Assistant Business Services

Assistant Business Services

Vind je het leuk om afwisselend werk te doen? Ben je daarbij ook dienstverlenend ingesteld? Houd je ervan om iets voor een ander te doen en ben je sociaal als persoon? Dan is dit de opleiding voor jou!

Tijdens de opleiding ga je beroepsvaardigheden ontwikkelen waarbij je het maximale leert halen uit je sociale vaardigheden (klanten mobiel te woord staan) en digitale vaardigheden. Ook beroepssimulaties (werken met diverse computerprogramma’s) komen aan bod. Daarnaast loop je gedurende de opleiding stage om praktijkervaring op te doen. Na de opleiding kun je dan aan de slag bij bijna elk bedrijf of organisatie.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Als Assistant Business Services hoor je alles, zie je alles, weet én regel je alles. Je staat midden in het bedrijf of de afdeling waar je werkt en hebt veel verschillende taken. Je werkt veel met klanten, zowel face-to-face als online of telefonisch.
Je houdt netjes de mail bij en neemt de telefoon aan, maakt een verslag bij vergaderingen, haalt de post op en onderhoudt contacten met medewerkers en klanten.

Tijdens de opleiding leer je:

  • hoe je bezoekers ontvangt en (telefoon)gesprekken afhandelt;

  • hoe je brieven/mail verwerkt en goederen in ontvangst neemt;

  • hoe je een agenda en een reserveringssysteem beheert;

  • hoe je administratieve gegevens invoert en archiveert;

  • hoe je formulieren digitaal invult en verder afhandelt.

De opleiding wordt aangeboden in Delft en Den Haag.

Waar kun je werken?

Je kunt gaan werken bij kleine, middelgrote of grote bedrijven en organisaties. Maar je kunt ook bij een overheidsinstelling aan de slag of ondersteunend werk doen voor zelfstandige ondernemers.

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma, basisberoepsgerichte leerweg
  • Entree diploma

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Leermiddelen (boeken, readers, licenties): afhankelijk van het leerjaar waar je in zit tussen de € 70,- en
€ 400,-.

Eigenschappen

Je beheerst de Nederlandse taal voldoende en je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.

Niveau 2 voor anderstaligen

Ben jij korter dan 5 jaar in Nederland? En ben je nog volop bezig met het leren van de taal? Haal je binnenkort je entree-diploma, of ga je de toelatingstest van niveau 2 doen? Dan is onze GIT-klas iets voor jou! In deze klas is het mogelijk je niveau 2-diploma voor Logistiek medewerker of Assistent Business Services te behalen in 18 maanden. Je krijgt wekelijks extra uren Nederlands en Rekenen. Ook tijdens de vaklessen houden we rekening met je taalniveau en passen we het tempo aan aan het niveau van de klas. Hierdoor combineer jij het leren van een vak met het verder leren van de taal. Een win-winsituatie! Als je je aanmeldt voor Logistiek medewerker, bekijken we met jou de mogelijkheden in het intakegesprek.

Informatie per locatie

Business & Logistics Brasserskade 1

Niveau 2
1 jaar
aug, febr
bbl & bol

Business & Retail Waldorpstraat 41

Niveau 2
1 jaar
aug, febr
bbl & bol

Hier kun je deze opleiding volgen

Brasserskade 1

Bekijk deze locatie

Waldorpstraat 41

Bekijk deze locatie

Verder studeren

Allround Assistant Business Services

Niveau 3, bbl, bol Meer over deze opleiding

Legal, Insurance & HR Services Specialist

Niveau 4, bbl, bol Meer over deze opleiding

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op.

Locatie Den Haag:
Vragen voor de School for Business & Retail kun je stellen via mail info.bu@rocmondriaan.nl of telefoon (088 666 3540)

Locatie Delft:
Vragen voor de School for Business & Logistics kun je stellen via studentenadministratie.bl@rocmondriaan.nl of bel ons op 088 666 3635.

Op zoek naar een specifieke opleiding?