Assistent verkoop/retail

Assistent verkoop/retail

Je assisteert bij werkzaamheden in de winkel en het magazijn.

Tijdens deze entree-opleiding leer je werken in een winkel. Dit kan in een kledingzaak, maar ook in een supermarkt of drogisterij zijn. Je pakt producten uit die zijn binnengekomen en je controleert of alles in orde is. Daarna plaats je de producten in de winkel. Jij zorgt ervoor dat alles makkelijk terug te vinden is en vult de voorraad aan waar nodig. Je werkt in het magazijn, maar ook in de winkel. Daar help je klanten bij bijvoorbeeld het vinden van de juiste producten.

Je kunt overal werken, zolang het maar te maken heeft met verkoop/retail. Dit kan zijn in een warenhuis, een brood- en banketzaak, een doe-het-zelfzaak, een groentewinkel, een woninginrichting winkel of een schoenenzaak.

Wist je dat...

Je een bol-opleiding kunt volgen bij Hanos in de praktijk?

Stage bij Hanos

Praktische informatie

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Vooropleiding

Voor de entreeopleiding heb je geen vooropleiding nodig, maar je moet op 1 augustus voorafgaand aan het schooljaar wel 16 jaar of ouder zijn.

Welke eigenschappen heb ik nodig?

Een goede motivatie en een servicegerichte instelling zijn belangrijk voor deze opleiding. Daarbij heb je uitstekende communicatieve en commerciële vaardigheden.

Kan ik ook les krijgen meteen in de praktijk op de werkvloer?

Ja, daarvoor hebben wij een speciaal traject samengesteld met groothandel HANOS.

HANOS is een internationale horeca groothandel. Je vindt er niet alleen food & beverages, maar ook alle horecabenodigdheden, culinaire inspiratie en kennis onder één dak. HANOS is een plek waar ambacht en gastronomie samenkomen. Met een eigen distributienetwerk levert HANOS in Nederland, België en Duitsland. Elke HANOS vestiging zorgt bovendien voor de dagelijkse levering van voorraden aan horecagelegenheden. Van luxe hotels en sterrenzaken tot aan lokale cafetaria’s en de kroeg op de hoek. Dagelijks is er aan- en afvoer van goederen, worden de orders verzendklaar gemaakt en worden de ritten naar de klanten ingepland.

Bij HANOS krijgen we energie van onze klanten, wij zijn er om hun creativiteit te helpen invullen en hun ambities te realiseren. Dit doen wij doormiddel van ons specialisme, het bieden van korte lijnen, maatwerk en betrokkenheid. Het gehele jaar door organiseert HANOS in zijn vestigingen en online, masterclasses, demonstraties, open dagen, proeverijen en andere interessante bijeenkomsten. De HANOS-activiteiten zijn bedoeld om vakmensen en ondernemers te informeren, inspireren en stimuleren.

Dit alles doen wij samen, samen zijn wij HANOS!

Tot welke functies kunnen wij je opleiden?

 • Medewerker food, non-food, delicatessen en wereldkeuken
 • Medewerker zuivel/koelvers/kaas
 • Medewerker bedrijfskleding
 • Logistiek medewerker
 • Medewerker bedrijfsrestaurant & Grand Café

Wat kunnen wij je leren? Bij Hanos werken wij met 7 kernwaarden als bron voor succesvol gedrag en toekomst - Samenwerken - vakbekwaamheid - klantgerichtheid - innovatief en inspirerend zijn - betrokkenheid - de wil om te winnen - Passie

Wat maakt het werken en leren bij Hanos Delft zo aantrekkelijk?

 • Heel veel vakmensen en collega’s die graag hun kennis willen delen
 • Veel keuze en doorgroei mogelijk op termijn
 • Werken met de beste producten in de mooiste winkel van Nederland
 • Kosteloze werkkleding en werkschoenen
 • Stagevergoeding met bonusregeling en gratis frisdranken
 • Diverse leerzame en gezellige bezoekjes aan beurzen, klanten en workshops
 • Korting op aankopen in de winkel

Informatie per locatie

Entreeopleidingen, jouw opstap naar mbo niveau 2 of werk Brasserskade 1

Entree
1 jaar
aug, jan
bbl & bol

Entreeopleidingen, jouw opstap naar mbo niveau 2 of werk Meppelweg 339

Entree
1 jaar
aug, jan
bbl & bol

Hier kun je deze opleiding volgen

Brasserskade 1

Bekijk deze locatie

Meppelweg 339

Bekijk deze locatie

Contact

Heb je nog vragen?

Kom naar één van onze Open Dagen of neem direct contact met ons op via 088 - 666 6661451 of entree@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?