Taalreis naar Spanje

Taalreis naar Spanje

“Toen ik in het derde jaar zat van mijn opleiding Junior Event Manager, wilde ik graag een buitenlandse stage doen. Ik had al drie jaar lang Spaans gehad, daarom ging mijn voorkeur uit naar een stage in Spanje. Door omstandigheden werd het echter Haarlem, ook leuk, maar ik wilde nog steeds graag buitenlandervaring opdoen. Gelukkig hoorde ik toen dat er nog een mogelijkheid was, het volgen van een taalcursus via het VSB-fonds. Dankzij het International Office van Mondriaan heb ik dat kunnen doen en het was een geweldige ervaring.” Malou (19) ging met een beurs van het VSB-fonds naar Spanje voor een taalcursus.

De aanvraag indienen

“Ik wilde graag van andere culturen leren en aan andere mensen laten zien hoe leuk het is om dat te doen. Op school kreeg ik hulp met het indienen van de aanvraag, ik moest een motivatiebrief schrijven en een begroting opstellen waarin ik duidelijk liet zien wat de kosten zouden zijn. Dit werd goedgekeurd en daarna kreeg ik een uitnodiging om naar Artis te komen voor een bijeenkomst met veel andere studenten uit heel Nederland, ik denk wel een paar honderd. Daar kregen we allemaal informatie en konden we elkaar ontmoeten, per land was er een tafel ingericht en daar kon je met anderen praten die ook naar Spanje gingen.”

Elke dag lopend naar school

“Ik zat in Valencia, echt een heel mooie stad, in het centrum in een enorm groot studentenhuis. Daar deelde ik met negen anderen de woonkamer, badkamer en keuken, dat betekende dus wel ‘s ochtends in de rij staan voor de badkamer, maar dat was niet zo’n probleem. Er zaten mensen uit de hele wereld, uit Italië, Frankrijk, Brazilië en tijdens de eerste weken ook veel Nederlanders. Ik was er ruim vijf weken. Ik wilde eigenlijk wel langer blijven, maar dat kwam niet uit met mijn vervolgstudie. Ik heb er vijf weken les gehad, maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 13:00 uur. De school was lekker dichtbij en daar kon ik elke dag lopend heen. In de middag had ik tijd om naar het park te gaan, huiswerk te maken en ’s avonds gingen we vaak met de groep koken of gezellig buiten de deur uit eten. Dat is daar echt supergoedkoop. De stad heeft een oud centrum en er is in het park ook veel moderne architectuur. Je ontmoet snel veel mensen, met mijn huisgenoten sprak ik in het begin wel vaak Engels, maar studenten uit Portugal zijn daar vaak niet zo goed in, dus dan moest het wel in het Spaans. Dat ging uiteraard steeds makkelijker. Ik heb er veel leuke contacten aan overgehouden die ik nu volg op Instagram.”

Echt een aanrader

“Ik heb al mijn transacties aan het VSB fonds laten zien. Ze gaan geloof ik tot 4000 euro maximaal wat ze per student uitkeren. Ik had minder kosten en kreeg dat allemaal vergoed. De school daar, de boeken, de vliegreis en het verblijf bijvoorbeeld zijn allemaal door het VSB fonds betaald. Ik zou het iedereen aanraden. Ik ben 19 en ben echt een stuk zelfstandiger geworden in de tijd daar.”