Allround schoonheidsspecialist (Tweetalig)

Allround schoonheidsspecialist (Tweetalig)

Vind jij het leuk om mensen mooi te maken? Als Allround schoonheidsspecialist verzorg jij het gezicht en lichaam van jouw klanten.

Tijdens de opleiding voor Allround schoonheidsspecialist leer je hoe je een cosmetische lichaams-, gezichts-, voet- en handbehandeling kunt uitvoeren. Je zorgt er vooral voor dat de conditie van de huid verbeterd of behouden wordt. Je leert alle theorie en vaardigheden die je nodig hebt om een goede schoonheidsspecialist te worden. Je oefent technische vaardigheden, zoals epileren, het verven van wimpers en wenkbrauwen, het reinigen van de huid, het uitvoeren van lichaams- en gezichtsmassages.

Je traint je communicatieve- en sociale vaardigheden, want je moet de klanten op de juiste manier kunnen adviseren en behandelen. Ook leer je een ondernemingsplan te schrijven, waarin de principes van marketing en financieel beheer aan bod komen.

In de opleiding Allround schoonheidsspecialist word je naast deze basisbehandelingen opgeleid in specialistische schoonheidsbehandelingen, zoals acnebehandeling, anti-aging en bindweefselmassages.

Je loopt tijdens deze opleiding 1 a 2 dagen per week stage. Er is ook een mogelijkheid om op stage in het buitenland te gaan.

Je leert:

  • hoe je een huidanalyse kunt maken;
  • een behandelplan moet opstellen;
  • hoe je een gezichts-, lichaams-, hand- en voetbehandeling moet uitvoeren;
  • adviseren en verkopen van huidverzorgende producten en diensten;
  • hoe je een ondernemingsplan schrijft;
  • hoe je specialistische behandelingen uitvoert.

Keuzedelen:

  • Tijdens je opleiding maak je de keuze waar je je extra in gaat verdiepen, bijvoorbeeld in visagie, nagelstyling en hairstyling.

Waar kun je werken?

Als Allround schoonheidsspecialist kun je aan de slag als zelfstandige, maar ook bij bijvoorbeeld een wellness-centrum, schoonheidssalon, sauna of parfumerie.

Praktische informatie

Waarom tweetalig?

Vanaf september 2024 is het ook mogelijk om de opleiding Allround Schoonheidsspecialist tweetalig, in zowel het Nederlands als het Engels te volgen. Dit biedt jou als student en toekomstige schoonheidsspecialist diverse voordelen.

Ten eerste geeft het volgen van de opleiding in het Engels je de mogelijkheid om je Engelse taalvaardigheid te verbeteren. Het opent deuren naar internationale carrièremogelijkheden en vergroot je kansen op werk in diverse internationale omgevingen.

Bovendien kan het beheersen van het Engels als tweede taal een voordeel zijn bij het werken met internationale klanten. Veel toeristen en expats spreken Engels, en door de opleiding in het Engels te volgen, kun je effectiever communiceren en een bredere klantenkring bedienen.

Kortom, het volgen van de opleiding voor Allround schoonheidsspecialist in het Engels biedt jou als potentiële student voordelen. Het verbetert je taalvaardigheid, opent deuren naar internationale kansen, houdt je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en vergroot je mogelijkheden om met diverse klanten te communiceren.

  • Deze tweetalige variant van de opleiding Allround Schoonheidsspecialist start alleen bij voldoende aanmeldingen.

Vooropleiding

  • vmbo-diploma kb, gl of tl
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Kosten

In de tabel hieronder vind je de specifieke schoolkosten voor de opleiding. Algemene informatie over de kosten vind je hier.

Intake

Voor de intake doe je een praktijktest. Hierbij voer je onder begeleiding een eenvoudige handeling uit om te ervaren hoe het is om in deze branche te werken. We willen je vragen om voor deze test zwarte en comfortabele kleding te dragen waarin je makkelijk kunt werken.

Eigenschappen

Je bent secuur, representatief, kunt goed met mensen omgaan, hebt kijk op uiterlijk en bent commercieel.

Aanvullende informatie

Bij de opleiding Allround Schoonheidsspecialist is een vaccinatie hepatitis B verplicht. De school draagt zorg voor de vaccinatie en zal je hier over informeren.

Informatie per locatie

Beauty, Hair & Fashion Leeghwaterplein 72

Niveau 4
3 jaar
augustus
bol

Hier kun je deze opleiding volgen

Leeghwaterplein 72

Bekijk deze locatie

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 3227 bhf@rocmondriaan.nl

Op zoek naar een specifieke opleiding?