Studie- Loopbaanbegeleider

Studie- Loopbaanbegeleider

Het is zo mooi als iemand zegt: “Mevrouw, u bent eigenlijk mijn tweede moeder.

“Na de PABO heb ik eerst in het basisonderwijs gewerkt. Dat is ook heel mooi werk, maar de werkdruk is hoog, het kost veel avonden, en met een eigen gezinnetje begon dat na negen jaar toch wel te knellen. De dirigent van een orkest waar ik in speel, werkt ook voor Mondriaan en van hem kreeg ik de tip om eens hier te gaan kijken. Een gouden tip, want ik kon meteen beginnen als muziekdocent.” Marleen van Beuzekom is Studie- Loopbaanbegeleider op de School voor Maatschappelijke zorg.

Eén-op-één gesprekken

“Onze studenten zijn vaak ook actief in zorgcentra als activiteitenbegeleider en krijgen daarom ook les in muziek en drama. Inmiddels geef ik echter geen muziek meer, ik geef nog wel drie uur per week medisch rekenen. De rest van de tijd ben ik actief als mentor. Daarvoor voer ik heel veel één-op-één gesprekken met studenten, je houdt de dossiers in de gaten en dat doe je voor iedereen. Natuurlijk besteed je veel tijd aan studenten waar het even niet perfect mee gaat. Toch spreek ik ook geregeld de studenten die weinig problemen hebben, om bijvoorbeeld te praten over hun toekomstplannen.”

Helpen met alles

“Zeker tijdens de coronatijd belde ik al onze studenten elke week en had daar een dagtaak aan. Ze staan in de bloei van hun leven met zoveel te ontdekken dus ik wilde ze graag steun bieden. Dat is onze visie hier, we helpen de student met alles wat hun opleiding in de weg kan staan. Dus heb je financiële problemen, heb je ruzie thuis of heb je liefdesverdriet: kom maar, vertel je verhaal! Ik vind het fantastisch om met studenten te werken. Het is zo mooi als iemand zegt: “Mevrouw, u bent eigenlijk mijn tweede moeder.”

Meedenken

“Ik ben het hier nog lang niet zat. Mondriaan vind ik een prettige werkgever omdat ze naar hun werknemers omkijken. Eigenlijk kan ik zelfs zeggen: zoals ik met mijn studenten omga, zo gaat Mondriaan met mij om. Ik heb een autistische zoon en als ik dan eens vroeg of ik thuis mocht werken vanwege mijn kind dan was dat geen probleem. Ik kon altijd mijn kind opvangen als dat nodig was en dan thuis verder werken. Ze denken hier met je mee en vragen wat je nodig hebt. Er zijn veel kansen om je verder te ontwikkelen. Ik had aan mijn PABO diploma niet genoeg en kon via Mondriaan de juiste papieren halen, daar is altijd over te praten. Als je over een leuke cursus hoort dan is dat ook vaak mogelijk en kan je daar ook nog collega’s mee naar toe nemen.”

Kom kijken! We staan daar altijd open voor en je kan zo een dagje met een docent meelopen. Dat gaan we regelen.

De tip van Marleen