Schoolambassadeur van DAPA 2022

Schoolambassadeur van DAPA 2022

“Ik heb vroeger op een theaterschool gezeten en de havo afgerond, dus ik kon eigenlijk naar het hbo. Er zijn namelijk ook musical-opleidingen op hbo-niveau. Ik heb een aantal scholen bezocht en was ook aangenomen op twee andere scholen, maar DAPA sprak mij zó aan. Ik wist meteen: ‘dit is de school waar ik heen wil’ en voelde meteen een klik. Ik wilde heel graag naar een school die goed is en die bij mij past. Dat is bij DAPA goed gelukt, dus het maakt me niet uit of het mbo of hbo is. Ik voel me thuis hier!” – Dewi (20) is schoolambassadeur van DAPA 2022

Fijne sfeer

De opleiding besteedt evenveel aandacht aan zang, dans en spel (acteren) en dat vind ik erg belangrijk. Je wordt echt als allround performer opgeleid. Je performance kwaliteit is heel belangrijk: dat leer je als je op het podium staat. Je moet jezelf echt openstellen. Tuurlijk kun je daar onzeker van worden, maar als klasgenoten sleep je elkaar er echt doorheen. Je maakt samen veel mee en daardoor voelt het aan als een familie. Dat geldt ook voor de docenten, die staan echt voor je klaar. Ja, de sfeer is heel fijn en je creëert een band voor het leven met elkaar.

Ervaring met stage

Mijn ervaring met stage is heel positief: je krijgt de vrijheid om te ontdekken wat bij je past. We krijgen ontzettend goede begeleiding vanuit school. Voor een stage moet je ook bijna altijd auditie doen, vooral als je bij een professionele productie aan de slag wilt. Op school krijgen we gelukkig ook auditietraining. Dit jaar ga ik voor het eerst spelen in een grote musical van een erkend professioneel productiebedrijf. Ik ga 2 maanden repeteren en 4 maanden op tour. Normaal gesproken doe je dit pas wanneer je de opleiding hebt afgerond. Ik heb nu de kans gekregen om dit te combineren met mijn studie. Zonder DAPA en mijn stagebegeleider was dit niet mogelijk geweest, dus ik ben de opleiding erg dankbaar.

Docenten zijn vakmensen

Mijn droom is dat ik mijn brood kan verdienen met acteren, zingen en dansen en dat ik trots kan zijn op mezelf als artiest. Het fijne aan DAPA is dat je écht gelijk bent aan elkaar en de docenten strijden daar ook echt voor. De docenten zijn niet alleen fijne mensen, maar mensen uit het vak. Ze hebben producties gedaan of doen dat nog steeds. Ook moét je jezelf zijn en dat is wat DAPA-docenten stimuleren. We worden echt gecoacht om het uiterste uit onszelf te halen. Ook worden we voorbereid op de wereld buiten DAPA. Zo heb ik via school een wedstrijd gewonnen en de prijs was een week naar New York op kosten van de school. Ik heb verschillende Broadway shows gezien en kreeg workshops en lessen. Een ervaring om nooit te vergeten!

Meld je aan!

Heb je twijfels over DAPA? Meld je gewoon aan, doe het! Als je op auditie bent geweest, kun je er altijd voor kiezen om het niet te doen. Maar geloof me, dat gaat niet gebeuren, hahaha!. Als je het nu niet doet, krijg je er later spijt van. Dat kan de grootste fout van je leven zijn!

Meld je aan voor de opleiding, ook al twijfel je. Als je op auditie bent geweest, kun je er altijd nog voor kiezen om het niet te doen.

De tip van Dewi