Schoolambassadeur School voor Beauty Hair & Fashion 2021

Schoolambassadeur School voor Beauty Hair & Fashion 2021

"Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik het altijd al leuk heb gevonden om bezig te zijn met mijn uiterlijk. Het verdiepen in de trends, maar ook alles wat er achter de schermen komt kijken bij de productie van de kleding vind ik ontzettend leuk. De opleiding is super divers, dus je kan veel leren." - Juliet (19) doet de opleiding Fashion product coordinator bij de School voor Beauty, Hair & Fashion.

Kies wat echt bij je past
"Voordat ik met deze opleiding begon deed ik de opleiding verpleegkunde. Ik was heel erg bezig met de vraag 'waar kan ik later een goede baan in vinden?', waardoor ik eigenlijk helemaal niet luisterde naar mijn hart en gevoel. Want stiekem wist ik dat ik eigenlijk iets met fashion wilde doen. Door corona waren er geen fysieke Open Dagen, dus ging ik online en op de website kijken. Hier stonden filmpjes en kon ik verhalen van andere studenten lezen. En toen viel alles op zijn plek, dit was wat ik ├ęcht wilde doen. Het is de beste keuze die ik heb gemaakt."

Je krijgt alles mee: van ontwerp tot verkoop
"Ik heb stagegelopen bij een klein bedrijf, dat was juist heel fijn want hierdoor kreeg ik echt alles mee. Het begon met een tekening van het ontwerp en uiteindelijk ging deze in productie en hadden we het daadwerkelijke product in handen. Ik mocht zelfs meehelpen met de fotoshoot om de kleding goed op beeld te krijgen. Juist om bij dat hele proces betrokken te zijn vind ik onwijs gaaf. Je kunt met deze opleiding dus ook echt alle kanten op."

Voor de toekomst..
"Ooit lijkt het mij fantastisch om mijn eigen bedrijf te beginnen en dan het liefst met een eigen kinderkleding-lijn. Maar ook werken voor een groot bedrijf sluit ik niet uit. Ik heb geen voorkeur voor een specifiek merk, maar ik zou bijvoorbeeld best naar het buitenland willen om daar te werken."

Volg je hart en luister niet te veel naar anderen. Als je hard werkt en de juiste inzet toont kom je er wel.

De tip van Juliet