijd in overleg met je collega's.
Als Fashion Product Manager ben je ervoor verantwoordelijk dat de proefmodellen op tijd binnenkomen. Je houdt de planning van de collectie in de gaten en neemt indien nodig maatregelen. Men produceert kleding veelal in het verre oosten. Het is dan de kunst om de kleding op tijd in de winkel te krijgen. Dat is een onderdeel van logistiek, waarop wij je uitgebreid voorbereiden.
Je leert prijscalculaties maken die goed passen bij de kwaliteit van het merk. Winstgevendheid van een merk is belangrijk. Je geeft adviezen hoe die te verbeteren.

Moet je al iets kunnen voordat je aan de opleiding begint?

Voor de opleiding is geen specifieke voorkennis nodig.

Waar kun je werken?

De Fashion Product Manager kan gaan werken bij (grote) modemerken in binnen- en buitenland.

Praktische informatie

Vooropleiding

 • diploma vmbo-kader, vmbo-TL of vmbo-GL
 • diploma mbo niveau 2
 • overgangsbewijs 3 naar 4 havo

Voor de opleiding is geen specifieke voorkennis nodig.

Kosten

In de tabel hieronder vind je de specifieke schoolkosten voor de opleiding. Algemene informatie over de kosten vind je hier.

Intake

Voor de intake doe je creatieve thuisopdrachten die tijdens het gesprek aan bod komen. Zo teken/ontwerp je een etui en maak je een moodboard. Verder lever je je doorstroomformulier in en schrijf je een motivatiebrief waarin je uitlegt waarom dit de opleiding voor jou is.

Eigenschappen

Je bent een dynamische persoonlijkheid, je kunt inspelen op trends en hebt grote belangstelling voor mode. Je kunt goed communiceren en organiseren, pakt problemen oplossend aan, je hebt een vooruitziende blik, gevoel voor techniek en bent commercieel en zakelijk.

Stage

In ieder leerjaar van de mode-opleiding moet je een aantal weken aaneengesloten stage lopen. Je mag zelf bepalen waar je stage gaat lopen, maar het moet wel een, voor de opleiding, erkend leerbedrijf zijn. Ook stage in het buitenland behoort tot de mogelijkheden.

Opleidingsprogramma

Wat leer je?

 • adviezen geven over modeproducties
 • productieplanningen maken
 • communiceren met het productieland
 • adviezen geven over het gebruik van social media bij verkoopkanalen
 • kwaliteitscontroles uitvoeren op proefmodellen
 • materialen en hun gebruik kennen
 • advies geven over visual merchandising
 • Nederlands, Engels, rekenen
 • burgerschap
 • duurzaam werken

Wat moet je uiteindelijk kunnen en kennen?

Je weet veel van mode, kent de merken, weet wie de concurrenten zijn.
Je hebt inzicht in het economische en logistiek deel van de mode. Je kan planningen en calculaties maken. Je begrijpt waarom mode-items soms wel en soms niet op de markt komen. Je kan oplossingen bedenken voor de voorkomende problemen bij de productie.

Informatie per locatie

Beauty, Hair & Fashion Leeghwaterplein 72

Niveau 4
3 jaar
aug, febr
bol

Wij bieden de opleiding in bolvariant aan. De opleidingsduur is 3 jaar.

Hier kun je deze opleiding volgen

Leeghwaterplein 72

Bekijk deze locatie

Verder studeren

Na afronding van de niveau 4 opleiding Fashion product Coördinator kan je doorstromen naar het HBO. Velen stromen door naar AMFI, HBO Commerciële Economie of HBO Logistiek, Fashion textiles & technologies (Saxion) of technische commerciële textielkunde.

ROC Mondriaan School voor Beauty, Hair en Fashion heeft een nauwe samenwerking met de Willem de Kooningacademie in Rotterdam. In je laatste studiejaar kan je je alvast voorbereiden op doorstroming naar HBO Mode op de academie.

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088-6663227, 088-6664696 of bhf@rocmondriaan.nl

Op zoek naar een specifieke opleiding?