Go for Africa

Go for Africa

“Die roadtrip door Afrika was echt niet zomaar iets! Voor je überhaupt vertrekt, moet je jezelf door een heleboel gedoe heen worstelen. Sponsorgeld bij elkaar sprokkelen is al een taak op zich, en dan moet je er ook nog voor zorgen dat je een fatsoenlijke bak, liefst een met voor- of vierwielaandrijving, hebt om mee te rijden. Gelukkig hadden wij een portie mazzel aan onze zijde! En het was zeker de moeite waard, want ik heb samen met de andere jongens de tijd van mijn leven gehad!” Lars (20) heeft zijn diploma autotechniek - niveau 2 behaald.

Auto cadeau

“Dus daar stond ik, bij Autoservice Felix in Maassluis, waar ik al een paar jaar als monteur werk. Een vaste klant kwam langs, en ik hielp 'm met het vervangen van zijn bumper. Toen alles gefixt was, vroeg hij me hoeveel ik van hem kreeg. "Ach, maak er maar niet teveel werk van," zei ik met een knipoog. Dat onverwachte momentje zorgde er uiteindelijk voor dat zijn vader besloot om ons de Ford Explorer te geven die als occasion op ons werk stond. Serieus, hoe tof is dat?”

Genieten onder de sterren

“Samen met Luka heb ik die Ford later flink onder handen genomen. Filters vervangen, een nieuwe draagarm erin, die aandrijfashoes fixen, bougies verwisselen - je kunt het zo gek niet bedenken. Maar goed, daarna waren we klaar voor het avontuur van ons leven! En wat een rit was het. De duinen in Marokko waren voor mij zeker het hoogtepunt. De stilte om je heen, de sterren die boven je straalden - dat was pas echt genieten. Daar zitten, met een peuk tussen je lippen, en gewoon even stilstaan bij het leven. Ik ben zo iemand die graag terugblikt op bijzondere momenten, die wil ik altijd weer herbeleven. En deze reis door Afrika staat absoluut bovenaan mijn lijstje van onvergetelijke ervaringen.”

Dit is een verhaal uit de Go for Africa reeks, een onderdeel van Your Program, waaronder de excellentie programma’s van ROC Mondriaan vallen. Your Program is niet alleen een springplank voor studenten om hun technische vaardigheden te verfijnen, maar het biedt ook een platform voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling.
Vijf studenten autotechniek gingen in januari met de auto naar Gambia om daar les te geven op een technische school. Lees hier ook de verhalen van Luka, Pjotr, Philip en Stefan.