Facility Manager

Facility Manager

Als Facility Manager coördineer/organiseer je o.a. de facilitaire dienstverlening, catering- en gebouwenbeheer.

In deze functie staan je heel wat verschillende taken te wachten, waarbij jij verantwoordelijk bent voor het voorbereiden van bijeenkomsten, organiseren en beheren van de inkoop en de voorraad, het coördineren van schoonmaakactiviteiten en de beveiliging. Je bent dus verantwoordelijk voor de kwaliteit van een woon- of werksituatie in een gebouw of kantoor. Jij bent onmisbaar voor een organisatie. Door jouw werk functioneert een bedrijf goed.

Je leert coördineren en organiseren, maar ook allerlei aspecten van facility zoals gebouwenbeheer. Arbo- en risicobeheer, documentenbeheer en financieel management komen tijdens de opleiding ook aan de orde.

Jij bent breed inzetbaar. In deze baan als Facility Manager geef je het goede voorbeeld en heb je een dienstverlenende instelling. Met je team zorg je voor de ontvangst, beveiliging, schoonmaak en alle werkzaamheden die ervoor zorgen dat alles goed gaat. Je bent een echte planner en organisator.

Waar kun je werken?

Als Facility Manager kun je bij verschillende soorten bedrijven en instellingen aan de slag, bijvoorbeeld ministeries, scholen, verzorgingshuizen, ziekenhuizen, campings, hotels, pretparken of congrescentra.

Wist je dat...

Deze brede opleiding een goede voorbereiding is op het HBO.

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
  • mbo-diploma niveau 3

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Basisuitrusting:
Voor je opleiding gebruik je vakspecifieke gereedschappen: voor de kappersopleiding heb je bijvoorbeeld kappersscharen nodig en voor de koksopleiding koksmessen. De school zorgt ervoor dat die basisuitrusting aanwezig is. Je kunt er ook voor kiezen om die basisuitrusting zelf te kopen, omdat je bijvoorbeeld je eigen kappersscharen of koksmessen wilt hebben. Dat is niet verplicht, maar is een eigen vrijwillige keus. Let op: in de tabel zijn wel bedragen opgenomen bij de onderwijsbenodigdheden voor bijvoorbeeld de kappersschaar of koksmessen maar die hoeven dus niet verplicht aangeschaft te worden.

Onderwijsbenodigdheden:
Voor elke opleiding heb je persoonlijke spullen nodig om het onderwijs te volgen, zoals: boeken, laptop, softwarelicenties of werk- of sportkleding en schoenen. Deze onderwijsbenodigdheden schaf je zelf aan, we proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. We werken samen met een leverancier maar je mag de spullen ook elders kopen.

Vrijwillige bijdrage:
Een vrijwillige bijdrage vragen we voor activiteiten, zoals excursies, studiereizen of feesten. Doe je mee aan de activiteit, dan betaal je de kosten die ervoor gerekend worden. Mocht je niet deelnemen dan krijg je een alternatief programma aangeboden. Deelname aan de activiteit is vrijwillig. Meedoen aan de activiteiten is geen voorwaarde om je diploma te behalen.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:


Leerjaar Onderwijsbenodigdheden: boeken, readers, licenties e.d. Onderwijsbenodigdheden: kleding, schoenen e.d. Vrijwillige bijdrage excursies e.d. Kosten per leerjaar Totale kosten opleiding
1 260 260
2 265 265
3 135 135
660

Intake

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt o.a. gevraagd waarom jij graag deze opleiding wilt gaan doen en wat je al weet van het beroep. Daarnaast wordt het doorstroomformulier met jou besproken.

Eigenschappen

Je werkt goed met anderen samen. Verder heb je aanleg voor coördineren, organiseren en plannen. Je bent flexibel, oplossingsbericht, mensen kunnen op jou rekenen, je bent creatief en flexibel.

Informatie per locatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening Helenastraat 15

Niveau 4
3 jaar
aug, feb
bol

De theorielessen vinden plaats op deze locatie

Hier kun je deze opleiding volgen

Helenastraat 15

Bekijk deze locatie

Verder studeren?

hbo, Facility management

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 1426 of info.horeca.fd@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?