Meewerkend horecaondernemer

Meewerkend horecaondernemer

Ik heb na de Vrije School op het Adelbert college gezeten in Wassenaar. Dat ging niet helemaal volgens plan en ik heb mijn vmbo diploma uiteindelijk gehaald op het Luzac. Ik moet niet te veel vrijheid krijgen en toen ik op de Koningin Marialaan de opleiding Manager Ondernemer Horeca ging doen, werd ik eigenlijk te weinig gecontroleerd. Het is een pittige opleiding op niveau 4 en je loopt al snel een achterstand op zodra je je niet volledig inzet. “Ik kan dit wel!” was mijn instelling en daardoor ging ik er veel te makkelijk over denken. Dus… vier weken geleden werd ik gebeld en hoorde ik dat ik een negatief studieadvies had gekregen. Dat advies is bindend en daarom moest ik stoppen met mijn opleiding. Steven (18) begint volgend jaar met een andere opleiding aan de Hospitality Campus.

Studiecoach

Gelukkig kreeg ik begeleiding om weer voor een nieuwe opleiding te kiezen. Ik ga na de zomervakantie beginnen met de opleiding Meewerkend horecaondernemer. Die bevat juist de onderdelen die ik interessant vind en niet de vakken waar ik niet zoveel mee heb. Ik ben zelf meer van de praktijk en van vrienden heb ik gehoord dat dit dan echt iets voor mij is. Ik krijg ook een studiecoach en daar ben ik heel blij mee. Een studiecoach is iemand die je regelmatig ziet om je voortgang mee te bespreken. Iemand die je een beetje in de gaten houdt, dat kan bij mij geen kwaad. Dit schooljaar heb ik al stage gelopen, in een heel leuk koffiehuis aan de Hooistraat. Ik krijg geen vrijstelling, maar dat maakt mij niet uit. Laat mij maar met een schone lei beginnen.

Hofleverancier

Ik werk nu een paar jaar bij slagerij Dungelmann, een van de bekendste slagers van Den Haag, vlakbij paleis Noordeinde. Je maakt hier echt van alles mee. We zijn trouwens ook hofleverancier, maar ik heb de koning nog nooit binnen zien komen voor een broodje kroket. Vroeger werkte ik in de weekenden en nu dus even full-time. Ik heb het hier prima naar mijn zin. School blijft echter toch het belangrijkste en daar ga ik me na de vakantie meteen weer voor inzetten. Met coach!

Lees hieronder de tip van Steven.

Doe op Dag 1 meteen je best.

De tip van Steven