Hoofd van de werkgroep ICT

Hoofd van de werkgroep ICT

Medio 2021 is ROC Mondriaan een grootse renovatie gestart om het oude schoolgebouw aldaar om te toveren tot een eigentijds state-of-the art en multifunctionele locatie, geschikt voor onderwijs en nog veel meer. Het gebouw is inmiddels 'De Meppel' gaan heten en wordt per september 2022 in gebruik genomen. Zie ook www.demeppel.nl.

Meppelreeks

Het doel van de reeks is inzichtelijk maken wat er bij zo een omvangrijke operatie komt kijken. De ogen zijn vaak gericht op het onderwijs en dat is begrijpelijk want dat is onze core-business. Maar goed onderwijs is niet mogelijk zonder een gebouw dat erbij past. De mensen die daarvoor zorgdragen willen we in de “Meppelreeks” in de spotlight zetten. Wie zijn er allemaal achter en voor de schermen bezig met deze nieuwe locatie?

Werkgroep ICT

Debora Junus werkt bij ROC Mondriaan als werkplekbeheerder ICT. In deze functie ondersteunt zij collega’s op ICT gebied en met het operationeel houden van alle systemen. Momenteel is ze ook betrokken bij het project ‘de Meppelweg’ als projectleider van de werkgroep ICT. De werkzaamheden van Debora en haar werkgroep kunnen starten per 22 juli. Dan mogen zij het, voor ROC Mondriaan nieuwe, gebouw in. Ze vertelt dat het een uitdaging is om alles op tijd, vóór 17 augustus, klaar te krijgen: “Dat zijn we nu aan het voorbereiden. Ik heb al veel verhuizingen en verbouwingen meegemaakt in mijn tijd bij Mondriaan. Dit is de eerste keer dat ik een project mag leiden. Gelukkig vind ik het wel leuk om dingen te organiseren.”

Goede draadloze verbinding

Wanneer in augustus alle medewerkers weer terug zijn van welverdiende vakantie moeten ze in het nieuwe gebouw weer aan het werk kunnen. Debora en haar team bereiden dit nu voor door te berekenen hoeveel patchkasten en netwerkaansluitingen er nodig zijn en waar die komen te staan. “We zijn nu bezig met bestellingen van netwerkcomponenten, we doen metingen voor de WiFi-punten zodat we weten waar de access points moeten komen. Dit zodat iedereen straks goed draadloze verbinding heeft. Op deze nieuwe locatie komen geen vaste computers, iedereen gaat werken met een laptop”, vertelt Debora.

Veel dataverkeer

Iedereen werkt met een laptop en heeft een mobiele telefoon: het dataverkeer loopt hierdoor enorm op. Debora vertelt dat er daarom 66 WIFi-punten komen door het hele gebouw: “Het klinkt misschien allemaal een beetje technisch, maar tegenwoordig is vrijwel alles aangesloten op het netwerk, tot de koffieautomaten aan toe. Onze werkgroep werkt nauw samen met ICT-centraal zodat we goed van elkaars expertise gebruik kunnen maken.”

Naast deze werkzaamheden moeten Debora en haar team ook nog locatie Zuidlarenstraat opruimen. “Vrij nemen tijdens de zomervakantie zit er dus niet in voor onze werkgroep,” zegt Debora, “maar dat vind ik zelf geen probleem.”