Assistant Business Services (NT2)

Assistant Business Services (NT2)

De opleiding Assistant Business Services (NT2) is voor studenten die nog niet zo lang in Nederland zijn of voor wie Nederlands niet de eerste taal is. Het is hetzelfde als de opleiding Assistant Business Services maar er zijn extra taallessen. Dat is belangrijk voor studenten die van mbo Entree, een taalschool of ISK komen.

Wat leer je tijdens de opleiding?
In de opleiding werk je aan het verbeteren van jouw Nederlandse taal en leer je alles dat belangrijk is voor het beroep. Iemand die Assistant Business Services is, helpt in een bedrijf om het contact met klanten goed te doen en zorgt voor een nette administratie. De taal goed kunnen spreken en schrijven is dus belangrijk voor dit beroep. Daarom helpen wij jou daar extra mee.

Naast de extra taallessen leer je in deze opleiding ook:

  • Hoe je bezoekers ontvangt
  • Hoe je goede telefoongesprekken voert
  • Hoe je een agenda met afspraken beheert
  • Hoe je administratie en boekhouding doet
  • Hoe je goede e-mails schrijft en digitale formulieren invult
  • Hoe je een verslag maakt van een vergadering

Bij de opleiding Assistant Business Services (NT2) mag je gratis boeken lenen in de bibliotheek van onze school. Hieronder zie je hoe andere studenten de lessen en de bibliotheek vinden:


Wat kun je doen met het diploma?

Met het diploma kun je op veel plekken werken. Bijvoorbeeld op een school, bij een ziekenhuis, bij de gemeente of op een advocatenkantoor. Je kan er ook voor kiezen om een opleiding te doen op een hoger niveau, bijvoorbeeld de opleiding Allround Assistant Business Services op mbo-niveau 3 die ook op onze school is.

Praktische informatie

Vooropleiding

• vmbo-diploma (basisberoepsgerichte leerweg)
• Entree-diploma
• ISK of ESK

Kosten

Als je achttien bent moet je verplicht lesgeld (voor een BOL-opleiding) of cursusgeld (voor een BBL-opleiding) betalen. De overheid bepaalt elk jaar hoeveel geld je moet betalen. Lees hier meer over de kosten.

Andere kosten:

Soms moet je ook geld betalen voor het vervoer naar je stage. Die kosten moet je zelf betalen. Er zijn ook kosten voor boeken, schoolspullen en soms voor activiteiten. Je kan bij de opleiding of tijdens de intake vragen wat de kosten zijn.

Eigenschappen

Voor deze opleiding is het belangrijk dat je de Nederlandse taal al kan spreken (A2 of B1 niveau) en dat je sociaal bent.

Intake

Als je je aanmeldt voor de opleiding nodigen wij jou uit voor een leestoets om te kijken wat jouw taalniveau is. Daarna heb je samen met een intaker een kennismakingsgesprek om te bespreken of de opleiding bij jou past. In het kennismakingsgesprek kun je al jouw vragen over de opleiding stellen. Als je eerder vragen hebt kan je altijd mailen naar business.support@rocmondriaan.nl of bellen naar 088 – 666 3540.

Informatie per locatie

Business & Retail Waldorpstraat 41

2
2
aug, febr
bol

Business & Logistics Brasserskade 1

Niveau 2
2 jaar
aug, febr
bol

Hier kun je deze opleiding volgen

Brasserskade 1

Bekijk deze locatie

Waldorpstraat 41

Bekijk deze locatie

Contact

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op.

Locatie Den Haag:
Vragen voor de School for Business & Retail kun je stellen via mail info.bu@rocmondriaan.nl, telefoon (088 666 3540) of
Whatsapp (0615274683).

Locatie Delft:
Vragen voor de School for Business & Logistics kun je stellen via studentenadministratie.bl@rocmondriaan.nl of bel ons op 088 666 3635.

Op zoek naar een specifieke opleiding?