Middenkaderfunctionaris infra

Middenkaderfunctionaris infra

“Op het vmbo wist ik niet zo goed wat ik moest kiezen. Toen ik in de derde zat, ben ik een dag gaan meedraaien bij de verschillende scholen. Zo kwam ik terecht bij de School voor Bouw en Infra. Dat leek me wel wat. Het werk in de bouw is niet alleen op kantoor, maar ook buiten. Die vrijheid past goed bij mij. Zo heb ik kunnen kiezen voor een uitdagende stage in het buitenland.” Sam (19) studeert Middenkader functionaris Infra op de Tinwerf.

“In de opleiding infra leer je van alles over het aanleggen van wegen, bruggen en waterbouwkundige werken”, vertelt Sam. “Dus over van alles aan infrastructuur waar mensen dagelijks gebruik van maken om ergens te komen. Ik hou van reizen. Misschien dat ik daarom wel voor dit vak heb gekozen. Vroeger keek ik al veel naar reisprogramma’s. Ik wilde dat allemaal zelf gaan zien. Voor mijn stage ben ik gaan zoeken naar een bedrijf in het buitenland. Door de enthousiaste verhalen van een docent ben ik in Australië terechtgekomen.”

Backpacken

Toen ik in Australië aankwam, wilde ik eerst wat van het land zien. Ik heb een maandje met mijn backpack rondgetrokken. Daarna ben ik in Sydney bij een infra-bedrijf gaan stagelopen. Eerst werkte ik aan een technisch boek over veiligheid en een online-programma waarin aannemers kunnen zien bij welke projecten het bedrijf betrokken is.”

Vol in de wildernis

Later ben ik naar het plaatsje Eurobodalla gestuurd, twee uur vliegen van Sydney. Dat was de leukste tijd van mijn stage. Twee weken vol in de wildernis tussen echte Australiërs. Hier heb ik het echte Australische leven geproefd. Ik heb daar meegeholpen aan de aanleg van een weg met een rotonde. Lekker buiten.”

Klik gelijk met iedereen

“Mijn stage heb ik helemaal zelf geregeld. Tijdens de voorbereiding van de reis heb Ik wel hulp gehad van twee docenten. Ik heb veel levenservaring opgedaan, omdat ik in een vreemde omgeving en in een vreemde taal mijn weg moest vinden. Ik heb alles zelf moeten uitzoeken. Tijdens mijn reis en stage heb ik heel veel verschillende mensen leren kennen. Ik had gelijk een klik met iedereen. Avontuurlijk en samenwerken in een relaxte sfeer.”

Lees hieronder de tip van Sam.

"Als je de mogelijkheid hebt en je vindt het leuk, ga dan stagelopen in het buitenland."

De tip van Sam