Schoolambassadeur School voor Zorg en Welzijn Delft

Schoolambassadeur School voor Zorg en Welzijn Delft

“Dat ik ambassadeur mocht worden was voor mijn klasgenoten geen verrassing. Iemand zei: “Echt iets voor jou, je bent toch al zo’n bezig bijtje!” Ik heb al eerder meegewerkt aan Open Dagen en ik vind het hartstikke leuk om met allemaal verschillende activiteiten ervaring op te doen. Het is ook een hele eer, maar ik voel me nu niet extra bijzonder of zo. Iedereen heeft zijn eigen verhaal.” Jade (17) studeert Verpleegkunde op de Brasserskade en is de ambassadeur van de School voor Zorg en Welzijn Delft.

Veel te doen

“Wat ik zo leuk vind van onze school is dat er veel meer te doen is dan dat ik eerst dacht. Er zijn bijvoorbeeld excellentieprogramma’s waar je aan mee kunt doen, er zijn buitenlandse stages, je kunt je opgeven voor de Skills wedstrijden (dat wil ik zeker ook nog gaan doen) en ik zit in een projectgroep waar we kijken naar de diverse robotkatten die er bestaan. Dat is een mooi voorbeeld van een innovatief project waar je heel veel van kunt leren. In het begin moet je natuurlijk wel even lachen als je een robotkat op schoot krijgt, maar ze kunnen echt heel erg goed bruikbaar zijn in de zorg.”

Stage in Spanje

“Van eind augustus tot half januari ga ik naar Benidorm om daar stage te lopen. Er zijn in die periode veel Nederlanders die daar overwinteren. Het lijkt me een geweldige ervaring. De zorg is overal toch vaak weer net even anders en ik ben heel benieuwd wat ik in Spanje kan verwachten. Ik ben in ieder geval begonnen met Spaans leren en heb inmiddels via de Volksuniversiteit al 24 lessen gevolgd. Ik ga met nog negen andere studenten van onze school naar Spanje. Dat vind ik erg leuk want de sfeer is altijd erg goed bij ons. Momenteel zit ik in het tweede jaar en ik ben de jongste van de klas.”

Lees hieronder de tip van jade.

"Pak je kansen en ga goed na wat er allemaal mogelijk is, dat is veel meer dan je denkt!"

De tip van Jade