Schoolambassadeur School voor Zorg en Welzijn Westland 2021

Schoolambassadeur School voor Zorg en Welzijn Westland 2021

"Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat je heel praktijkgericht bezig bent en tegelijkertijd de theorie die je op school leert kunt toepassen. Voor mij is dat een hele fijne manier van leren en werken." Aldus Esmée (19), zij doet de opleiding Onderwijsassistent bij de School voor Zorg en Welzijn Westland.

Altijd al het onderwijs in
"Het was voor mij geen verrassing dat ik deze opleiding heb gekozen, al vanaf mijn zesde weet ik dat ik het onderwijs in wil. Vroeger hielp ik de leraren op school al met de gymles of met voorlezen bij lagere klassen. Wel heb ik verschillende locaties van Mondriaan bezocht tijdens de Open Dag, uiteindelijk sprak de sfeer en de docenten bij de school in het Westland me het meeste aan."

Van mbo naar hbo doorstromen
"Stage is een belangrijk onderdeel van mijn opleiding. Ik loop nu stage bij een basisschool in 's Gravenzande. Dit vind ik ontzettend leuk om te doen. Na deze opleiding ga ik de pabo doen, deze opleiding heb ik nodig om uiteindelijk als leraar voor de klas te kunnen staan. Het liefst werk ik op een basisschool met kinderen uit groep 1 tot 4. Deze groep kun je iets leren waar ze de rest van hun leven wat aan hebben, zoals lezen en schrijven."

Vraag maar raak
"Als je nog niet weet wat je wilt gaan doen, zou ik adviseren om verschillende scholen te bezoeken tijdens een Open Dag. Wees ook niet bang om vragen te stellen, de mensen daar zijn er om je te helpen met het maken van de juiste keuze. Ze zullen dus echt niet raar op kijken als je het nog niet weet of veel vragen hebt."

Stel voor jezelf een lange termijn doel en werk daar stapje voor stapje naartoe. Zo blijf je langer en beter gemotiveerd.

De tip van Esmee