alumnus van de International Hotel and Management School

alumnus van de International Hotel and Management School

“In een hotel moet je de gasten duidelijke informatie geven, een beetje op hun gemak stellen, en de faciliteiten goed laten zien, dat soort dingen hebben er bij mij altijd al ingezeten. Op mijn zesde gingen we verhuizen, ik kreeg voor het eerst een eigen kamer en was er onwijs trots op. Op straat ging ik aan voorbijgangers vragen of ze mijn kamer wilden zien en daar stond ik dan met wildvreemde mensen in huis terwijl mijn ouders nog druk aan het inrichten waren.” Amber (21) is alumnus van de International Hotel and Management School (IHMS).

Een betere voorbereiding

“Na de middelbare school twijfelde ik nog of ik verder zou gaan met de havo of mbo zou gaan doen, maar na een bezoek aan de Open Dag wist ik het. Ik had geen zin meer in de Havo en heb me meteen ingeschreven, ook omdat het een betere voorbereiding geeft op de Hogere Hotelschool. In mijn tijd bij Mondriaan heb ik twee lange stages gelopen, eentje van zeven maanden in Canada en eentje van zes maanden bij het Hilton in Den Haag. In Canada heb ik in twee verschillende hotels gewerkt. Het eerste hotel lag in een leuk toeristisch plaatsje waar mensen op vakantie kwamen om te vissen en te golfen. En het tweede hotel was in de provinciehoofdstad Halifax waar het er allemaal wat zakelijker aan toeging. Heel divers dus, maar ook allebei erg leuk, ik zou me in beide hotels prima op mijn plek voelen.”

Verder aan de universiteit

“Ik heb twee jaar geleden mijn diploma bij Mondriaan gehaald. Inmiddels ben ik met de Hogere Hotelschool ook bijna klaar, ik heb alle vakken al afgerond en zou nu eigenlijk stage moeten lopen maar vanwege het corona-virus ligt dat nu stil. Daarom volg ik nu een premaster, daarna ga ik aan mijn scriptie werken. Mijn plan is om hierna verder te gaan aan de Universiteit van Amsterdam met de studie Business Administration. En daarna… misschien wel een eigen bedrijf, net als mijn vader, of eerst nog even werken. Ik hou van een goede planning maar ik plan ook weer niet te ver vooruit hoor, alles kan uiteindelijk weer heel anders lopen, zoals nu met mijn stage.”

Mocht je bij je opleidingskeuze twijfels hebben, doe dan mee aan het proefstuderen, dan krijg je echt een goed beeld van wat je te wachten staat.

De tip van Amber