Collega: Techniek Innovatie Huis

Collega: Techniek Innovatie Huis

“Kies voor een opleiding die je leuk vindt. Ook al moet je daar soms wat langer over doen en kost het wat meer inspanning. Ben je gemotiveerd, dan heb je het er voor over en lukt het makkelijker op school.” Feraz (33) is instructeur en beheerder bij het Techniek Innovatie Huis op de Tinwerf.

Feraz is geboren in Amsterdam en komt uit een echte arbeidersfamilie. “Na het vwo ben ik aan de universiteit sociale wetenschappen gaan studeren en heb ik daar ook mijn diploma gehaald. Maar eigenlijk lag mijn interesse in een heel andere richting. Ik had eigenlijk techniek moeten kiezen. Ik wil altijd weten hoe iets werkt. Knutselen aan radiografisch bestuurbare auto’s en vliegtuigen vind ik geweldig. Daarbij krijg je steeds te maken met nieuwe uitdagingen. Nu werk ik met veel plezier in het Techniek Innovatie Huis.”

Studenten helpen

Feraz is instructeur en wil zich ontwikkelen als docent. “Ik wil techniek gaan geven. Studenten van bouw leren werken met lasersnijders en CNC-apparatuur. Het gaat hier om innovatieve technieken. Ontwikkelingen in de techniek gaan zo snel. Studenten moeten mee en daarbij wil ik ze graag helpen.”

Samenwerken

In het Techniek Innovatie Huis komen de techniekscholen elkaar tegen. Hier kunnen ze van elkaar leren, want steeds meer takken van techniek vallen samen. Kijk maar naar bijvoorbeeld de elektrische auto. Daarbij komt naast autotechniek heel veel elektrotechniek kijken. In het Techniek Innovatie Huis krijgen studenten de kans om zelf te experimenteren met innovatieve technologie en kunnen ze nieuwe dingen ontwerpen en maken. Daarbij komen ze steeds voor nieuwe uitdagingen te staan. Dat is juist zo leuk aan een technisch beroep.”

Lees hieronder de tip van Feraz.

“Als je voor een opleiding kiest, zet door en haal je diploma. Daarna kan je altijd verder leren of iets heel anders gaan doen.”

De tip van feraz