Facility Medewerker

Facility Medewerker

Als Facility Medewerker ondersteun je de Facility Manager.

Tijdens je opleiding leer je de vele aspecten van Facility kennen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld vergaderservice, onderhoud van gebouwen, logistieke werkzaamheden, veiligheid en administratie.

Je werkt samen in een team, maakt ruimtes gebruiksklaar en treedt op als aanspreekpunt. Je raakt bekend met de regels rond hygiëne, veiligheid en arbo. Ook leer je de basiskennis van voedsel, dranken en ingrediënten. Je bent onmisbaar voor een organisatie. Jouw dagen zijn afwisselend. Zonder jou kan een organisatie niet draaien. Jij bent een echte doener.

Waar kun je werken?

Als Facility Medewerker verricht je ondersteunende werkzaamheden. Je kan bij verschillende soorten bedrijven en instellingen aan de slag bijvoorbeeld scholen ministeries, verzorgingstehuizen, ziekenhuizen, campings, hotels of congrescentra.

Wist je dat...

je na deze opleiding verder kunt studeren op niveau 3?

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • diploma Entree-opleiding

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Basisuitrusting:
Voor je opleiding gebruik je vakspecifieke gereedschappen: voor de kappersopleiding heb je bijvoorbeeld kappersscharen nodig en voor de koksopleiding koksmessen. De school zorgt ervoor dat die basisuitrusting aanwezig is. Je kunt er ook voor kiezen om die basisuitrusting zelf te kopen, omdat je bijvoorbeeld je eigen kappersscharen of koksmessen wilt hebben. Dat is niet verplicht, maar is een eigen vrijwillige keus. Let op: in de tabel zijn wel bedragen opgenomen bij de onderwijsbenodigdheden voor bijvoorbeeld de kappersschaar of koksmessen maar die hoeven dus niet verplicht aangeschaft te worden.

Onderwijsbenodigdheden:
Voor elke opleiding heb je persoonlijke spullen nodig om het onderwijs te volgen, zoals: boeken, laptop, softwarelicenties of werk- of sportkleding en schoenen. Deze onderwijsbenodigdheden schaf je zelf aan, we proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. We werken samen met een leverancier maar je mag de spullen ook elders kopen.

Vrijwillige bijdrage:
Een vrijwillige bijdrage vragen we voor activiteiten, zoals excursies, studiereizen of feesten. Doe je mee aan de activiteit, dan betaal je de kosten die ervoor gerekend worden. Mocht je niet deelnemen dan krijg je een alternatief programma aangeboden. Deelname aan de activiteit is vrijwillig. Meedoen aan de activiteiten is geen voorwaarde om je diploma te behalen.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:


Leerjaar Onderwijsbenodigdheden: boeken, readers, licenties e.d. Onderwijsbenodigdheden: kleding, schoenen e.d. Vrijwillige bijdrage excursies e.d. Kosten per leerjaar Totale kosten opleiding
1 225 225
225

Een zwarte broek tijdens de praktijk en bij evenementen is verplicht. Het is mogelijk zelf een zwarte broek aan te schaffen.

Intake

Voor het kennismakingsgesprek maak je de StartmeterMBO test. Tijdens het kennismakingsgesprek wordt de uitslag van de test en je doorstroomformulier besproken. Ook wordt er gevraagd waarom jij graag deze opleiding wilt gaan doen en wat je al weet van het beroep.

Eigenschappen

Je bent een doener je steekt graag de handen uit de mouwen. Je vindt het leuk om mensen te helpen. Samen met jouw leidinggevende plan jij jouw werkzaamheden en ze kunnen altijd op jou rekenen.

Informatie per locatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening Helenastraat 15

Niveau 2
1 jaar
aug, feb
bol

Hier kun je deze opleiding volgen

Helenastraat 15

Bekijk deze locatie

Verder studeren

Facility Allround medewerker

Niveau 3, bol Meer over deze opleiding
Februari instroom

Contact

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op via 088 - 666 1426, info.horeca.fd@rocmondriaan.nl of kom naar één van onze Open Dagen.

Op zoek naar een specifieke opleiding?