
Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie
Je assisteert bij de verwerking en verpakking van voedingsmiddelen.
De assistent horeca, voeding of voedingsindustrie werkt in verschillende sectoren, zoals de voedings- en mengvoederindustrie, horeca en de sector brood- en banket. In de horeca werkt hij in uiteenlopende bedrijven, zoals een restaurant, zalencomplex, café, fastservicebedrijf, cateringbedrijf of kiosk met voedingsmiddelen. In de sector brood en banket werkt hij in een grootbedrijf of in het kleinbedrijf bij een ambachtelijke brood- en/of banketbakkerij of bij een patisserie. In dat geval werkt hij in de ruimte achter de winkel.
Waar kun je werken?
Je vindt werk in onder andere een pizzeria, fastfoodrestaurant, bedrijfskantine, cafetaria, broodjeszaak, strandpaviljoen, een recreatie- of pretpark, hotel, sportcomplex, vergadercentrum, conferentieoord, bungalowpark, verpleeghuis of ziekenhuis.
Praktische informatie
Vooropleiding
Voor de entreeopleiding heb je geen vooropleiding nodig, maar je moet op 1 augustus voorafgaand aan het schooljaar wel 16 jaar of ouder zijn.
Kosten
Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.
Bijkomende kosten
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.
Kan ik ook leskrijgen meteen in de praktijk op de werkvloer?
Ja, daarvoor hebben wij een speciaal traject samengesteld met groothandel HANOS.
HANOS is een internationale horeca groothandel. Je vindt er niet alleen food & beverages, maar ook alle horecabenodigdheden, culinaire inspiratie en kennis onder één dak. HANOS is een plek waar ambacht en gastronomie samenkomen.
Met een eigen distributienetwerk levert HANOS in Nederland, België en Duitsland. Elke HANOS vestiging zorgt bovendien voor de dagelijkse levering van voorraden aan horecagelegenheden. Van luxe hotels en sterrenzaken tot aan lokale cafetaria’s en de kroeg op de hoek. Dagelijks is er aan- en afvoer van goederen, worden de orders verzendklaar gemaakt en worden de ritten naar de klanten ingepland.
Bij HANOS krijgen we energie van onze klanten, wij zijn er om hun creativiteit te helpen invullen en hun ambities te realiseren. Dit doen wij doormiddel van ons specialisme, het bieden van korte lijnen, maatwerk en betrokkenheid.
Het gehele jaar door organiseert HANOS in zijn vestigingen en online, masterclasses, demonstraties, open dagen, proeverijen en andere interessante bijeenkomsten. De HANOS-activiteiten zijn bedoeld om vakmensen en ondernemers te informeren, inspireren en stimuleren.
Dit alles doen wij samen, samen zijn wij HANOS!
Tot welke functies kunnen wij je opleiden?
- Medewerker food, non-food, delicatessen en wereldkeuken
- Medewerker zuivel/koelvers/kaas
- Medewerker bedrijfskleding
- Logistiek medewerker
- Medewerker bedrijfsrestaurant & Grand Café
Wat kunnen wij je leren? Bij Hanos werken wij met 7 kernwaarden als bron voor succesvol gedrag en toekomst - Samenwerken - vakbekwaamheid - klantgerichtheid - innovatief en inspirerend zijn - betrokkenheid - de wil om te winnen - Passie
Wat maakt het werken en leren bij Hanos Delft zo aantrekkelijk?
- Heel veel vakmensen en collega’s die graag hun kennis willen delen
- Veel keuze en doorgroei mogelijk op termijn
- Werken met de beste producten in de mooiste winkel van Nederland
- Kosteloze werkkleding en werkschoenen
- Stagevergoeding met bonusregeling en gratis frisdranken
- Diverse leerzame en gezellige bezoekjes aan beurzen, klanten en workshops
- Korting op aankopen in de winkel
Informatie per locatie
Entreeopleidingen, jouw opstap naar mbo niveau 2 of werk Meppelweg 339
Hier kun je deze opleiding volgen
Meppelweg 339
Bekijk deze locatieVerder studeren
Contact
Heb je vragen?
Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via 088-666 1451 of entree@rocmondriaan.nl.