Allround schoonheidsspecialist

Allround schoonheidsspecialist

Vind jij het leuk om mensen mooi te maken? Als Allround schoonheidsspecialist verzorg jij het gezicht en lichaam van jouw klanten.

Tijdens de opleiding voor Allround schoonheidsspecialist leer je hoe je een cosmetische lichaams-, gezichts-, voet- en handbehandeling kunt uitvoeren. Je zorgt er vooral voor dat de conditie van de huid verbeterd of behouden wordt. Je leert alle theorie en vaardigheden die je nodig hebt om een goede schoonheidsspecialist te worden. Je oefent technische vaardigheden, zoals epileren, het verven van wimpers en wenkbrauwen, het reinigen van de huid, het uitvoeren van lichaams- en gezichtsmassages.

Je traint je communicatieve- en sociale vaardigheden, want je moet de klanten op de juiste manier kunnen adviseren en behandelen. Ook leer je een ondernemingsplan te schrijven, waarin de principes van marketing en financieel beheer aan bod komen.

In de opleiding Allround schoonheidsspecialist word je naast deze basisbehandelingen opgeleid in specialistische schoonheidsbehandelingen, zoals acnebehandeling, anti-aging en bindweefselmassages.

Je loopt tijdens deze opleiding 1 a 2 dagen per week stage. Er is ook een mogelijkheid om op stage in het buitenland te gaan.

Je leert:

  • hoe je een huidanalyse kunt maken;
  • een behandelplan moet opstellen;
  • hoe je een gezichts-, lichaams-, hand- en voetbehandeling moet uitvoeren;
  • adviseren en verkopen van huidverzorgende producten en diensten;
  • hoe je een ondernemingsplan schrijft;
  • hoe je specialistische behandelingen uitvoert.

Keuzedelen:

  • Tijdens je opleiding maak je de keuze waar je je extra in gaat verdiepen, bijvoorbeeld in visagie, nagelstyling en hairstyling.

Waar kun je werken?

Als Allround schoonheidsspecialist kun je aan de slag als zelfstandige, maar ook bij bijvoorbeeld een wellness-centrum, schoonheidssalon, sauna of parfumerie.

Wist je dat...

... op het Leeghwaterplein studenten van de opleidingen Beauty en Hair in professionele leerwerk-bedrijven hun ondernemerskwaliteiten ontwikkelen?

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma kb, gl of tl
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. Voor een bol-opleiding bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het lesgeld € 1.239,-. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Bijkomende kosten
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten.

Basisuitrusting:
Voor je opleiding gebruik je vakspecifieke gereedschappen: voor de kappersopleiding heb je bijvoorbeeld kappersscharen nodig en voor de koksopleiding koksmessen. De school zorgt ervoor dat die basisuitrusting aanwezig is. Je kunt er ook voor kiezen om die basisuitrusting zelf te kopen, omdat je bijvoorbeeld je eigen kappersscharen of koksmessen wilt hebben. Dat is niet verplicht, maar is een eigen vrijwillige keus. Let op: in de tabel zijn wel bedragen opgenomen bij de onderwijsbenodigdheden voor bijvoorbeeld de kappersschaar of koksmessen maar die hoeven dus niet verplicht aangeschaft te worden.

Onderwijsbenodigdheden:
Voor elke opleiding heb je persoonlijke spullen nodig om het onderwijs te volgen, zoals: boeken, laptop, softwarelicenties of werk- of sportkleding en schoenen. Deze onderwijsbenodigdheden schaf je zelf aan, we proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. We werken samen met een leverancier maar je mag de spullen ook elders kopen.

Vrijwillige bijdrage:
Een vrijwillige bijdrage vragen we voor activiteiten, zoals excursies, studiereizen of feesten. Doe je mee aan de activiteit, dan betaal je de kosten die ervoor gerekend worden. Mocht je niet deelnemen dan krijg je een alternatief programma aangeboden. Deelname aan de activiteit is vrijwillig. Meedoen aan de activiteiten is geen voorwaarde om je diploma te behalen.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Leerjaar Onderwijsbenodigdheden: boeken, readers, licenties e.d. Onderwijsbenodigdheden: kleding, schoenen e.d. Vrijwillige bijdrage excursies e.d. Kosten per leerjaar Totale kosten opleiding
1 250 112 12 374
2 40 150 12 202
3 40 40
616

Voor het keuzedeel Nagelstyling in het tweede leerjaar betaal je €150,-. Dit bedrag is in het totaal meegenomen.

Intake

Voor de intake doe je een praktijktest. Hierbij voer je onder begeleiding een eenvoudige handeling uit om te ervaren hoe het is om in deze branche te werken. We willen je vragen om voor deze test zwarte en comfortabele kleding te dragen waarin je makkelijk kunt werken.

Eigenschappen

Je bent secuur, representatief, kunt goed met mensen omgaan, hebt kijk op uiterlijk en bent commercieel.

Aanvullende informatie

Bij de opleiding Allround Schoonheidsspecialist is een vaccinatie Hep. B verplicht. De school draagt zorg voor de vaccinatie en zal je hier over informeren.

Hier kun je deze opleiding volgen

Leeghwaterplein 72

Bekijk deze locatie

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 3227 bhf@rocmondriaan.nl

Op zoek naar een specifieke opleiding?